«Таке вже було на початку війни». Вінничани про те, чи треба зупиняти транспорт під час тривог

«Таке вже було на початку війни». Вінничани про те, чи треба зупиняти транспорт під час тривог
Фото з архіву «20хвилин»
  • На минулому тижні ДСНС опублікувало рекомендації, що під час тривог громадський транспорт має зупинятись. А пасажири мають йти в укриття.
  • Але вінницький транспорт не буде зупинятись на час повітряних тривог. А може все ж таки варто? Про це ми запитали вінничан.

Рекомендації ДСНС розмістили на фейсбук-сторінці Вінницької ОДА 3 серпня. Там йдеться, що під час повітряної тривоги водій громадського транспорту має спрямувати транспорт в безпечне місце, проінформувати людей про «Повітряну тривогу», висадити пасажирів, аби ті пройшли в укриття.

Вінничани сприйняли таке рішення як остаточне, і те, що вінницький транспорт знову буде зупинятись під час повітряних тривог. Але це спростував директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін.

— Те, що оприлюднили на сторінці Вінницької ОДА — це рекомендації дій від надзвичайників. Рекомендації, а не наказ. Якщо буде наказ військової адміністрації — ми його будемо виконувати, — пояснив Сорокін.

Відео дня

Так варто чи ні зупиняти громадський транспорт під час повітряних тривог? Ось як на це питання відповіли вінничани.

Марина Паламарчук (28), в. о. керівника відділення банку: 

— Звичайно треба зупиняти, адже водії такі ж люди, як і пасажири. Однак тоді назріває питання — як люди, які працюють на Вишеньці, зможуть додому доїжджати, якщо живуть за центром Вінниці?

Олена Постоловська (43), вчителька:

— Таке вже було на початку війни. Це призводить до хаосу, руйнує абсолютно всі плани, графіки та не захищає від небезпеки. А може навіть і наражає ще більше. Скасували через неефективність, тому ще раз запроваджувати немає сенсу.

Наталія Семченко (36), касирка:

— Не треба. На мою думку, коли транспорт рухається, вірогідність попадання снаряда зменшується. І якщо тривогу оголосили зранку, то через таку зупинку всі запізняться на роботу. А керівники підприємств не завжди адекватно реагують на спізнення.

Анна Дробуш (31), бариста:

— Вже було таке, людей виганяли й вони просто стояли на зупинках. Оскільки зараз все зачиняють під час тривог, то нема куди сховатись. І не завжди є сховища біля зупинок. Більш того, росіяни стали бити й по зупинках транспорту. Тому не думаю, що це гарна ідея.

Катерина Тарасенко (30), приватна підприємниця:

— Потрібно давати людям вибір, адже це їх життя. Можливо варто було б зупиняти транспорт, аби давати змогу вийти тим, хто цього хоче. Та після цього можна продовжити рух.

Раніше, нагадаємо, ми запитали вінничан про доцільність офлайн-навчання у школах з першого вересня.

 

Читайте також:

Комуналка, пенсії та доплати військовим. Що зміниться для вінничан у серпні?

Годинникар з «Ювілейного» поховав батька після обстрілу. Чому йому відмовили у допомозі?

Почали все з нуля: історія «солодкого» бізнесу, що переїхав з окупації у Вінницю

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (36)
  • Борис Ерёмин

    Під час повітряної тривоги транспорт має спинитися,випустити усіх бажаючих і рухатися далі за графіком.скільки років потратили на те,що б транспорт рухався з точністю в декілька хвилин, і зновву отримати транспортний коллапс, навіщо? Якби транспорт зупинився, це врятувало би бодай одне життя біля будинку офіцерів?
  • Марія Бойко

    Я не розумію редакторів  газети, навіщо це опитування, ви що, рейтинг так  піднімаєте собі? Вже тижнів  півтора -два обговорювалась ця  тема, сказали, що транспорт буде  рухатись  під  час  тривоги. Навіщо людям "робити нерви", чи  вам війни мало? За кермом транспорту   сидять люди, а не роботи, кому потрібно- зупинять і  випустять з транспорту, а  решта  будуть добиратись до  місця призначення.  Кожна  людина  відповідає за своє життя і  буде  приймати рішення самостійно.

    Валентина Кононенко Кравчук reply Марія Бойко

    Марія Бойко заробляють гроші,нашими лайками та постами
  • Мирослав Олександрович

    Хто захоче вийти той сам вийде
  • Ольга Нечипорук

    Не варто зупиніти .
    Хто хоче іде в укриття .
    Хто хоче їде.
    Хто хоче просто іде пішком .

keyboard_arrow_up