Справа ДТП за участю водія «швидкої» та колишнього СБУшника. Що постановив суд?

Справа ДТП за участю водія «швидкої» та колишнього СБУшника. Що постановив суд?
Олег Притуляк, водій «швидкої»
  • Кілька місяців тому, 17 грудня, у Вінниці трапилася аварія в яку потрапив водій карети «швидкої» та екс-працівник Служби безпеки. Ситуацію почали активно обговорювати у мережі. 
  • Кермувальник швидкої розповідав нам, що переживає, що у разі визнання його винним, він буде змушений ремонтувати авто за власні кошти, яких у нього немає. 
  • Сьогодні, 4 березня, відбулося останнє засідання у справі. Що постановив суд?

Тоді у грудні, нагадаємо, на перехресті не розминулися «швидка» Citroen 2020 року та BMW Х5 2006 року. Аварія обійшлася без потерпілих, обидві машини зазнали трощі, а жоден з водіїв не визнав своєї провини. Активісти почали хвилюватися, що «справу у судах спробують “порєшать”» і ГО «Дорожній контроль Вінниці» надав водію «швидкої» юридичний супровід. 

Водій «швидкої» Олег Притуляк розповідав на попередніх засіданнях у суді, що у той вечір всі водії поступалися йому дорогою. Так було до повороту, що веде на Зарванці. Наближаючись до світлофору, який для нього показував «червоне» світло, він перелаштувався на праву смугу, яка на той час була вільною і продовжив рушити. 

Майже одразу Олег побачив машину, водій якої не реагуючи на сирену, маячки та сигнал клаксону, продовжував рух. Чоловік каже, що в той момент почав екстрене гальмування, однак зіткнення уникнути все одно не вдалося. 

Відео дня

Наші журналісти спілкувалися й з водієм «БМВ» Олександром Іванюком. Він ситуацію бачить зовсім інше. Чоловік не заперечує, що працював у лавах Служби безпеки, однак каже, що вже три роки як на пенсії. Про тиск на суд чи слідчі органи, за його словами, не йде ніякої мови. 

Прочитати більше про ситуацію, а також ознайомитися з версіями водіїв можна у наших попередніх публікаціях: 

Також ми публікували телефонну розмову, яку записав водій «швидкої» наступного після ДТП дня. У ній водій позашляховика погрожує йому та його дружині. Що каже у своє виправдання, можете прочитати у нашій статті: 

На засіданні 10 лютого суд визначив, що потрібно здійснити судову автотехнічну експертизу. Її висновки оголосили сьогодні, 4 березня, на останньому засіданні. У спільноті «Дорожній контроль Вінниці» виклали відео із залу суду. 

«Притуляк повинен був керуватися дорожніми нормами, а саме пунктами 8.7.3 та 3.1 правил дорожнього руху. А водій автомобіля БМВ Іванюк повинен був керуватися вимогами правил дорожнього руху, а саме пунктами 3.2 та 12. 3. У заданій ситуації причиною виникнення ДТП стала не відповідність дій водія «БМВ» Іванюка. У цій дорожній ситуацій водій Іванюк мав можливість попередити ДТП, шляхом виконання норм правил дорожнього руху, коли авто «швидкої» з'явилося у його полі зору», — зачитав суддя рішення експерта. 

У підсумку суд постановив закрити адміністративну справу на водія «швидкої» у зв'язку з відсутністю у його діях складу адміністративного правопорушення передбачених  статтею 124 info адмінкодексу. Постанова може бути оскаржена впродовж десяти днів з дня її віднесення до Вінницького апеляційного суду.   

Читайте також: 

Хто воював на Донбасі, тим землі не вистачає, а декому дають по два рази. Два позови до Держгеокадастру

За 3,2 мільйони гривень побудують дорогу на Академічному

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (237)
  • Саша Рябишин

    Рішили за пару місяців , а в мене збили дитину насмерть , і суд вже майже 3 роки іде , і ніяких змін .
  • Игорь Поддубный

    Слепая фимида слава богу оказалась не глухой .Я рад за водителя скорой
  • Виктор Косяк

    Не вже таке може тепер бути,що це ,?справедливість чи що ????
  • Валентин Івахов

    Коли говорят про укрсуди хочется плюнуть.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній Від читача 18:58 смс для Анечки 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up