«Це вже не люди, а дикуни». Спочатку знищили 26 саджанців туї, а тепер ще сім вирвали з корінням

«Це вже не люди, а дикуни». Спочатку знищили 26 саджанців туї, а тепер ще  сім вирвали з корінням
Семеро вирваних з корінням дерев знайшли. їх посадять знову з надією, що після цього зловмисники схаменуться, можливо...
  • Історія з саджанцями туї, які знищили невідомі, отримала своє продовження.
  • Днями невідомі вирвали ще семеро дерев до тих 26-ти, які знищили на початку травня.
  • Частину дерев знайшли. Де саме?

Йдеться про село Обухів, що у колишньому  Мурованокуриловецькому районі. Місцеві жителі прикрасили в’їзд у до свого населеного пункту саджанцями туї — посадили 45 дерев.

Розчистили чагарники, що росли обабіч дороги, розробили ділянку, посадили квіти і туї. Всього 45 дерев. Щоб красиво було. Дітей і внуків тішила красота, коли дерева підростуть і показуватимуть дорогу до села.

На жаль, 9 травня 26 саджанців не стало.

Відео дня

Староста села Василь Гук звернувся із заявою до поліції. Пообіцяли, що будуть шукати. При в’їзді в село залізничний переїзд, на якому цілодобово чергують працівники залізниці. Територія освітлюється. Є щит з написом «Ведеться відео спостереження». Є можливість опитати людей, переглянути відеозапис.

Поки в селі обговорювали крадіжку, з’ясувалося, що невідомі вирвали з корінням ще семеро деревцят.

«Це вже не люди, а дикуни, — каже, не стримуючи емоцій староста села. — Як так можна? Особливо вразила те, що наступного дня ці семеро деревцят люди побачили в канаві на протилежному боці дороги. Знищили на зло? Не для крадіжки, а просто знищили, аби не росло, аби не було красиво. Слів нема, щоб пояснити таке».

Знайдені в канаві саджанці відмили від грязюки і завтра, у середу, планують знову посадити на тому само місці.

«Не викидати ж їх, — каже Василь Гук. — Я власноруч відмивав ці деревцята. Уже домовився з чоловіками, які раніше висаджували їх, що повторно посадять. Нині випадають дощі. Можливо, ще приживуться».

Чоловік каже, що є люди, на яких падає тінь підозри. Але ж за руку ніхто їх не схопив, тому звинувачувати не має права.

Поліція, схоже, не вбачає в цьому особливого криміналу. У неї є важливіші справи для розслідування.

Староста має одного знайомого посадовця у столиці. Зателефонував йому. Розповів історію з туями. Попросив, щоб аби своїм дзвінком «підштовхнув» поліцейських.

Той сприйняв дзвінок із здивуванням. Мовляв, ото знайшов проблему? Так і сказав у відповідь.

Тим часом понад 90 читачів сайту 20minut.ua відгукнулися на публікацію про вкрадені туї.

На відміну від столичного посадовця, вони по-іншому сприйняли ситуацію.

Майже всі дописувачі засудили факт крадіжки дерев. Деякі відреагували по-особливому жорстко.

Один з дописувачів написав так: «Зловити злодюг, закопати у ту ямку, де були туї, і утрамбувати зверху і залишити так хоча б до ранку».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Андрей Крук

    И виривав вин ци дерева пид гаслом слава Украине. Ось  сущность нацыонализма показали свое справжне лице
  • Александр Павлович

    Тут треба глобальний підхід - зміна адмін кодексу, покарання на данний момент незначне, штраф, який в 99% навіть не покриває завданої шкоди.. На мою думку потрібно ввести повне відшкодування матеріальних збитків + 50 годин суспільних робіт (прибирання вулиць, висадка дерев), і не просто а в яскравому жилеті з написом, накшталт, "Я ВАНДАЛ, відпрацьовую заподіяну шкоду"... Така всенародна "слава" буде в 100 разів дієвіша ніж будь-який штраф.
  • Serg Iceberg

    А потім така бидлота каже, що нас не люблять закордоном
  • Mariya Popova

    Заголовок для інтриги... І ДЕ САМЕ?

    Nataliia Rumyantseva reply Mariya Popova

    Читайте уважно, в статті написано.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:25 Новий закон про мобілізацію: що чекає призовників, військових і ухилянтів? 19:03 Вінничан попереджають про відключення газу: адреси 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up