План дій під час хімічної загрози. Вінницькі рятувальники та медики провели спільні навчання

План дій під час хімічної загрози. Вінницькі рятувальники та медики провели спільні навчання
  • Навчання проходили у селищі Чернівці Вінницької області. Працівники екстрених служб відпрацьовували дії на випадок аварійних ситуацій, що можуть виникнути через небезпечні хімічні речовини.

Тренування бійців Головного управління ДСНС у Вінницькій області та фахівців екстреної медичної допомоги пройшли 5 липня. Працівники служб вчилися реагувати на аварійні ситуації, що можуть виникнути під час транспортування небезпечних хімічних речовин, — йдеться на Фейсбук-сторінці Головного управління ДСНС у Вінницькій області. 

Під час тренування основну увагу зосередили  на взаємодії між службами при розливі небезпечної хімічної речовини, наданні допомоги постраждалим та мінімізації наслідків аварійної ситуації.

Бійці ДСНС відпрацювали алгоритм аварійно-рятувальних робіт в умовах хімічного забруднення, рятування постраждалих із зони хімічного забруднення, їх деконтамінації та ліквідації аварійної ситуації з небезпечною хімічною речовиною.

Відео дня

Раніше ми говорили з провідними фахівцями кафедри медицини катастроф та військової медицини ВНМУ про ймовірний розвиток подій у разі застосування хімічної зброї. У нашому матеріалі: «Можливо, доведеться евакуйовуватися» — вінницькі науковці пояснюють, що може бути у разі хімічної атаки — ви знайдете відповіді на питання, яку саме хімзброю можуть застосувати росіяни та як убезпечити себе від ураження.

Також ми розповідали, як вінничан сповіщатимуть про різного роду небезпеки: сигнал хімічної небезпеки — це звук церковних дзвонів. Сигнал радіаційної небезпеки — це дзвін набат. Сигнал евакуації з міста звучить як гудок потягу. Детальніше ТУТ.

Читайте також:

Не Московська, а Маріупольська. Що вінничанам робити з документами після перейменування вулиць

Дають гроші на бізнес, які можна не повертати. Хто, як і скільки може отримати?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up