Що вінничани думають про реєстрацію партнерства для одностатевих пар: ми запитали

Що вінничани думають про реєстрацію партнерства для одностатевих пар: ми запитали
  • Ми запитали вінничан, як вони ставляться до законопроєкту про одностатеві сімейні союзи. Їхні думки розділилися. 
  • Діліться своїми думками теж у коментарях. 

Опитування опублікували на своїй сторінці у Facebook та Instagram. Чимало вінничан позитивно ставляться до законопроєкту про цивільні партнерства, який дозволить реєструвати одностатеві стосунки.

До слова, на сайті Офісу президента України зʼявилася петиція на підтримку законопроєкту №9103 «Про інститут реєстрованих партнерств». 

Водночас у коментарях були й такі вінничани, які висловлювали протилежну думку й цілковито негативно ставляться до реєстрованого партнерства. 

Відео дня

Ділимося з вами декількома відповідями вінничан з цього приводу:

Юлія Стусенко: 

— Позитивно. Ці люди мають такі самі права, як і гетеросексуальні пари. Яке всім діло хто з ким спить? Люди приймають рішення жити разом і це такі ж громадяни України як і решта. Гомофобія викликана страхом: «я не розумію і тому боюсь, а якщо боюсь, то намагаюсь знищити». Знаю і працюю як з гетеросексуальними парами, так із ЛГБТК +, й, окрім більшого страху у цих людей, більшої тривоги та більшої цькування з боку оточуючих — ніякої принципової різниці не бачу. Чудові люди, яким не дозволено суспільством бути собою. Дати людям жити по людському, тому я ЗА. 

Василь Христюк:

— Ну, партнерство — то не шлюб, а чисто юридична процедура для захисту прав людей, які кохають один одного, але не можуть взяти шлюб через релігійні чи інші переконання (різна віра, чи гомосексуальна пара). Законопроєкт хороший, дозволяє вирішити давню проблему, яка в нас була. Надіюсь депутати приймуть цей закон і тим самим реалізують написане в Статті 21 Конституції України: «Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними». 

Анастасія Гайжевська:

— Давно пора. Проблема реєстрованих пар для одностатевих давно існує, а з повномасштабною так взагалі до небес виросла. Люди повинні мати право вважатись державою ПОВНОЦІННИМ партнером для коханої людини, а не просто стороннім, як це є зараз. Ні в лікарню не зайти, ні спадок не отримати, нічого.

Ірина Вусата: 

— Негативно. Почнеться таке саме страхіття, як у Європі. 

Олена Ніколюк: 

— Категорично проти! Мені абсолютно байдуже хто що з ким робить у себе вдома, але виставляти це напоказ, пропагандувати, вкладаючи дітям в голови поняття, що це прекрасно і модно неприпустимо. 

Світлана Віталіївна: 

— Особисто мені все одно, люди вільні робити що хочуть, а ті хто проти — навчіться не лізти зі своєю думкою до інших людей. Бо якщо вже на те пішло, то чомусь ніхто не озвучує той факт, що багатьох виростили або бабусі з мамами, або тільки батько. Якщо таким чином у дітей в майбутньому буде щасливе дитинство з родиною, то чому б і ні?

Ірина Грищук: 

— Як треба думку, то напишу. Як зараз живуть люди, яких називають одностатевими парами? Нормально? Як то кажуть, вони свою роботу роблять, роблять! То навіщо їм законопроєкти?

Марина Милимко:

— Це вибір кожної людини. Якщо їм добре разом, то чому б і ні?

Дарія: 

— Хоч я в принципі не бачу особливого сенсу у шлюбах, але однозначно позитивно. Якщо ми прагнемо стати країною, в якій існує рівноцінна повага до громадян незалежно від соціального статусу, раси, орієнтації тощо, зараз найкращий час прийняти це рішення. 

Додамо, ви можете переглянути пояснення законопроєкту №9103 про інститут цивільного партнерства в інфографіці Інни Совсун. 


Читайте також:

«Не хочу нічого спільного з росіянами». Вінничани про перехід на українську мову після 24 лютого

Як треба боротися з паліями сухого листя? Ми запитали вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (413)
  • Павел Шпырко

    Після церкви підійшли до лгбт, що далі?
  • Павел Шпырко

    Цікаво що за чималі Вінничани які позитивно ставляться?
  • Инна Инна

    Саме «актуальне» питання ,для країни в якій іде війна і гинуть люди ..😡😡😡
  • Ната Ли

    Стільки «дрємучіх» коментарів від людей, які і в очі того законопроекту не бачили. Люди, це не про СЕКС, трохи припиніть свої нездорові фантазії. Цей законопроект про захист ЦИВІЛЬНИХ прав і обов‘язків людей, які не є сім‘єю згідно Сімейного кодексу. І це зовсім аж ніяк не 100% про лгбт

keyboard_arrow_up