У Вінниці будуть продавати підвали, — каже депутатка. Чому в мерії це спростовують?

У Вінниці будуть продавати підвали, — каже депутатка. Чому в мерії це спростовують?
У переліку на продаж є підвал на Янгеля, 50. В ньому раніше хотіли створити міні-пекарню, але мешканці будинку не дозволили цього зробити / Фото з архіву «20хвилин»
  • Депутатка Ганна Давиденко стверджує, що на сесії міськради продовжиться дерибан комунального майна — підвали вінницьких багатоповерхівок пропонують приватизувати.
  • У мерії роз’яснили, що йдеться про приміщення у 29 будинках. Серед них є і підвалі, і вбудовані приміщення на першому поверсі.
  • Розказуємо, за якими адресами можуть продати комунальні приміщення.

На черговій сесії міськради, 22 травня, мають розглянути 73 питання. Деякі з них депутатка Ганна Давиденко називає «зашкварними». У фейсбуку вона написала, що на сесії пропонують скасувати земельний податок для бізнесу на час карантину, але для пересічних вінничан — ні; нові правила благоустрою зобов’яжуть власників собак вигулювати чотирилапих у намордниках; а в мерії збираються зменшити штат — з 806 до 791 чиновників.

А ще Давиденко пише, що «дерибан комунального майна продовжується» і депутатам пропонують ухвалити рішення про приватизацію підвалів багатоповерхівок:

Відео дня

«На моє запитання, чи мешканці цих багатоквартирних будинків знають про це і чи вони не проти, директор департаменту Шутак сказав, що люди самі винні, що ОСББ не створили і не приватизували. Тепер підвали багатоповерхівок приватизують «нужниє люді», — йдеться в дописі депутатки. Повний текст можна прочитати за цим посиланням.

Станом на 13.30 20 травня такого проекту рішення немає на сайті міськради. Звернулися за роз’ясненнями про продаж підвалів до директора департаменту комунального майна Ігоря Шутака.

— У цьому проекті рішення не йдеться про підвали усіх вінницьких будинків. У переліку тільки 29 об’єктів. Більш того, це і підвали, і вбудовані приміщення на першому поверсі й допоміжні споруди, які є у комунальній власності, — каже Шутак.

Питаємо, чому мерія розпоряджається цими об’єктами, якщо вони за законом №417 є спільною сумісною власністю мешканців (співвласників) багатоповерхівки?

— Це комунальне майно. Тобто, ці приміщення не належать жителям багатоповерхівок, бо право власності закріплене у держреєстрі речових прав на нерухоме майно за територіальною громадою міста Вінниця, — відповів Ігор Шутак.

Він наводить приклад — підвальне приміщення за адресою Ватутіна, 36 знаходиться окремо від будинку, і в радянські часи там був підлітковий клуб, яким керував ЖЕК. Приміщення пустує, його не хочуть брати в оренду, тож бюджет недоотримує з цього коштів й як результат — об’єкт пропонують продати.

— На жаль, більшість приміщень в жахливому стані — пошарпані стіни, засмічені. Вважаю, що краще їх продати, щоб новий власник вклав гроші у ремонт приміщення, відкрив бізнес і створив нові робочі місця. А гроші з продажу підуть у бюджет розвитку та будуть витрачені на розбудову інфраструктури. Для прикладу, на утеплення дитсадків, ремонт лікарень тощо,  — розказує керівник департаменту комунального майна.

На наше прохання Ігор Шутак надав перелік об’єктів, які планують віддати під приватизацію. Помічаємо в ньому підвал за адресою Янгеля, 50. Якраз в цьому будинку, в 2017 році, стався скандал: мешканці не дозволили феміністкам відкрити соціальну міні-пекарню під своїм будинком.

— Чи будуть умови на розміщення підприємств для нових власників об’єктів, щоб оминути подібних конфліктів? — питає журналіст.

— Такі умови будуть розроблені, якщо міська рада схвалить проект рішення про включення 29 об’єктів у перелік майна під приватизацію. Тобто, цей проект не є початком продажу об’єктів, а тільки першим кроком до цього. Надалі ми вивчимо стан цих приміщень, їхні конструктивні особливості та підготуємо новий проект рішення, на розгляд депутатам. І підготувавши всю документацію об’єкти будемо виносити на електронний аукціон, — роз’яснив керівник департаменту комунального майна Ігор Шутак.

Вінницька пенсіонерка, нагадаємо, дізналася, що мерія за фіктивними документами забрала в комунальну власність частину її багатоповерхівки на Пирогова.


 

Читайте також:

Зменшення податків, підтримка медицини та вінничан. У мерії представили антикризовий план

Будівлі, які раніше займав «ЖЕО», підуть під приватизацію. Крім дому Новінського

Жителі Пирогово самі побудували дорогу. Вийшло дешевше, ніж в складчину з містом

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Вася

    Я прошу прощения...

    А разве все подвальные и полуподвальные помещения не относятся к МНС? Не планируются к  применению, как укрытия населения? Разве в них не планируются запасы противогазов и прочих предметов для выживания???

    Или Россия уже не агрессор?

    Ols Kat reply Вася

    Называть Россию агрессором было модно при прошлом Президенте
  • Sasha Sinelnikv

    ...а в мерії збираються зменшити штат — з 806 до 791 чиновників... - песец, 800 дармоедов у кормушки, которые ещё и зарплату за наши налоги получают, а в городе жить становиться всё хуже и хуже.

    Игорь reply Sasha Sinelnikv

    ЦЕЛЫХ 15 человек хотят сократить...
  • Надежда

    Опять чёрная бухгалтерия и дома квартирные посыпляться
  • Ols Kat

    Мерiя хоче грошей
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up