«Треба додати нові маршрути». Вінничани про плюси та мінуси громадського транспорту

«Треба додати нові маршрути». Вінничани про плюси та мінуси громадського транспорту
  • Вінниця багата на міський транспорт: є і тролейбуси, і трамваї, і автобуси та маршрутки. Останнім часом є поповнення транспортного парку.
  • Однак від містян є запити на нові маршрути — зокрема, на Академічний, Поділля, в район вулиці Шимка.
  • А які ще зауваження та пропозиції мають вінничани? Ми запитали.

У Вінниці запустили нові тролейбусні маршрути, випустили польські «Соляріс» та VinLine, повернули трамвай №2 на лінію, привезли ще швейцарських трамваїв.

Від вінничан є і запити на нові маршрути: зокрема, на Академічний та в район вулиці Максима Шимка. Ми запитали містян, які у них є пропозиції та зауваження до роботи громадського транспорту у Вінниці? Їх відповіді можете переглянути у відео. Або у текстовому форматі, що нижче у матеріалі.

Відео дня
v class="video-block">

Вікторія (36), підприємиця

— Я живу зовсім недалеко від центру міста, тому мене влаштовує інтервали руху та маршрути транспорту. Хотілося б, щоб швидше замінили старі тролейбуси, які нагадують «рогаті» сараї. І також помітила, що страждає культура наших людей: поведінка у транспорті.

Максим (36), музикант 

— Зауважень до роботи громадського транспорту у мене зараз немає. Єдине, що хотілося це, щоб з Поділля додали б маршрут на Київську. Бо зараз треба доїхати до «Урожаю» і зробити пересадку на інший транспорт.

Єлизавета (27), переселенка

— Я не з Вінниці, і спочатку, я не знала, що у вінницькому транспорті діє тільки безготівкова оплата. Напевно, треба, щоб було більше інформаційних оголошень, що у громадському транспорті оплата проїзду тільки карткою. А так більше зауважень у мене немає.

Віталій (62), старший тренер з плавання

— Я громадським транспортом користуюсь дуже рідко, тому що маю велосипед. На ньому їжджу і взимку, і влітку, щоб піклуватися про своє здоров'я. А у транспорт сідаю лише у тих випадках, коли потрібно кудись терміново приїхати або з велосипедом якась поломка.

Анастасія (27), у декретній відпустці

— У нашому транспорті незручно їздити з дитиною у візочку. Якщо в тролейбус чи автобус можна ще самостійно заїхати, то в трамвай одній зробити це нереально — треба стороння допомога.

Дмитро (24), звукорежисер

— Зараз у транспорті тих людей, які не оплатили проїзд, контролер одразу штрафують. Гадаю, це неправильно: якщо людина вперше бачить той валідатор і не вміє їм користуватись, то треба їй давати попередження. От це треба впровадити у транспорті.

 

Читайте також:

Що вінничани думають про реєстрацію партнерства для одностатевих пар: ми запитали

Як треба боротися з паліями сухого листя? Ми запитали вінничан

«Ніби після катастрофи та дефолту»: вінничани просять обладнати зупинку на Привокзальній

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Aндрій Манзюк

    Пропоную пустити тролейбуси по Хмельницькому шосе і на Старе місто, щоб розгрузити деякі вулиці і щоб люди могли спокійно добиратись куди їм треба
  • Aндрій Манзюк

    Забабахайте нам метро в місті, нє ну а шо, прікольно буде, не жлобіть гроші
  • Алекс Бонд

    На війну потрібно людей.Багато!
  • Наташа Ференец

    На Академічний потрібно.

keyboard_arrow_up