Слідом за Європою в Україні хочуть скасувати зимовий час. Ви за? (ОПИТУВАННЯ)

Слідом за Європою в Україні хочуть скасувати зимовий час. Ви за? (ОПИТУВАННЯ)

В Європі ще 2001 році скасували перехід на зимовий та літній час. В Україні цим питанням  вирішило зайнятися одне із міністерств.

Міністерство економічного розвитку має намір звернутися до Кабінету міністрів України з пропозицією внести до порядку обчислення часу на території України зміни, аналогічно Європі.

У відомстві відзначили: «Порядок обчислення часу на території України визначений постановою Кабміну від 13.05.1996 №509: час другого часового поясу з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3:00 на одну годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годинника на одну годину назад».

Також зазначено, що такий же порядок обчислення часу діє на території Євросоюзу на підставі директиви 2000/84/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 19.01.2001 про перехід на літній час.

Відео дня

У міністерстві також додали: «Україна взяла курс на євроінтеграцію, яка передбачає імплементацію європейського законодавства. Існуючий на території України порядок обчислення часу є оптимальним, узгодженим з міжнародною практикою обчислення часу. Він сприяє адаптації всього спектра міжнародних економічних, культурних та інших відносин, відповідає її географічному положенню. З огляду на викладене, у разі прийняття ЄС рішення про скасування переходу на літній час, Мінекономрозвитку звернеться до Кабміну про можливість внесення відповідних змін до Порядку».

Наостанок у відомстві підкреслили, що «економічне обґрунтування щорічного переходу на літній час і інформація про зменшення споживання електроенергії при переході на літній час в Мінекономрозвитку відсутні».

Опитування

А Ви підтримуєте перехід на літній час?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Anhelina Kozak

    та вся Европа переводит часы по ходу
    там время с нашим как было час разница так и есть час разница
    если б они не переводили а мы переводили то в некоторое время разница была б 2 часа
  • Anna Riasina

    Не вся Европа. У нас в Чехии переводят часы
  • Yaroslav Blyzniuk

    Хтось кого запитуватиме?🙂
  • Людмила Губчакевич

    Якщо не перейти на зимовий час,то взимку о 8 годині ранку буде ніч. Дітям прийдеться йти в школу темнотою.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up