В Сабарові продовжується скандал з новим кладовищем. Техніка і робочі простоюють два місяці (ОНОВЛЕНО)

В Сабарові продовжується скандал з новим кладовищем. Техніка і робочі простоюють два місяці (ОНОВЛЕНО)
  • В Сабарові з червня триває скандал з землею під кладовище.
  • Цього разу підрядник намагається встановити на полі паркан.
  • Протест дорого коштує — робочі, які два місяці не можуть розпочати роботу, весь цей час отримують зарплату

Зранку, 29 серпня, на сабарівському полі людно, тут зібралось близько трьох сотень людей. В’їзд зі сторони Сабарівського шосе для транспорту перекритий лавками та батутом. По іншу сторону поля будівельна техніка навантажена металопрофілем для паркану, щебенем та відсівом.

— Ми сюди їздимо кожного дня для того, щоб розпочати роботи, — сказав представник підрядника Андрій Рудик, майстер ТОВ «Шляхбуд». — У нас зараз перша черга виконання робіт. Це — дорога , починаючи від заїзду. Ми її уже трошки почали робити і 5 кварталів для захоронення. Все це — перша черга робіт, які ми маємо зробити до кінця року і здати. А ще будинок охорони і забор. Якщо ми розпочнемо робити, залучивши більше техніки, можна ще до холодів зробити. Це тимчасові заборони для огородження  території, на якій виконуються будівельні роботи — щоб ніхто не ходив, щоб техніку можна було залишати, а не відвозити кожного дня на базу. Так зекономим час та кошти. З червня місяця ми не можемо розпочати робіти. Кожного дня сюди виїздять техніка і я.  Людям фірма виплачує заробітну плату, адже це не їх вина, що вони не можуть приступити до роботи. Інші працівники працюють по інших об'єктах. Зараз у мене є всі документи, щоб розпочати роботи. Люди, які протестують щодо будівництва кладовища кажуть , що вони подають до суду. Документа щодо тимчасово припинення робіт на час розгоядання позову в суді мені не надали. Якби такий документ був, я б не їхав сюди і нічого тут не робив. А поки що я не можу замовнику нічого сказати, чому не їзджу сюди. І роботи маю виконувати згідно терміну.     

Серед поля, навколо трьох вантажівок і недобудованого паркану, зібрався натовп.


- Зранку муніципальні автобуси привезли до нас бюджетників – на «мітинг», - каже сабарівчанка Олена, яка чергує біля входу на поле. – Частина з них  стоїть в кущах, інша вже вийшла на поле. Виходять по двоє-троє, щоб не всі разом.


За словами сабарівчанки Людмили, зранку на поле прибула будівельна техніка. 
- Ми вийшли перед вантажівками, - каже жінка. – Нас били і сліпили газовим балончиком. Кількох людей забрала швидка. Дісталось також одному поліцейському.
Вінницька активістка Юлія Піскунова приїхала на поле коли бійка вже закінчилась, але ті, хто прймав у ній участь, не встигли розійтись. Коли почала знімати все на мобільний телефон, двоє молодиків кинулись на неї.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">
- Почали мене обзивати, бити по ногам та спині, - каже Юлія Піскунова. – Коли на допомогу підбігли люди, молодики втекли.
Близько 11:00 на полі все ще залишалася частина огорожі. Сабарівчани не дозволяли будівельникам брати секції паркану. Жінки та діти сидили на купах металопрофілю.
Сабарівчани звинувачують вінничан, яких привезли на поле, у продажності. Але люди які «за» відкриття кладовища кажуть, що все одно хоронити десь потрібно і краще було б стати на сторону міської ради та поступитись.
- Не розумію, чому вони продовжують стояти на своєму, можливо, це просто впертість, - каже вінничанка Світлана Ролінська. – Людей десь же потрібно хоронити.



Близько 13.00 сабарівчини почали валити паркан. На його захист вийшла поліція на служба охорони. Поки поліція зібралась, активісти встигли перекинути кілька секцій.



Заступник начальника вінницької поліції Сергій Синявський побачив в одного з активістів газовий балончик, і поліція, взявши його в кільце, скрутила і повалила на землю.



Через кілька хвилин чоловіка відпустили, а біля паркану в шеренгу вистроїлась поліція.

Станом на 14:00 люди на полі залишились, поліція продовжила охороняти паркан. 


До ночі ситуація так і залишилась не вирішеною. Люди потроху розійшлись. Активісти, одягнувшись тепліше, залишились на полі. Щоб відрізнити «своїх» від «чужих» на руки сабарівчани пов’язали зелені стрічки.



Як розгорталась історія з відкриттям кладовища у Сабарові та чому сабарівчани проти, читайте за посиланнями:
«Цвинтарний» конфлікт в Сабарові: Рада Церков оприлюднила заяву. Реакція людей
Біля міськради активісти мітингують проти сабарівського кладовища
У Сабарові не хочуть домовлятися по цвинтарю
" Увімкнули музику, щоб не почути правди" - громада Сабарова штурмувала мерію
«Перекрили дорогу і на ній вже почали ховати». Репортаж з кладовища на Луці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (31)
  • Евген М

    Скіжіть люди, а кому узагалі хочеться жити біля кладовища??? І хто б з вас хотів жити біля кладовища???

    Nataliia Voitiuk reply Евген М

    Полгорода живет возле Центрального кладбища и ничего страшного не происходит.

    Olvol reply Евген М

    Я например
  • Муженко Дмитро

    Чому досі не почали будувати крематорій ? збудують його з колумбаріем і будут зберігати попіл в вазах - більше вміститьсі і смердіти не буде

    Olvol reply Муженко Дмитро

    Але щодо смороду ви не праві. Через землю з 3 м труп не пахне. А от попіл (будь-який) завжди пахне ще досить довго.

    Olvol reply Муженко Дмитро

    Раніше ваша позиція не подобалася, а тепер за. Тільки захист від диму має бути гарний, щоб можна було нормально знаходитися на дачах не задихаючись
  • Olvol

    Не вірте куркулям!
  • Жора

    Где в Виннице можно купить такую рыбу?

    Ols Kat reply Жора

    в Метро поспрашивайте
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up