По землі волочиться перебите крило із згустками крові. Допоможіть врятувати лелеку

По землі волочиться перебите крило із згустками крові. Допоможіть врятувати лелеку
Лелека з перебитим крилом знаходиться за селом Хижинці Вінницького району на польовій дорозі у напрямку села Цвіжин
  • Скаліченого лелеку побачив вінничанин на польовій дорозі за селом Хижинці Вінницького району
  • Зателефонував дітям у Вінницю, аби ті повідомили у зоопарк
  • Його син і донька зверталися у різні організації, але…
  • Не знайшовши підтримки, зателефонували до редакції «20 хвилин/RIA»

У телефонній слухавці було чути схвильований голос юнака:

-Можливо, надрукуєте інформацію про закровавленого лелеку, - говорив 11-класник на ім’я Іван. – Можливо, так вдасться знайти когось з небайдужих людей. Бо ми вже не знаємо, до кого ще звертатися.

Сестра мало не плаче, так переживає за птаха

-Кажи, що дуже-дуже просимо, - це вже звучав дівочий1 голос.

Відео дня

-Це моя молодша сестра, вона у сьомому класі, мало не плаче, так переживає за лелеку, - пояснив Іван.

Про підбитого птаха брат із сестрою дізналися від їхнього батька, його теж звати Іваном.

-Батько поїхав на велосипеді в село, - розповідає син. – За Хижинцями виїхав на польову дорогу у напрямку Тростянця, це село Тиврівського району. Там край польової дороги побачив лелеку. У нього крило перебите у крові. Тато попросив подзвонити у зоопарк.

У зоопарку не відповідають, у ДСНС направили в Цілодобову варту

За словами 11-класника, він декілька разів телефонував у зоопарк, але там ніхто не відповів на дзвінки.

-Після того я набрав 101, - продовжує співрозмовник. – Там порадили звернутися на Цілодобову варту. На Цілодобовій варті вислухали і сказали, що вони допомагають тільки по Вінниці. «Зверніться у зоопарк», - порадили з Цілодобової варти.

Журналіст спілкувався також з батьком 11-класника, який не проїхав байдуже повз скаліченого лелеку.

Треба, щоб ветеринар оглянув

-Птах знаходиться за Хижинцями, у напрямку села Цвіжин, - говорить 40-літній Іван. – Не далі як 200-300 метрів за селом. На Цвіжин веде польова дорога. Ось він і стояв край дороги. Коли я наблизився до нього, птах став віддалятися. Крило волочилося прямо по землі. Видно згустки крові.

Чоловік пояснив, що готовий показати місцезнаходження птаха. Зараз пан Іван перебуває у селі Тростянець Тиврівського району. Це не так далеко від того місця, де зустрів птаха. Однак у Тростянці у нього нема на кого залишити лелеку, навіть, якби вдалося його доставити туди. Увечері чоловік буде повертатися до Вінниці.

За словами чоловіка, птах декілька разів наамагався злетіти, але при цьому змахував тільки одним крилом. 

-Лелеку мало забрати з дороги, треба, щоб його ветеринар оглянув, - говорить чоловік. - Я не маю таких знань. Так само не знаю, де і хто міг би його доглядати надалі. .  

Бо я дуже люблю Україну!

У цій історії неабияк вразила фраза 11-класника Івана. На запитання, чи раніше йому доводилося рятувати когось із птахів або тварин, хлопець відповів, що ніколи не мав з таким справи.

-Чому зараз так активно перейнявся порятунком лелеки?

-Бо я дуже люблю Україну! – без роздумів відповів юнак. – Якщо любиш державу, то любиш все в ній.

Номери телефонів двох Іванів - батька і сина – у редакції.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Наталия Марчевская

    яка сволота це з ним зробила
  • Наталія Банцер

    !
  • Таісія Правдюк

    Репост
  • Tatyana Orischich

    Репост
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up