«Подивіться, що зробив Каленич з лікарнею». Квартири для лікарів придбала агрофірма «Ольгопіль»

«Подивіться, що зробив Каленич з лікарнею». Квартири для лікарів придбала агрофірма «Ольгопіль»
І одруження, і ключі від 2-кімнатної — стільки радості у лікарки Вікторії Вовкодав! Ключі вручив керівник агрофірми Павло Каленич
  • Сьогоднішнє свято День медика особливе для двох лікарів з Ольгополя — вони отримали ключі від 2-кімнатних квартир.
  • Третю квартиру облаштували у приміщенні лікарні для майбутнього керівника Центру первинної медицини.
  • Як у селищі дали друге життя колишній царській лікарні?

Дитячий лікар Світлана Зінчук у телефонній розмові не приховувала радості від того, що тепер має власне житло. Каже, навіть не віриться, що у наш час лікарям можуть робити такі подарунки.

Навпроти її 2-кімнатної квартири на другому поверсі — двері квартири її колеги сімейної лікарки Вікторії Вовкодав. Теж купленої для лікарки. У пані Вікторії радість ще й від того, що місяць тому вона вийшла заміж. Кращого подарунка, як власне житло, для молодої сім’ї годі бажати. Крім побажання щастя і злагоди у їхньому сімейному житті.

Відео дня

Саме цього найбільше зичив керівник місцевої агрофірми «Ольгопіль» Павло Каленич. За кошти очолюваного ним сільськогосподарського підприємства придбано квартири для лікарів. Разом з Павлом Каленичем ключі новоселам вручали керівник Ольгопільської ОТГ Микола Савченко та інженер з охорони праці агрофірми Надія Тимошенко.

Третя квартира уже підготовлена і навіть умебльована. Вона знаходиться у будівлі лікарні. В ній має оселитися випускник Вінницького медичного університету імені Пирогова, який очолить Ольгопільський Центр первинної медико-санітарної допомоги.

З ремонтом і сантехнікою

Запитую Світлану Зінчук, коли планують новосілля. Каже, поки що підбирають меблі. Тим часом робітники продовжують ремонт. Не в квартирі.

— У квартирі моїй і Вікторії ремонтні роботи завершено повністю, — каже співрозмовниця. — Навіть сантехніку закупили за кошти фірми. Опалюватиметься житло з допомогою електрики. Для цього встановили електричні котли. Нині тривають ремонтні роботи у коридор, на сходових майданчиках. Будівельники просять трохи зачекати, аби ми їм не заважали, а вони нам.

Лікар-педіатр Світлана Зінчук розповідає, що у її житті це перший такий вагомий подарунок. За її словами, завдяки такій увазі хочеться ще краще працювати. У неї на обслуговуванні 800 діток. До речі, будинок, в якому отримала житло, зовсім поруч з лікарнею.

Вікторія Вовкодав проживала у сусідньому селищі Чечельник разом з батьками. Після одруження планували з чоловіком винаймати житло. Однак ситуація змінилася.

Коли вона поділилася з батьками новиною про те, що для неї, сільської лікарки, купили квартиру, ті не повірили. «Що ти таке говориш? Хто це у наш час купує комусь квартири?». Приїжджали, дивилися, раділи за доньку.

З фонтаном на подвірї

— Нема такої людини, яка б у своєму житті могла обійтися без допомоги лікарів, — розповідає керівник агрофірми «Ольгопіль» Павло Каленич. — Колись мені наш головний лікар говорив: «Пам’ятай, Павле, для тебе те є місце у лікарні».  На жаль, нема його вже з нами, але слова запам’яталися. Тим часом держава мало піклується про медичних працівників. Мала зарплата, власне житло придбати вдається не кожному. На засіданні правління агрофірми порадилися і вирішили підтримати медиків. Так само колективно приймали рішення про відновлення сільського медичного закладу. Якщо держава не зуміла його врятувати, то ми це зробили. Після ремонту медики отримали такі умови, якими можна похвалитися перед приватними клініками у Вінниці, чи Києві. Нині продовжуємо роботи з облаштування території лікарні. На подвірї буде фонтан. Радію з того, що вдалося зберегти будівлю царської лікарні. Її гарна архітектура є окрасою нашого селища. Найголовніше те, що люди мають можливість отримати медичну допомогу у себе в селищі».

Тут була царська лікарня

Ще більше коштів агрофірма «Ольгопіль» витратила на ремонт приміщення лікарні. У 1913 році тут розташовувалася царська лікарня. До наших днів будівля почала занепадати. Після ремонту будову не упізнають мешканці селища. Кажуть, дехто спеціально приходить подивитися, що «зробив Каленич з лікарнею».

Лікарня пережила три війни — Першу світову, громадянську, Другу світову, періоди відбудов, але не змогла пережити нинішні реформи. Закрили. Протікав дах, будівля почала занепадати.

Агрофірма викупила приміщення, зробили капітальний ремонт, таким чином зберегли для громади лікарняний заклад.
 

Читайте також:

«Це був шок, що вони почали щось робити». Продовження історії з калюжею — зіркою Інстаграму

Свято у татусів. Добірка фільмів до Дня батька від 20minut.ua

«Приїдемо хоч у чисте поле…» Що пропонує ветеранам АТО мобільний офіс?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анастасия Гупряк

    Який молодець! Я була у Ольгополі і була у Чечільнику по роботі, була вражена тим як люди розповідають про своє село, як пишаються змінами у їх громаді
  • Читач18

    Я пропрацювала в цій лікарні  35 років, зміни дійсно разючі Лікарня за всі роки свого існування не бачила ще такого ремонту.
  • Антон Булгаков

    агов, а де маркування про рекламу?

    Читач18 reply Антон Булгаков

    Так це не є реклама ,це дійсно є.
  • Oksana Fishchuk

    Велика подяка та шана таким керівникам!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up