Тепер не треба вінницьку прописку, щоб дали допомогу на поховання жертви російського обстрілу

Тепер не треба вінницьку прописку, щоб дали допомогу на поховання жертви російського обстрілу
Одна з російських ракет, 14 липня, влучила в парковку біля «Ювілейного». Обстріл забрав життя 28 людей
  • Сім’ї людей, які загинули внаслідок російських обстрілів Вінниці, можуть отримати матеріальну допомогу на поховання. 
  • Раніше таку виплату з бюджету міста могли отримати тільки мешканці Вінницької тергромади. 
  • Тепер порядок змінили. Допомога розповсюджується на всіх громадян України, які загинули у Вінниці через ракетні удари.
  • Що робити тим, кому раніше відмовляли у компенсації коштів на поховання?

Виконком Вінницької міськради 18 серпня вніс зміни до порядку допомоги на поховання людям, які загинули внаслідок російських обстрілів. Про це журналісту розповіла директорка міського департаменту соцполітики Валентина Войткова

— Якщо раніше така допомога передбачалася виключно членам Вінницької міської тергромади, то тепер її можуть отримати всі громадяни України, які загинули внаслідок російських ракетних ударів на території нашої громади, — пояснила суть змін Войткова.

З документа читаємо, що цей порядок розповсюджується як на цивільних, так і на військових та правоохоронців, які загинули внаслідок російських ракетних ударів. Валентина Войткова розповіла, що механізм був прийнятий після обстрілу аеропорту в Гавришівці, 6 березня. Тоді загинули 10 людей: 6 цивільних та 4 військових.

Відео дня

— З того моменту була призначена допомога на поховання 66 людей, — розповіла Войткова. — Людям, яким раніше було відмовлено у призначенні матеріальної допомоги, оскільки загиблі не були членами Вінницької тергромади, потрібно повторно звернутися до «Прозорих офісів» Вінниці.

Треба буде написати заяву на ім’я міського голови, щоб отримати компенсацію коштів, витрачених на поховання. Максимальний розмір компенсації — 10 тисяч гривень.

Ще при собі потрібно мати свідоцтво про смерть людини, яка загинула внаслідок ракетного обстрілу; копію свого паспорта. А також всі чеки щодо витрат на ритуальну церемонію поховання.

14 липня, нагадаємо, росія обстріляла площу Перемоги у Вінниці. Внаслідок ракетного удару загинули 28 людей, ще 89 людей після обстрілу були госпіталізовані до лікарень. Міська влада створила програму матеріальної підтримки жертв обстрілу: родинам загиблих виплачують по 50 тисяч гривень, постраждалим, які лікуються в стаціонарах — 25 тисяч.

— Наразі призначено таку допомогу 17 сім’ям загиблих, внаслідок обстрілу. Та ще 42 поранених людини, які були госпіталізовані, отримали допомогу з бюджету на лікування, — зазначила Валентина Войткова.

Є питання щодо допомоги жертвам обстрілу. Куди звертатись?

Консультацію щодо матеріальної допомоги жертвам російського обстрілу (50 і 25 тисяч гривень) можна отримати за цими номерами телефонів:

  • 093-190-83-93 (Управління соцзахисту населення Лівобережне),
  • 097-101-58-40 (Управління соцзахисту населення Правобережне).

Місто виплачує матеріальну допомогу тільки вінничанам, які загинули чи постраждали внаслідок ракетних ударів по Вінниці. Фінансування допомог людям, які не мають прописку у Вінницькій міській громаді, взяла на себе обласна влада.

Консультацію для мешканців Вінницької області чи інших регіонів можна отримати у фонді «Обласний гуманітарний штаб»: 063-653-81-15.

Раніше, нагадаємо, ми розповідали історію годинникаря з «Ювілейного», який втратив батька через російський ракетний удар.

 

Читайте також:

Минає місяць з дня обстрілу площі Перемоги. Зібрали усе, що відомо про жертв та збитки

Як вінничанам отримати компенсацію за знищене авто під час війни

Історія «Ювілейного» та площі Перемоги, які постраждали під час обстрілів. Краєзнавці показали старі фото

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Ivan Sobzyk

    Так скільки часу минуло-?Що залишились ще кого не похоронили ?Тоді цю шоблу депутатсько-чиновницьку потрібно гнати за горизонт-щоб духу цимх кабінетних баранів не бу4ло в державних і комунальних установах-відпіарились суки за місяць.
  • Алёна Ходак

    #новини Вінниці
    От ви думаєте, ЩО пишете ?!
    Може родичі загиблих, а не самі загиблі можуть отримати допомогу?
  • Наташа Скалій

    Не забульте подбати ще й за живих.Зробіть нормальні бомбосховища по всіх городах, не так що одне, убоге і на весь город.
  • Юрий Бондарук

    "вчасно"(((( коли всi жертви обстрiлу вже похованi за власний кошт?

keyboard_arrow_up