У Сабарові другий день «воюють» за паркан на новому кладовищі

У Сабарові другий день «воюють» за паркан на новому кладовищі
  • Працівники «Шляхбуд» разом з поліцейськими та службою охорони другий день намагаються встановити на сабарівському полі, відведеному під кладовище, паркан.
  • Сабарівські активісти, які виступають проти відкриття кладовища, перешкоджають будівельним роботам. Люди настроєні рішуче, чергують на полі навіть вночі.

Близько 12:00 на сабарівському полі знову людно. Побільшало поліції та працівників охоронної фірми. Біля паркану з’явились намети. Зі сторони мікрорайону Академічного протестувальники все ще блокують в’їзд будівельної техніки. За цей час ніяких дій зі сторони будівельників та поліції не відбулось. Вчора ввечері сабарівські активісти відділили «своїх» стрічками пов’язаними на одяг.

На полі видно сліди від багать. Протестуючі, які ночували на полі, грілись від біля них вночі.

- В одному з таких багать вночі палили дерев’яні бруски від паркану, - розповідає виконроб ТОВ «Шляхбуд» Андрій Рибачок. – Кажуть, що палили піддони, але видно, що на ранок поменшало брусів.

Відео дня

В цей час на поле продовжують сходитись люди. Протестуючі впізнають в них працівників вінницьких комунальних підприємств. Вітаються і запитують, чому вони не на роботі.


Люди стоять групами. Збираються разом, лише коли хтось поблизу починає сваритись, доводячи свою точку зору.

Ближче до 13:00 зі сторони Сабарівського шосе на поле виїхали два трактори. Близько десятка активістів побігли до них блокувати роботу.

Майже в той же час, зі сторони Академічного на поле виїхала вантажівка з металопрофілем для паркану. Їй на зустріч теж побігли активісти. Вантажівка петляла по полі тікаючи від людей. Водій намагався під’їхати ближче до вже встановленого паркану. За кількасот метрів вантажівку все ж зупинили і водія витягли з кабіни.



В цей час робітники «Шляхбуд» почали встановлювати одну з секцій паркану. Від сабарівських активістів відгороджували поліцейські та працівники охоронної фірми та більше десятка молодиків. Тих з протестувальників, хто залишився у кільці охорони і тримався за паркан, поліція по одному витісняла в натовп. Один з літніх чоловіків поранив об металопрофіль руку.

 

 

Коли вдалось встановити одну секцію паркану та скріпити його дротом, активісти повалили дві секції. Інші секції поваленого паркану, що всю ніч лежав перекинутий, чоловіки, жінки та діти почали розволікати по полю. Потім його склали на купу, зверху посадили жінок.
 


Працівники охоронної фірми намагались взяти одну таку купу з секціями паркану, але жінки в оточенні почали кричати і кликати на допомогу поліцію. Кричали, що їх б’ють. Охоронці відступили. Діалог з протестуючими намагався вести заступник начальника вінницької поліції Сергій Синявський, але люди не відступили.

Станом на 15:00 ситуація на полі не змінилась. Сабарівські активісти не розійшлись, поліція, служба охорони та робітники «Шляхбуд» залишились чекати.

Про те, як розгорталась історія з сабарівським кладовищем вчора, 29 серпня, читайте тут:
В Сабарові продовжується скандал з новим кладовищем. Техніка і робочі простоюють два місяці (ОНОВЛЕНО)
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Задунайский Торонтуй

    ==настроєні рішуче==

    Налаштовані, ФІЛАТОВ.
  • Artem Fomin

    Старым бабулям делать н,хер, вот и показывают что "каждый суслик в поле - агроном". кладбище один х,р будет...

  • Hugo Boss

    Яка то охоронна фірма, то алкашів зібрали,  один з них мій сусід.
  • Вінничанин

    Якщо Сабарів бере місто в "заручники" то і місто повинно відповісти адекватно. Потрібно відключити Сабарів від усіх комунікацій, зняти усі маршрути та перекрити дорогу, до того моменту поки ці проплоченні мітингувальники не відступлять. Говорити з цими "заробітчанами" немає ніякого сенсу, атже якщо не буде конфлікту то не буде грошей, тому вирішення їх не цікавить. Ви лише подивіться на самих активних протестувальників так це ж алкоголіки з багаторічним стажем, для них просидіти цілу ніч біля багаття із халявною пляшкою та під юшку це просто омріяна робота, а під ранок ще й грошенят за це отримати - от воно їх щасття. Влада вже і так пішла на великі поступки, і намагається у будь який спосіб з ними домовитись, (зменшили зону традиційних поховань, пропонують відремонтувати дорогу, провести водогін, відремонтувати дитячий садочок, навіть привезли на поле оригінали документів і всіх дозволів) проте все марно. Цих людей нічого не цікавить!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up