Реконструкцію Замостянської-2 закінчать через сім днів. Що там є цікавого?

Реконструкцію Замостянської-2 закінчать через сім днів. Що там є цікавого?
  • Цього літа взялися ремонтувати ділянку від 45-го заводу до Центрального стадіону.
  • Зараз там суцільний будмайданчики: робітники стелять новий асфальт, укладають плитку, засипають грунт під дерева.
  • Реконструкцію вулиці мають завершити до Дня міста, 14 вересня.

Цю вулицю ремонтують вже другий рік підряд. Минулого року відремонтували ділянку від Будинку офіцерів до «Локомотиву», а у 2019-му взялися за відрізок вулиці від стадіону до 45-го заводу.

У мерії раніше говорили, що готові здати об’єкт до Дня міста 14 вересня. Тож на реконструкцію вулиці залишився один тиждень. І у суботу, 7 вересня, подивилися, що відбувається на другій черзі Замостянської.

Відео дня

Починаю крокувати від палацу мистецтв «Зоря». Впадає у око нова організація простору: прибрали стоянку біля «Варшави» і на цьому місці подовжили центральну алею, яку нині укладають плиткою. Там, також, можуть облаштувати копію Варшавського замку.

Щодо трамвайної колії, то будівельники вирізали розворотне кільце, що було на перехресті Замостянської і Стрілецької. Та зрізали гілку колії від «Прозорого офісу» в бік 45-го заводу, яка регулярно не використовувалася. Натомість, на всій протяжності Замостянської тепер є колія за технологією «оксамитовий шлях».

Йду далі, і помічаю, що по тротуарах навколо центральної частини Замостянської викопали чималу кількість лунок під дерева. За попередніми планами, їх тут висадять 220 штук!

Примітним стало ще й те, що пересунули трамвайну зупинку ближче до «Зорі». Хоча ще немає павільйону, але місце зупинки видно по підвищеній платформі, на кшталт тим, що вже зроблені на першій черзі Замостянської.

Вздовж всієї центральної алеї працюють десятки людей: робітники укладають плитку, верхній шар асфальту на дорогах, засипають ґрунт обабіч алеї.

Побачив директора «Вінницязеленбуду» Ігоря Любовського, який під’їхав на білому позашляховику та пішов одразу до робітників. Чоловік голосно розказував, що і як потрібно робити на алеї своїм підопічним з «Зеленбуду».

На перехресті Замостянської з Янгеля примітили ще одну новацію — замотані у плівку «дублери». Вони будуть дублювати сигнал зі світлофорів для пішоходів, які хочуть перейти дорогу по центральній алеї.

«Дублери» висотою не більше 1 метра. І вони допомагають дізнатися, коли можна переходити дорогу, якщо не хочеш відривати погляд від смартфона. Хоча, на думку автора, це є не дуже й потрібною «іграшкою». Як вона працює — можете пересвідчитися на перехрестях Космонавтів-Келецька, Космонавтів-Первозванного.

Крім зупинки на «Зорі», зміщують трамвайну зупинку «вулиця Академіка Янгеля». Тепер вона буде розташована біля головного входу в «Прозорий офіс». Знову ж таки, павільйону ще немає, але вже добудували підвищену платформу.

І навпроти неї збудували основу під ще одну зупинку. Її поставлять з правого боку від входу до стадіону «Локомотив». Хоча вінничани поважного віку неодноразово просили поставити зупинку біля лікарні на Замостянській.

Проходжу повз котків та асфальтоукладальників, що роблять новий асфальт і бачу червоні смуги з краю дороги. Велосмугу на Замостянській вирішили пофарбувати у червоний колір, як раніше це зробили на вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів.

Але чи перестануть на ній паркуватися водії, враховуючи, що місця для парковки їм не вистачає? Згодом буде видно.

Отож, що буде готове на вулиці до 14 вересня?

— Взагалі, я не люблю загадувати. Краще прийдете на День міста і побачите, що зроблено, — каже директор міського департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко. — Робітники працюють, не покладаючи рук. І зараз там укладають плитку та верхній шар асфальту. Буде готове тротуари, дорога, центральна частина, освітлення, зупинкові павільйони. Замостянську завершимо до Дня міста по максимуму.

Загальна вартість реконструкції — 89 мільйонів 392 тисячі 356 гривень, з яких 50% — покриває місцевий бюджет, а іншу половину — Держфонд регіонального розвитку. Генеральний підрядник — товариство «Шляхбуд».

Після завершення ремонту Замостянської запланували реконструкцію проспекту Коцюбинського та реконструкцію вулиці Стрілецької на відрізку від Замостянської до Тимірязєва.

Опитування

Чи задоволені реконструкцією Замостянської?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Андрей Николаев

    Игорь, пользуйтесь общественным транспортом.
  • Ігор

    перекрили проїзди транспорту через алею, звузили проїзжу частину, зменшили кількість місць для паркування, і це в умовах тенденції перевантаження доріг
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up