«Ромчик. Мрії не спалити». В Лондоні знімають фільм про хлопчика, який постраждав від ракети у Вінниці

«Ромчик. Мрії не спалити». В Лондоні знімають фільм про хлопчика, який постраждав від ракети у Вінниці
Ромчик Олексів з батьком Ярославом
  • Маленький львів'янин Роман Олексів разом із мамою потрапив під ракетний обстріл біля Будинку офіцерів у Вінниці14 липня 2022 року. Жінка загинула на місці, а тіло дитини наполовину обгоріло.
  • Про хлопчика, який дивом вижив у пеклі, переніс десятки операцій, навчився жити без мами, грає на акордеоні та займається танцями, в Лондоні знімають короткометражний фільм.

У Лондоні розпочинається робота над зйомками короткометражного художнього фільму на основі реальних подій — «Ромчик. Мрії не спалити».

Йдеться про 8-річного Романа Олексіва, який дивом вижив під час ракетної атаки по Вінниці в липні 2022 року, а його мама загинула. Автор ідеї та продюсер фільму — Костянтин Бідненко.

Відео дня

Новиною про зйомки фільму у Фейсбуці поділився Ярослав Олексів, батько хлопчика.

«Для всіх нас, тих, хто пережив цю трагедію цей фільм є дуже важливим, пише Ярослав. — Ми хочемо, щоб про звірства цих нелюдів дізналися у цілому світі! Надіємося, що завдяки цьому фільму зможемо надихнути і мотивувати багатьох людей продовжувати боротися і йти до перемоги, як своєї особистої, так і нашої, бо як і весь український народ стоїмо на стороні правди, світла і добра. Також, кожен з нас може зробити пожертву для створення цього фільму, який, як ми надіємось, відгукнеться людям у всьому світі».

Раніше, про постраждалого від російського обстрілу у Вінниці Романа Олексіва, зняв документальний фільм відомий американський режисер, продюсер, президент компанії New Generation Films — оскароносний Євген Афінеєвський.

Нагадаємо, в липні 2022 року внаслідок ворожої атаки по Вінниці загинули 29 людей, серед яких троє дітей.

Ромчик та його мати Галина тоді приїхали до Вінниці відвідати батьків жінки. Чоловік не зміг приєднатися — Ярослав Олексів працює у Львові в консерваторії (з ним працювала і дружина). 

Перебуваючи в медичному центрі, який згорів вщент від удару, жінка не вижила, її тіло ідентифікували лише через кілька днів. 

Вінницькі лікарі спочатку боялися, що Роман не виживе, оскільки тіло і внутрішні органи зазнали значних опіків. З Вінниці хлопчика у критичному стані відправили до Львова, у найбільше в регіоні опікове відділення. Там дитину стабілізували і відправили в лікарню в Дрездені.

Загалом Ромчик провів три тижні в комі, а потім йому зробили 32 операції.

Хлопчик ще не менше року має носити на обличчі спецмаску.

Проте Роман після року перерви повернувся до рідної школи у Львові, у свій рідний клас. Також він відновив заняття спортом, гри на баяні, уроки бальних танців.

 

Читайте також:

«Усі його мрії збулися». Про сьогодення постраждалого від ракетного удару по Вінниці Ромчика

Позаду 32-га операція. Про Ромчика Олексіва, який постраждав від ракетного удару по Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)

keyboard_arrow_up