Рятували «Хатіко», ловили зооманіяків і обрали найкращого пса. Чуттєві історії року собаки

Рятували «Хатіко», ловили зооманіяків і обрали найкращого пса. Чуттєві історії року собаки
  • На завершення року собаки пригадаймо, які собачі історії не залишали вінничан байдужими у 2018-му.
  • Їх було чимало. Одні закінчилися для чотирилапих символів року добре. Інші — змушували людей плакати, гуртуватися на акції протесту та писати петиції.
  • Найбільш яскраві статті про собак — в підсумкові добірці «20 хвилин».

Вінничани вперше цього року підтримали марш за права тварин, почали користуватися хештегом «прихисти безпритульну тварину» і все знають про роботу муніципального притулку, у якому собаки чекають на свою людину.

Жовтий пес був символом року, який завершується. Але чи вливало це на наше ставлення до собак хоча б на протязі останніх 12-ти місяців? Чи навчилися ми співіснувати з безпритульними собаками та чи змогли покращити життя чотирилапим у їхній рік?

Про все це журналісти 20minut.ua писали протягом 2018-го. Перевіряли роботу притулку. Слідкували за реакцією чиновників на петиції, пов’язані з собачими питаннями. Розповідали і про страшні випадки знущання над тваринами, і про хороші життєві історії вухатих-волохатих. Жаль, що не всі вони були зі щасливим кінцем. Пригадаймо найяскравіші.  

Чи не найбільше схвилювала Вінницю пригода калинівського «Хатіко» — собаки, який віддано чекав на свого господаря в лісі, де той його залишив. Врешті покинутий пес знайшов нову домівку і нарешті має «свою людину».

Відео дня



Довелося погорювати бершадській собаці, яку господарка додумалася прив’язати до машини. Жінка хотіла, щоб стару і непотрібну вже її тварину кудись вивезли. Але пес відмовився іти за автомобілем. Якщо не зможете спокійно дивитися на фото пораненого чотирилапого, то не натискайте на посилання нижче. Просто знайте: собака жива, повернулася додому, господарка покаялася.    

Не хочеться, але не можна не згадати вінницьку історію покаліченої руками людини бездомної собаки. Її рятували в ветклініці за кошти небайдужих вінничан. Люди зібрали за кілька годин після того, як в Фейсбуці поширили знімки собаки зі здертою шкірою, навіть значно більшу суму, ніж потрібна була на операцію. Тварина занадто довго страждала до втручання хірургів, тому не оклигала. Але вінничани в цій ситуації показали свою чуйність до скривджених нелюдами тварин.



А ця історія — з гарним кінцем, тож виділимо її із решти собачий історій. Вона про порятунок песика, якого паралізувало, але господарі відмовились його усипити. Тепер собака катається на спеціально обладнаному для нього інвалідному візку. Дізнатися більше про родину тварини із особливими потребами можете у відео-сюжеті наших колег з телебачення:

Кілька разів цього року наші журналісти ходили в притулки для собак. Найбільше писали про новий, муніципальний, на Гонти. Чи дійсно там все облаштували для тварин, як належить? Чи годують нічийних, як своїх? І чому все-таки краще взяти тварину з притулку, ніж купувати? Відповіді на всі ці питання є в репортажах:



Також 20minut.ua писав, як вінничани допомагають прилаштовувати бездомних чотирилапих у хороші руки. Ось, наприклад, стаття про людей, яким самим не завадила б допомога, але вони опікуються тваринами:

Дещо інша кагорта мешканців міста і цього року продовжувала писати петиції про знищення бездомних собак. В який спосіб це варто робити? Думку авторів петиції та реакцію на неї інших вінничан можете знайти у цій публікації:



Паралельно з новинами наших журналістів, на 20minut.ua регулярно з’являлися публікації «Від читачів». Городяни за допомогою нашого сайту шукали і знаходили свої загублених собак. І вперше цього року, стали користуватися новим хештегом #Прихисти. Які тварини знайшли собі господарів завдяки такій ініціативі, дивіть на знімках за цим посиланням:



Ще у році собаки вінничани підтримували акції захисту тварин. Вони не були настільки багатолюдними, як, скажімо, перекриття Соборної на знак того чи іншого протесту. Втім привернули увагу преси, і тепер можете проглянути відео і фотографії з цих акції, на які приходили люди з собаками:





І нарешті, пригадаймо чи не найголовнішу собачу подію року. Конкурс на кращого пса, що живе у Вінниці. 150 фотографії вухатих красенів їхні власники додали на наш сайт, а решта вінничан вболівали і голосували за найкрасивішу собаку. Переміг цей конкурс золотий спанієль Джой. Він, доречі, нещодавно вкотре став татком. Власниця «Собаки року 2018» — співробітниця управління Нацполіції Ірина Добровольська — ділиться знімкамих маленьких копій Джоя у соцмережах.  


 

Читайте також:

Стерилізація, вакцинація та інше: у Вінниці взялися за безпритульних тварин

Вінничанин за жорстоке поводження з тваринами заплатить майже 7 тисяч штрафу

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up