Що треба замінити та відремонтувати у Вінниці? Ми запитали

Що треба замінити та відремонтувати у Вінниці? Ми запитали
  • Весною, зазвичай, у Вінниці починають лагодити дороги після зими, впорядковувати клумби, виконувати інші поточні ремонти. 
  • У мерії є план робіт, який складений, ледь не на роки.
  • А що, в першу чергу, цікаво самим вінничанам?

Ми запитали перехожих у Центральному парку. Відповіді різні — від облаштування дитячих майданчиків та нових чергових дитсадків і аж до того, що «ремонти зараз не на часі», а у Вінниці, в першу чергу, «треба змінити керівництво». 

Відповіді людей можете переглянути на відео, або прочитати далі, у текстовій версії цього матеріалу.

Відео дня
v class="video-block">

Юрій (19), рихтувальник

— Було б добре, якби зробили майданчик для вигулу собак, як на Вишенському озері. Ще скейтпарк в Центральному парку поламаний стоїть, потребує ремонту. У моєму районі, на Слов'янці, не вистачає хіба що більше транспорту до Лугової. Адже той, що їздить від Західного автовокзалу ходять дуже рідко. 

Павло (38), керівник хокейного клубу

— У нас дитяча школа з Харкова, плануємо переїхати до Вінниці. Стикнулися з тим, що тут немає вільних приміщень. Раніше нас розселяли за містом, в дитячому таборі, але прийшов вересень і сказали виселятися. Тобто, умов для розміщення дітей, принаймні, на час тренувань, змагань — немає.

Галина (63), пенсіонерка

— У середмісті чисто та гарно, а на околицях сміття багато. Я живу на Немирівському шосе і там не вистачає порядку. Розумію, що ті купи сміття, що в нас є — одна двірничка не прибере. Можливо, до цієї роботи залучати студентів, школярів? Так молодь зрозуміє, що чистоту треба цінувати, а не викидати сміття куди попало.

Наталія (31), художниця-викладачка

— Болюча тема — стан чергових садочків. У той, в який ми ходимо, жахливі ремонти. В нашому минулому садку було все добре, але там ще немає укриття. Я знаю, що над цим питанням працюють і відкриваються все більше і більше дитсадків. Але, чомусь здається, що наш район Замостя та Київська обділяють увагою.

Анатолій (84), пенсіонер

— Не вистачає миру та спокою. А у Вінниці усе добре, гарно. Хіба, що хочеться, щоб з часом відбудували Будинок офіцерів та будинок побуту «Ювілейний», який знищили росіяни.

Анастасія (29), у декретній відпустці

— У Центральному парку немає майданчика для прогулянок з маленькими дітьми. Просто, щоб було вільне місце без гойдалок та каруселей, з якимись пісочницями, щоб діти не травмувалися: бо більш дорослі діти гойдаються, мала дитина підходить поцікавитись і може забитися.

Сергій (60), пенсіонер

— Гадаю, що у місті треба змінити керівництво. І тоді усе буде добре з Вінницею. А які ремонти, які будівництва? Зараз війна. Решта усе другорядне. Та й народ потерпить до нашої перемоги.

Наталія (57), пенсіонерка

— Мене влаштовує все. Наш мер дуже добре опікується за місто. Над чим можна ще попрацювати? Набережну Південного Буга можна почистити та облаштувати. Бо з боку «Рошен» гарно, а по інший бік від моста — чагарі та зарості. От якби й там висадили сакури, зробили б невеличкий парк — цього хотілося б, звісно.

Вулицю Батозьку, нагадаємо, готують до відновлення реконструкції.
 

Читайте також:

Що вінничани думають про реєстрацію партнерства для одностатевих пар: ми запитали

Як треба боротися з паліями сухого листя? Ми запитали вінничан

Вінничани про перехід на українську мову після 24 лютого

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • 777 Винница

    Дороги зробіть,не Вінниця а сплошна яма.
  • Валентина Гевчук

    Доброго дня а у мене прохання звернути увагу на тротуар по пр. Юності, біля будинків Юності 10,12,14. По  фото навіть не додумаєтесь що це центральний проспект Вишеньки. Потрібно установити високі бордюри та  засіяти газон.

keyboard_arrow_up