У Вінниці від сьогодні зросла вартість проїзду у муніципальному транспорті

У Вінниці від сьогодні зросла вартість проїзду у муніципальному транспорті
ФОТО: Михайло Курдюков
  • З 1 серпня вартість поїздки в усіх видах муніципального транспорту становить 8 гривень, раніше було 4 гривні. Ціна зросла удвічі.

Економічно обґрунтовані тарифи, розраховані транспортниками, мали б становити 15,19 грн в електротранспорті за одну поїздку та 18,06 грн — у міських автобусах. Однак 15 липня міська рада переглянула ці пропозиції та встановила новий тариф з іншою сумою — 8 гривень.

— Якщо говорити про розрахунки «ВТК», то хочу зауважити, що фахівці нашого департаменту їх ретельно перевірили. Вони об'єктивні. Причин тому є багато. Ми мали багато дискусій з підприємством на цю тему. Але необхідний розумний баланс: потрібно врахувати як інтереси вінничан, так і дати можливість транспортній компанії працювати та надавати послуги пасажирам. Тому вважаємо, що максимальна вартість проїзду — це не більше 8 грн. І тариф залишається соціально орієнтованим. Також зберігається можливість безкоштовної пересадки упродовж 30 хвилин, — каже директор департаменту економіки і інвестицій Максим Мартьянов.

Вінничанам, які часто користуються муніципальним транспортом, вигідніше купувати електронні проїзні квитки, адже їх ціна залишається пільговою.

Відео дня

Безлімітний за кількістю поїздок місячний квиток коштуватиме 750 грн. Проїзний на 130 поїздок — 510 грн, а для студентів — вчетверо дешевше — 255 грн.

— При купівлі електронного проїзного квитка на 130 поїздок їх вартість буде меншою: для громадян – на 51%; для студентів – на 75%, для учнів – на 85%, — додають у міськраді.

Опитування

А ви уже платили 8 гривень за проїзд у вінницькому муніципальному транспорті?

 

Читайте також:

Нові ціни на проїзд у транспорті Вінниці. Опублікували проект рішення

Не працює термінал у маршрутці? Контакти для довідки та скарг

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Тетяна Шевчук

    Для гостей міста муніципальний транспорт взагалі недоступний, не через ціну а через те що немає звичайних квитків для однієї поїздки. Я розчарована таким відношенням, якась дескримінація. Добре що хоч маршруткою можна проїхати.

    Ілля Зеленько reply Тетяна Шевчук

    Ну насправді на зупинках є зелені термінали у яких можна купити паперовий квиток за готівку для проїзду у громадському транспорті

    Юра Щасс reply Тетяна Шевчук

    Проїзд не доступний для тих, хто залишився в середньовіччі і не має ні кредитної картки з безконтактною оплатою, ні мобільного телефону, ні муніципальної картки

keyboard_arrow_up