Акція захисту: «Вбиваючи тварину — вбиваєте в собі людину»

Акція захисту: «Вбиваючи тварину — вбиваєте в собі людину»

На Європейській площі городян провели акцію на захист тварин. Причиною акції стали вбивства вуличних собак у Миколаєві та у Вінниці. Люди закликають посилити відповідальність за такі злочини.

Зо два десятки городян були біля Вежі, на Європейській площі. Мешканці Вінниці тримали в руках плакати з гаслами «SOS», «Хочу жити», «150 тварин вбито, Миколаїв злочин». Та малюнками із собаками. Декілька городян прийшли на акцію зі своїми тваринками.

Приводом акції у Вінниці стало вбивство 150 собак в «Центрі захисту тварин» у Миколаєві. Як передає видання glavcom.ua у миколаївському притулку приспали 100 собак та ще 50 цуценят. Причини вбивства тварин — невідомі.

До того ж, днями у Вінниці сталося жорстоке вбивство тварин: ще живу собаку зі здертою шкурою знайшли волонтери, але їм не вдалося врятувати тварину. На наступний день знайшли роздертих кошенят, нутрощі яких були причеплені на гілля дерев.

Відео дня
blockquote>


Запитали в людей, які прийшли на акцію пам'яті про те, як потрібно поводитися з безпритульними тваринами та чи треба вони на вулицях Вінниці

— У нас є два притулки, чого достатньо для такого міста, як Вінниця. І мені здається, що за умови фінансування роботи цих притулків та ретельної уваги громадськості проблема безпритульних собак була б вирішена, — розказала учасниця флешмобу Лада. — Вбивство безпритульних тварин — це не вирішення проблеми. Ми не вправі вирішувати, кому жити, а кому помирати. Думаю потрібно пропагувати таку ідею: не купуй тварину, а візьми її в притулку. Так роблять в країнах ЄС. І більш того, люди, які беруть тварину з притулку - отримують певні кошти на її утримання.

Поділилися своїми думками й дві жінки. Вони тезки, Світлана та Світлана.

— Дійсно, збільшення безпритульних тварин на вулицях — це є велика проблема. Але не вбивством її вирішувати, а стерилізацією. Повинно бути більше муніципальних притулків, громада має більше звертати увагу на цю проблему. Мета сьогоднішньої акції — ми проти живодерів. Ми бажаємо, аби тварин любили, а не били, — казала Світлана.

— Люди не живуть самі, але вважають, що можуть давати та забирати життя в слабших видів. Зокрема, у вуличних тварин. Але безпритульна кішка, собака має право на життя. А для того, щоб їй мирно жилося на вулицях міста — потрібні в школах уроки доброти, виховання у родинах, — поділилася думками городянка Світлана. — Повинна бути кримінальна відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. А люди мають усвідомити — тварин не можна викидати на вулицю, їх потрібно любити та захищати.

Нині існує стаття Кримінального кодексу України про «Жорстоке поводження з тваринами». Максимальне покарання винуватцю — штраф 3400 гривень або в’язниця, строком на 2 роки.

Нагадаємо, на Гонти діє муніципальний притулок. За словами директора департаменту комунального господарства Володимира Ніценка, заклад діє ще в тестовому режимі: триває процес отримання всіх необхідних ліцензій. Тим не менш, тут готові надати допомогу тваринам.

— Притулок має два автомобілі, на яких працюють виїзні групи для вилову собак, — каже Володимир. — Якщо ви бачите поранену собаку на вулиці — телефонуйте на «Цілодобову варту» (контакти: 15-60, 59-50-39, 60-15-60, 65-15-60, (0800) 60-15-60 - авт.) — тварину заберуть, нададуть необхідну допомогу. Її не потрібно привозити самостійно, адже тоді ви будете вважатися опікуном цієї тварини та маєте самостійно нею займатися.

Читайте більше:  Дах, їжа та лікарня для чотирилапих. На Гонти діє муніципальний притулок

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Олексій

    Не логічно: ці люди, напевне, по селам мають пройтись, щоб свинок не різали, курочок не вбивали... А може провести акцію під НашоюРябою? Ви представляєте, курочок вбивають струмом на птахофабриці?

    Николай Энэми reply Олексій

    При чем тут одно к другому? Видимо, у тебя у самого мозг, как у курочки...
  • З.А.Глядач

    А біля Привокзального ринку мудочіпальна "поліція" ганяла дівчинку,яка хотіла продати кошеня. Слава поліцаям!
  • Алена Косьяненко

    Поросятка теж хочуть жити, і корівки))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up