Проїзд по 8 грн, а їдеш в сауні. Запитали у вінничан, що треба покращити в транспорті

Проїзд по 8 грн, а їдеш в сауні. Запитали у вінничан, що треба покращити в транспорті
Фото Михайла Курдюкова
  • З 1 серпня в муніципальному транспорті зросла вартість проїзду. Відтепер у трамваї, тролейбусі та автобусі за квиток треба платити вісім гривень.
  • Запитали містян, що варто змінити у вінницькому транспорті, щоб ціна дорівнювала якості перевезень. 
  • А також розповідаємо варіант, як заощадити на платі за проїзд тим людям, які часто користуються громадським транспортом.

Вартість проїзду, яка була незмінною з 2018 року, зросла — з 4 до 8 гривень у тролейбусах і трамваях, з 5 до 8 гривень в автобусах. 

Вінничани нарікають, що адекватна ціна проїзду мала бути не більше 5-6 гривень, адже «зарплати ж не піднімають, а ціна проїзду збільшився вдвічі».

Раніше ми питали, що треба змінити у громадському транспорті, щоб ціна відповідала якості перевезень. І ось відповіді вінничан:

Відео дня

Natasha Makarova

«Кондиционеры, чистые окна. Это, конечно, давно нужные моменты, но начать все же стоит с нормально закрывающихся/открывающихся люков и окон. А то через раз ни открыть нормально, ни закрыть. А во время дождя ещё и душ примешь, потому что с потолка хорошо если только капает, а не струёй льет или снежком сыпет».

Сергей Белозор

«За такі гроші в кожному трамваї і тролейбусі має стояти кавова машина і бутиль охолодженої води. Безкоштовно напої всім».

 

 

Наталія Новицька

«Я за кондиціонери, але є одне але: у нас їздять дуже багато людей похилого віку і саме вони бояться прохолоди. Якщо відкриєш вікно вони кричать, що «сквозить, а ви кондейшен».

 

Anna Smirnoff

«За такие деньги должны по времени и троллейбусы и автобусы приезжать ,а не по две 10-ки или 5-ки подряд ,а потом через 20 минут следующий».

 

 

Olesia Lutsyshyna

«З підняттям цін, має бути відповідна якість перевезення. Як мінімум, безпечний та чистий салон з періодичною дезінфекцією, а не відламані липкі поручні».


Ольга Філонова

«Через спеку громадський транспорт перетворився на пересувні печі, кожного літа всі городяни нарікають на відсутність кондиціонування, але віз і нині там. Ну і не завадило навчити водіїв їздити нормально, а то в більшості випадків людьми кидає у всі боки».

Оксана Безносюк

«Бажано забезпечити в транспорті нормальний температурний режим: провітрювання, затінення вікон, кондиціонування. І в години-пік достатню кількість рейсів, щоб не возили як оселедців у діжці».

 

Ирина Соколова

«Варто покращити водіїв. А то занадто синдром королеви тролейбусу розігрався».

 

 

Як економити на проїзді

Тим вінничанам, які часто їздять муніципальним транспортом, зручніше та вигідніше буде купувати електронні проїзні квитки. Їх замовляють як пакет послуг на «Муніципальну картку вінничанина».

Безлімітний за кількістю поїздок місячний квиток коштує 750 грн. А проїзний на 130 поїздок — 510 грн. І це вийде більш ніж вдвічі дешевше, аніж щоразу оплачувати разову поїздку (3,92 грн). 

Для студентів — вчетверо дешевше. При вартості студентського проїзного у 255 грн, одна поїздка коштує 1,96 грн. Учнівський місячний квиток коштуватиме 155 грн, тож вартість однієї поїздки складатиме 1,19 грн. 

Отже, при купівлі електронного проїзного квитка на 130 поїздок їх вартість буде меншою: для громадян — на 51%; для студентів — на 75%, для учнів — на 85%.

Крім того, власники «Муніципальних карток вінничанина» можуть робити пересадку безкоштовно: якщо з першого транспорту пересядуть в другий протягом 30 хвилин. Важливо, безоплатна пересадка не діє у маршрутках.

У громадському транспорті Вінниці, нагадаємо, знову відчиняють всі двері.

 

Читайте також:

У трамвай за 1,25 грн! Як зросла ціна проїзду у Вінниці за 10 років

Клумбу на Привокзальній вінничанин хоче зробити колом. Подав на міську раду до суду

Не працює термінал у маршрутці? Контакти для довідки та скарг

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (62)
  • Как-то так

    Ціну на проїзд давно підвищили. Їдеш один раз, з карти по три рази кошти вписуються.
  • Larisa Nikolaevna

    Ви запитуєте що треба?Треба не валідатори встановлювати на старі жолобайки, а оновлювати транспорт і дбати про комфорт пасажирів.Салони брудні , вікна, невідомо коли мились в салоні можна зпектися живцем, а ви питаєте , що треба,наче щось зміниться після цього опитування.Не дражніть лишній раз людей, бо вони і так на межі зриву.
  • Ольга Мартынюк

    Тихо ша...а то ще за подачу тролейбусів будуть брати🙃
  • Танюша Иванова

    В проїзді за таку ціну цікавить тільки проїзд 'зайцем'.

keyboard_arrow_up