Транспорт Вінниці буде їздити під час повітряних тривог. Принаймні, поки що

Транспорт Вінниці буде їздити під час повітряних тривог. Принаймні, поки що
  • Вінницька ОДА 3 серпня розмістила повідомлення, що під час повітряних тривог громадський транспорт має зупинятись, щоб пасажири прямували до укриттів.
  • Натомість у вінницькій мерії сказали, що таке повідомлення є рекомендацією, а не наказом. Тому поки не отримають розпорядження голови військової адміністрації — громадський транспорт буде їздити й під час повітряних тривог.

Рекомендації ДСНС розмістили на фейсбук-сторінці Вінницької ОДА 3 серпня. Там йдеться, що під час повітряної тривоги водій громадського транспорту має спрямувати транспорт в безпечне місце, проінформувати людей про «Повітряну тривогу», висадити пасажирів, аби ті пройшли в укриття.

Вінничани сприйняли таке рішення як остаточне, і те, що вінницький транспорт знову буде зупинятись під час повітряних тривог. Але це спростував директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін.

— Те, що оприлюднили на сторінці Вінницької ОДА — це рекомендації дій від надзвичайників. Рекомендації, а не наказ. Якщо буде наказ військової адміністрації — ми його будемо виконувати, — пояснив Сорокін.

Відео дня

Посадовець додав, що транспорт вже працював за схожим алгоритмом навесні цього року. І від цього механізму відмовилися, адже він виявився неефективним.

— Водії зупиняли транспорт, говорили пасажирам, що прозвучав сигнал «Повітряна тривога» і треба пройти в укриття, — каже Сорокін. — А виходили одиниці. Більшість людей продовжували сидіти в салоні громадського транспорту. Та й до того ж ми отримали чималу кількість скарг від вінничан про затримки через зупинку рухомого складу. Тому ми відмовилися від цієї практики.

Те, що транспорт не буде зупинятися під час повітряних тривог, підтвердив й гендиректор «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко. Оскільки наказу від військової адміністрації про зміни роботи громадського транспорту поки не отримали.

Трамвай і тролейбус якраз проїжджали площу Перемоги, коли відбувся російський ракетний обстріл 14 липня

Надуємо, що під час ракетного обстрілу Вінниці 14 липня у зоні ураження перебував й громадський транспорт: трамвай і тролейбус, які якраз були на площі Перемоги. Обидва транспорти залишилися без цілих вікон, але пасажири та водії не постраждали, розказали журналісту посадовці вінницької мерії.

 

Читайте також:

Перелік паркувальних майданчиків у центрі Вінниці, де вас не оштрафують

Електросамокати, ПДР, аварії і суди: що кажуть експерти про двоколісних і чому розводять руками?

Долар зріс. Як це змінить вартість палива на вінницьких АЗС?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Next

    Директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін, думає що він керує велосипедним гуртком, а тому не знає що таке субординація.

keyboard_arrow_up