Про Ромчика, який потрапив під ракетний обстріл у Вінниці, американці знімають фільм

Про Ромчика, який потрапив під ракетний обстріл у Вінниці, американці знімають фільм
Ромчик Олексів (в центрі) з татом та знімальною групою. Фото: Ярослав Олексів
  • Роман Олексів 14 липня 2022 року разом із мамою потрапив під ракетний обстріл біля Будинку офіцерів у Вінниці. Жінка загинула на місці, а тіло хлопчика наполовину обгоріло.
  • Про Ромчика, який дивом вижив у пеклі, навчився жити без мами, грати на акордеоні та займатися танцями, американці зняли фільм.

Про пострадалого від російського обстрілу у Вінниці, 8-річного Романа Олексіва, відомий американський режисер зняв документальний фільм. Про це повідомив у Фейсбуці батько хлопчика, Ярослав.

«Мали можливість стати частиною документального фільму, розказати свою історію і познайомитись з чудовим американським режисером, продюсером, президентом компанії New Generation Films — Євгеном Афінеєвським, — розповідає Ярослав Олексів. — Пам'ятаємо, як ми із захопленням дивились його фільм «Зима у вогні» про українську Революцію гідності, який в 2013-2014 роках був номінований на премію «Оскар». Дякуємо всій команді за гарну і професійну роботу!».

 Ромчик з американським режисером Євгеном Афінеєвським

Нагадаємо, у серпні Ярослав Олексів та його син повернулися до своєї домівки у Львові, після того як провели більше року в Німеччині, де Роман проходив лікування. Хлопчик отримав 80 відсотків опіків тіла після того, як пара російських ракет вдарила по центру Вінниці в липні 2022 року.

Відео дня

Тоді внаслідок ворожої атаки загинули двадцять дев'ять людей, серед яких троє дітей. Роман та його мати перебували в медичному центрі, який згорів вщент від удару. Жінка не вижила, її тіло ідентифікували лише через кілька днів.

Родина Олексів до трагедії

Ромчика під час вибуху кинуло об стіну, а коли він прокинувся, все, що він бачив, це чорний дим і вогонь. Він пам'ятає, як його шкіра горіла, коли він повз до виходу. Там його побачили волонтери і на руках віднесли до швидкої.

Його батько Ярослав Олексів працював у Львові в консерваторії (там працювала і його дружина, вінничанка Галина). Коли почув про атаку Вінниці у новинах і зателефонував дружині, то не зміг до неї додзвонитися. Потім подзвонив мамі дружини, яка сказала, що на момент нападу вони були в клініці. Подзвонивши у всі лікарні, знайшли Романа.

Вінницькі лікарі спочатку боялися, що Роман не виживе, оскільки тіло і внутрішні органи зазнали значних опіків. З Вінниці хлопчика у критичному стані відправили до Львова, у найбільше в регіоні опікове відділення. Там дитину стабілізували і відправили в лікарню в Дрездені. Загалом Ромчик провів три тижні в комі, за рік лікування в Німеччині йому зробили 31 операцію.

Роман Олексів продовжує реабілітацію у Львові. Хлопчик ще не менше двох років має носити на обличчі спецмаску, його чекають операції. Проте, вже 1 вересня Ромчик, після року перерви, повернувся до рідної школи, у свій рідний клас. Також він відновив заняття спортом, гри на баяні, уроки бальних танців.

«Ще рік тому ми не знали, чи зможе Роман ходити взагалі, а сьогодні беремо участь у змаганнях з танців. Дякуємо Богу, лікарям, тренерам, друзям і всім, хто за нас молився і підтримував. Продовжуємо далі наші тренування і йдемо до нових висот, — прокоментував перемогу сина у танцювальному конкурсі Ярослав Олексів».

 

Читайте також:

«Сьогодні проведуть 31-шу операцію». Як почувається Ромчик, постраждалий від ракетного удару у Вінниці

Ромчик, який дивом вижив після ракетного обстрілу Вінниці, повернувся з Німеччини в Україну

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Надія Гонтар

    Слава Богу і дякуючи лікарям, що спасли дитину .Хай буде хороше , щасливе майбутнє в Ромчика , який переніс велику трагедію.
  • Elena Khaborska

    Reggio nell'Emilia .  (Emilia Romagna)

keyboard_arrow_up