По Цюриху їздять трамваї солідарності з Україною. Їх восени мають передати до Вінниці

По Цюриху їздять трамваї солідарності з Україною. Їх восени мають передати до Вінниці
На вагоні є написи: «За допомогу, яка приходить», «Ми допомагаємо Україні». А також QR-коди з адресою місцевого сайту для волонтерства
  • З 14 березня по вулицях швейцарського Цюриха поїхав трамвай солідарності з Україною. 
  • Корпус обклеїли наліпками у синьо-жовтих тонах, а також нанесли герб Вінниці. Крім того, у вагоні є інформація про те, як швейцарці можуть підтримати Україну.
  • Восени 35 вагонів Tram 2000 мають доправити до Вінниці, про що була домовленість з нашими чиновниками ще до початку російсько-української війни.

Вагон підготували в місцевій транспортній компанії VBZ, про що повідомили на своєму сайті.

«Цюрих та транспортну компанію VBZ пов’язує з Вінницею давня дружба. Синьо-білі трамваї, які колись були характерними для міського пейзажу Цюриха, з 2007 року стали невіддільною частиною пейзажу Вінниці, — йдеться у публікації. — Саме з трамваїв почалася плідна співпраця міст. Пізніше партнерство між Цюрихом і Вінницею вийшли за рамки транспорту: окрім взаємних візитів, були реалізовані проекти з підвищення енергоефективності тепломереж українського міста та інтегрованого розвитку».

Крім кольорів українського прапора та вінницької символіки, на самому трамваї є наліпки з QR-кодом, який веде на місцевий сайт: там про підтримку біженців з України, куди можна здійснити благодійні пожертви та про те, чи користується Цюрих російськими енергоресурсами (спойлер — ні, Цюрих отримує поставки з Німеччини і має запаси на випадок зриву доставки газу та нафти).

Відео дня

«Восени цього року 35 вагонів Tram 2000 мають пройти в Україну. З щирого серця бажаємо, щоб це стало можливим», — додали у публікації на сайті VBZ.

До російсько-української вій ни, нагадаємо, Цюрих та Вінниця домовилися про передачу чергової партії вживаних трамваїв. Це 35 вагонів Tram 2000. Вік цих трамваїв — 40-50 років, але вони регулярно проходили капітальний ремонт за швейцарськими стандартами.

За договором швейцарські трамваї дістануться нам майже «за безцінь». При загальному бюджеті проекту у 3,55 млн швейцарських франків (110 млн грн), Вінниця заплатить тільки 300 тисяч франків, що у перерахунку на національну валюту складає 9,3 млн грн. 

Також швейцарці нададуть запчастини та навчать персонал трамвайного депо, як працювати з вагонами. А після виконання першої частини поставки, обговорять з Вінницею про доставку ще 35 Tram 2000. Про це докладно у матеріалі: Вінниці можуть передати 70 трамваїв зі швейцарського Цюриха. Що це будуть за вагони?

 

Читайте також:

У Вінниці змінили режим роботи громадського транспорту

Вінницькому тролейбусу — 58! Чому його запуск був таємним?

Десять електробусів куплять для Вінниці у 2022 році. Дізналися про ціну та особливості транспорту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up