Як треба боротися з паліями сухого листя? Ми запитали вінничан

Як треба боротися з паліями сухого листя? Ми запитали вінничан
фото: val.ua
  • У Вінниці почали працювати мобільні групи, які штрафуватимуть за спалення листя. Громадянам-порушникам загрожують штрафи від 340 до 1360 грн, підприємцям — від 850 до 1700 грн.
  • Ми запитали вінничан, як варто карати паліїв сухого листя?

Опитування опублікували на своїй сторінці у Facebook та Instagram. Запитали у вінничан, чи є, на їхню думку, ефективним таке покарання? Як би вони запропонували карати паліїв сухого листя? 

Діліться своїми думками теж у коментарях.

Відео дня

Денис Ковальчук: 

— Штрафи за подібні порушення потрібно збільшити, як мінімум у 10 разів, а то й більше. Тоді результат дотримання даного Закону буде в рази більшим.

Лілія Голосевич:

— А чого не організувати вивіз зрізаного гілля трактором чи машиною? Таке неможливо, а от штрафи — будь ласка, це ж набагато легше.

Алла Вовк: 

— Це не покарання, а адміністративна відповідальність) І якщо до відповідальності порушників притягувати, а не як в Бершадській ОТГ, наприклад, то звісно, заплативши з власної кишені кошти, наступного разу порушник задумається, а чи варто палити? Якщо ж все обмежується просто тим, що поговорили в фейсбуці, то «віз і нині там». Поки людина не відчує власний дискомфорт за скоєний вчинок, вона продовжуватиме. Поки відповідні органи закривають очі на порушення КУпАП — продовжуватиме. Поліція просто не складає протоколи на такі виклики. Маю документальне підтвердження не одного такого випадку. На жаль.

Владислав Рекліцький:

— Люди в нас вміють тільки скиглити. В мене на ділянці понад 10 дерев, половина горіхи (ті хто в темі зрозуміють). Вивозу ніякого місцева влада не здійснює вже пару років. Від спалювання особисто ми відмовились близько 5 років назад. Як приходить пора листя, гілок, і т.д. або замовляю транспорт з сусідами або когось прошу, щоб вивіз. Звичайно спалити простіше, і безкоштовно, але я не хочу, щоб моя сім'я і мої діти цим всім дихали, і іншим людям це доставляло дискомфорт (легеневих хвороб і астм зараз багато). Нормальні люди ні від кого нічого вже не чекають давно, хочеш змін, зроби сам. Ми живемо як свині і вмираємо як свині, тому що живемо з думкою що ми одне одному ніхто. 80 % людей які живуть зі мною поряд спалюють постійно сміття, на прохання викидати сміття на машину або трактор які ми організовуємо відповідь: «далеко нести».

Світлана Куриневська:

— Ще з дитинства пам'ятаю, як осінню і весною все загрібали, листя і бараболиння, на городі палили.Тоді чомусь не було нічого шкідливого і страшного. Все спалили, попіл переорали і на цьому кінець. Тепер все шкідливо. А може це наше керівництво шкідливе для оточуючих. Зараз масово вирізають ліси, то це не шкідливо? От за це потрібно карати і штрафи давати, та такі, щоб десятому заказували, а не 500 гривень. Ліси вивозять на мільйон, а штрафують, якщо ще штрафують, то на копійки. Але це дуже рідко, тому що це роблять шкоду, всі недоторкані і закони їм не писані. От кого потрібно карати, а не тих, що спалять мішок листя.

Юля Матвієнко: 

— Треба не боротися з паліями, а шукати рішення куди і як вивозити те листя і гілля! І ці мобільні групи могли б замість штрафів допомагати людям вивозити його! 

Володимир Горохов:

— Аби ці групи дійсно працювали! З іншого боку має бути масована інформаційна підтримка на рівні дільничих поліції ти хоча б медицини. Інформація про заборону та покарання має бути на кожному кроці приватного сектора. З другого боку МНС та дільничий поліції може один раз пройти по дільниці і проінформувати всіх і зібрати підписи про отримання інформації про заборону паління.

 

Читайте також:

Чи користуються вінничани «Пунктами незламності»? Ми запитали

Реконструкція переходу на Урожаї: коли, як та навіщо це треба?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Next

    Саме утримання тієї кишенькової муніципальної варти, набагато дорожче для міста ніж користі від них.

keyboard_arrow_up