«Потрібно 10-12 годин, щоб зійшла вода». На Космонавтів підтоплює будинок

«Потрібно 10-12 годин, щоб зійшла вода». На Космонавтів підтоплює будинок
Машини на тротуарах у будь-яку погоду. Через це місцеві жителі вимушені ходити по дорозі, бо водіям ніде паркуватися
  • Жителі п’ятиповерхівки на Космонавтів, 52 потерпають від підтоплень. Їхній будинок у низині, тож до них стікає ледь не вся вода з проспекту.
  • При цьому мешканці змушені ходити по дорозі, бо на тротуарах машини, яким ніде паркуватися.
  • Але вже на місці побачили, що тут цілий комплекс проблем, варіантом вирішення яких є капремонт подвір’я

До редакції звернулася пенсіонерка Віра Виноградова зі скаргою, що біля її будинку збираються зрізати дерево, щоб автомобілістам було де ставити машини.

— Вони сьогодні зріжуть дерево. А в нас подвір’я — це дитячий майданчик, трохи зеленої зони та суцільна стоянка з гаражами, — скаржиться жінка.

Відео дня

Вже на місці, на Космонавтів, 52, побачили п’ятиповерхову «хрущівку» та стандартну «картину» для старих дворів: машини на тротуарах, вузький проїзд та зруйноване в кількох місцях озеленення. По центру між кількома багатоповерхівками огороджене спортивне поле і дитмайданчик з ще радянськими атракціями для дітей.

Пані Віра зустрічає нас біля свого під’їзду та вказує на високе дерево.

— Почула від сусідки, що його зрізають, бо автомобілісти скаржаться, що поставити машину ніде. От вони там собі підписи зібрали, звернулися до зеленого господарства та сьогодні мають зрізати, — говорить жінка.

До нашої розмови приєднуються інші сусіди з будинку. Люди між собою намагались розібратися чи є дерево аварійним та для чого його рубати. Врешті-решт з’ясували, що звернень від сусідів на обрізку дерева не було.

Хоча між собою люди говорили, що воно може бути й аварійним: через наявність дупла в стовбурі. Проте тільки на дереві розмова не закінчилася.

У нашої проблеми вже є «борода»

Вже незабаром до розмови доєднались і ті, хто мають автомобілі та ті, хто мають гаражі, на які скаржилась пенсіонерка.

— Ну чому незаконно? Я в бюджет заплатив інвестиційний внесок, мені погодили гараж. Усі дозволи маю, — казав чоловік, що має гараж.

А інша жінка з цього ж під’їзду розповіла, що паркуються вздовж будинку, бо більше немає де.

— Ніхто це дерево зрізати не буде. Але парковка нам справді потрібна, — говорить Катерина Кучер, яка має автомобіль. — Тому що машин в нас у подвір'ї дуже багато, а те, що ставимо їх на тротуар — це ж ненормально, правда?

Жінка додає, що коли йде сильна злива, то їхню дорогу затоплює аж до бордюрів. Тому свою автівку переставляє в інше місце. Але так роблять далеко не всі водії.

— Тому ми змушені йти не по тротуару, а по дорозі, де в дощ наче річка тече, — додає Віра Виноградова.

Ще один мешканець будинку — пенсіонер Володимир Лунько — пояснив, що їх затоплює, бо забита зливова каналізація.

— Тут в нас стоїть «трьохсота» труба. Здавалося б, що такого діаметру мало вистачити. Але багато років тому, під час будівництва дев’ятиповерхівки, будівельники передавили трубу. У 2016 році нам відремонтували зливовий колодязь, але ситуацію це не вирішило. І цього року він остаточно забився, — говорить чоловік.

Тому, за словами пенсіонера, в зливу їхній будинку стоїть у воді — у восьмому під’їзді затоплює підвали, а в сьомий та шостий під’їзди люди змушені заходити по воді через припарковані машини на тротуарах.

— Так вода стоїть по 10-12 годин, що, думаю, негативно впливає і на фундаменти дому. А нашій п’ятиповерхівці вже мало не 50 років (1972 року забудови - авт.). Але з роками в нашої проблеми тільки «відростає борода», а вирішення немає ніякого, — говорить Володимир Лунько.

Чоловік демонструє копію колективного звернення від будинку, яке вони надіслали до міськради кілька днів тому. У тексті — перелік того, що зруйновано у подвір’ї. А також мешканці просять зробити відведення зливових вод, відновити тротуари та побудувати стоянку на умовах співфінансування між мерією та власниками автомобілів у цьому будинку.

«Все у процесі»

У департаменті житлового господарства розповіли, що про проблему зливової каналізації біля будинку на Космонавтів, 52 знають.

— Зараз розбираємося, що там потрібно робити зі зливовою каналізацією: може там потрібно просто промити колодязь, або десь був перегин труби і потрібно її міняти. Конкретно по строках (ремонту - авт.) сказати не можу, все в процесі, — відповів директор департаменту житлового господарства Роман Фурман.

Питаємо, чи дійшло звернення від мешканців, де вони просять зробити ремонт дороги, тротуарів та влаштування парковки за умовами співфінансування?

— Такого звернення ще не отримував. Якщо люди хочуть отримати ремонт подвір’я, то потрібно провести збори всім будинком, визначитися, що хочуть відремонтувати, скласти протокол зборів з підписами мешканців та надіслати звернення на ім’я міського голови. А далі починаємо спільно працювати над цим, — говорить Фурман.

Покрокова інструкція про те, як подати заявку на капремонт подвір’я, є в цьому матеріалі: У подвір’ї постійно ставлять машини на зелених зонах. Що з цим робити?


Читайте також:

Як можна контролювати ті роботи, що проводить ЖЕК

Конфлікт сусідів на Порика. Через зрубані дерева пенсіонер збирається йти до суду

«Дописали 6 тисяч 214 гривень боргу». Пенсіонерка судиться з «Енерою Вінниця»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Наталия Войт

    В этом дворе реально в дождь вода пощиколотку стоит.Да и детская площадка позорная .Управляющей компании должно быть стыдно. Самое интересное что в Киеве за госбюджет проводят много тендеров на ремонтные работы крыш, подьездов,а также детских площадок, зато в Виннице этого нет.А теперь вопрос куда идут денежки?
  • 1

    Всем рекомендую продать квартиру в этой жопе мира, и переехать в нормальные частные дома или таунхаусы, где ни с парковкой ни с соседями проблем нет )). Живи и радуйся ))
  • И.С.

    Если человек купил машину, то сам должен думать, где ее на законных основаниях можно парковать. А то купил, и сразу с претензиями к властям "где парковать". И еще по наглому на тротуаре паркуется. Бить стекла таким надо. Нет? А давайте я завтра под вашим подъездом свой Камаз припаркую, панове автолюбители. Называйте адрес, куда подъехать.
  • Svyatoslav Usatyuk

    Що вам проспектів мало?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up