" Увімкнули музику, щоб не почути правди" - громада Сабарова штурмувала мерію

" Увімкнули музику, щоб не почути правди" - громада Сабарова штурмувала мерію
  • Сьогодні, 18 серпня, о 9.30 громада Сабарова пройшлася з похоронним вінком і квітами по Соборній до міськради.
  • Там вони протестували з криками "Ганьба", але через музику, що лунала на площі, пішли перекривати дорожній рух. Кажуть, щоб, їх почули.  
  • Станом на 12.00 мітинг триває.

В той час як люди підходили до мерії, там вхід охороняли  близько 15 спецпризначенців, поліція. З колонок грала музика "Край, мій рідний край". Під міськрадою паралельно проходила акція: Вінницька федерація драгрейсингу та дріфту виставили свої дві автівки.  

Відео дня

 

Громада вишукувалася біля мерії з криками "Ганьба". А потім подалася назад до Соборної і перекрила рух траспорту. Кажуть не перекрили б, як би не музика, що лунає з міськради.

—  Вони навмисно це зробили. Що, кожного дня тут музика грає? А як говорити з владою, коли такі децебели увімкнули, — говорить один з мітингарів.

Деякий час на Соборній стояв громадський транспорт: трамвай №4, тролейбус №13 та автобус №21. Машини також зупинилися. А люди, тим часом, ходили по переходу і закликали інших містян, що проходили повз, приєднатися до акції:  "Ми проти кладовища, підходьте до нас".

"Кладовище на Сабарові — екологічна катастрофа для міста" — вигукували чоловіки, тримаючт в руках траспарант з написом: "Кар'єр, очисні, цвинтар? А що далі?".  

 

Коли дорогу звільнила поліція, громада рушила назад до міськради протестувати. Через деякий час до них вийшли заступники міського голови Сергій Тимощук, та Микола Форманюк, а також директор департаменту  комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко. Мітингувальинки вітали їх  оплесками.

 

 

— Чому увімкнули музику? Вам, що так весело? — запитує одна з протестувальниць.

— Біля міської ради завжди проходять різні заходи. І ця сьогоднішня акція запланована заздалегідь, — відповідає Форманюк.

— В сім годин пропонувалося визначитися з ініціативною групою, — каже Тимощук. — Міський голова готовий сьогодні о 14.00 зустрітися з ініціативною групою мешканців Сабарова. Визначиться, будь ласка, хто піде...

— Ми всі ініціативна група — хором кричать люди і починають кликати Моргунова. "Моргунова! Моргунова! Хай виходить".

Далі натовп намагався штурмом взяти мерію. Поліція та силовики утримували натиск та відтісняли мітингарів подалі від дверей. Здійнявся галас, почалася сутичка та штовханина.

В той час, як відбувалися сутички, на жінок, що стояли ближче до адмінбудівлі зверху вилилася якась речовина. За словами мітингувальниць, це було лайно.

— Лайном поливають зверху, з вікна. Моргуновська влада називається. З кондиціонера таке не буде капати. Це треба ж таке! Опуститися до плінтуса, — обурюється мітингувальниця.

На шляху до міськради жителі Сабарова несли поминальний вінок. Деякі жінки пов'язали чорні хустки, тримали в руках польові квіти. Вінок потім причепили на одну з опор. Як розповіли члени громади, він символізує те, що влада ховає  Конституцію України, Закон щодо децентралізації влади, Земельний кодекс України. Саме з такими роздрукованими фотографіями прийшли мітингувальники під двері міськради. 

Як кажуть мешканці Сабарова, стояти на площі їм не набридає: "Зараз покривала превезуть і ляжемо тут. Будемо чекати Моргунова. Ми вже скільки на полі стоїмо, і лежимо, і сидимо? Тож нам не звикати"

За словами Тимощука, мешканцям Сабарова неодноразово пропонували створити ініціативну групу для зустрічі з головою. Але за стіл переговорів ніхто не прийшов. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Богдан Пупкин

    просто те кто против митинга, живут в городе с видом на Буг)  но я от чистой души желаю таким людям покупать каждый день овощи с грядок которые возле кладбища и пить водичку фирма которой поставит скважину возле того же кладбища)   приятного вам аппетита зюзя и глядач))))

    З.А.Глядач reply Богдан Пупкин

    Твої побажання-тобі на плечі.

    Olvol reply Богдан Пупкин

    Городи біля цього поля є по пров.Карбишева. але на базар торгувати ніхто нічого не носить, бо землі мало. Тільки одна жінка продає на Урожаї квіти.
  • Roman Yakir

    Хоч хтось добивається правди, на відміну від запроданців та ледарів.
  • Oleksandr Stoliarov

    До речі, а що за тітушня в камуфляжі? Хтось знає, що це за хєрої і чому не в АТО?

    Anonymous reply Oleksandr Stoliarov

    Отвечай за себя сашко-дурко,почему не в АТО?
  • З.А.Глядач

    Старі пердуни,яким більше нічим зайнятися.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up