Підвали, туалети і заводи. Що у Вінниці продають на державних аукціонах?

Підвали, туалети і заводи. Що у Вінниці продають на державних аукціонах?
  • За 90 тисяч гривень стадіон «Локомотив» хотів продати аварійну будівлю туалету. Новий власник вбиральні дав суму в десять разів меншу.
  • Ще у Вінниці продають підвали, віддають права на користування теплоходами і за мільйони продають заводи.
  • Дивимося на аукціони, які у місті проводять місцева і державна влада.

Центральний міський стадіон продав на аукціоні стару вбиральню, яка знаходиться на території «Локомотиву». При стартовій ціні 45 тисяч 388 гривень за аварійний туалет заплатили 9 тисяч 77 гривень. Новим власником стало приватне підприємство «Електросвіт-В». Про це йдеться на порталі ProZorro.Продажі.

Продали туалет під знесення

За документацією аукціону, об’єкт не використовується з 2009 року і знаходиться у аварійному стані. Стадіон продав права на її демонтаж, без подальшої забудови вивільненої ділянки. Тобто, підприємству «Електросвіт-В» продають будівельні матеріали, які залишаться після демонтажу вбиральні.

Відео дня

Цікаво те, що оцінювач називав ринкову ціну непрацюючого туалету — 90 тисяч 676 гривень. Проте через декілька невдалих аукціонів, Центральний міський стадіон знизив стартову ціну на половину. І врешті-решт, продав рештки вбиральні за ціною, що вдесятеро менше за початкову: за 9 тисяч гривень.

— Ми протягом року намагаємося продати цю вбиральню. Кілька разів оголошували аукціон, але ніхто не хоче братися за цей демонтаж. Це перший учасник, який взяв участь в аукціоні. Наразі перемовини тривають, — розповів виданню Вінниця.Info директор КП «Центральний міський стадіон» Сергій Руденко.

Також керівник «Локомотиву» розказав, що після демонтажу вбиральні вивільнену територію планують використовувати під господарські потреби підприємства. А які ще дивні аукціони проводять у Вінниці?

Передача в оренду вінницьких теплоходів

ДП «Адміністрація річкових портів» передає в бербоут-чартер (оренду без екіпажу) два теплоходи «Ляля Ратушна» і «Пирогов», які ходять по Південному Бугу.

Обидва лоти — за 76 тисяч гривень кожен — отримає ФОП Нечіпайло Олег Борисович. Підприємець зможе використовувати судна, які були побудовані у Білорусі, в 1965 році, на правах власника — він приймає усю відовідальність за теплоходи та витрати за їхнє користування. Також ФОП зможе передати їх в оренду.

Про ФОПа Нечіпайла Олега Борисовича відомо небагато. Зареєстрований у Вінниці, діє понад 21 рік, з відкритих джерел відомо, що під цим ФОПом діє один з магазинів на вулиці Грушевського у Вінниці.

Продаж підвалів

Чимало лотів на аукціонах — це продаж підвалів у багатоповерхівках. Ціни різні. Наприклад, підвальне приміщення, площею 252 кв.метри, на Хмельницькому шосе, 112А продають за 956 тисяч гривень.

Майже 300 кв.метровий підвал на Стрілецькій, 31 продають за 1,3 мільйона гривень.

Тоді як підвал на вулиці Міліційній, 10, який має площу всього 36 кв.метрів, оцінили на 196 тисяч гривень.

Ці лоти на аукціон виставляє департамент комунального майна міськради. Колишній директор департаменту Ігор Шутак пояснював, що мерія продає ті підвали, які відмовляються брати в оренду.

— Це комунальне майно. Тобто, ці приміщення не належать жителям багатоповерхівок, бо право власності закріплене у держреєстрі речових прав на нерухоме майно за територіальною громадою міста Вінниця, — говорив Ігор Шутак. — І, на жаль, більшість приміщень в жахливому стані — пошарпані стіни, засмічені. Вважаю, що краще їх продати, щоб новий власник вклав гроші у ремонт приміщення, відкрив бізнес і створив нові робочі місця. А гроші з продажу підуть у бюджет розвитку та будуть витрачені на розбудову інфраструктури. Для прикладу, на утеплення дитсадків, ремонт лікарень тощо.

Продаж заводів

Фонд держмайна продає лікеро-горілчаний завод, що на вулиці Нансена у Вінниці. Єдиний майновий комплекс оцінили у 7 мільйонів 715 тисяч гривень.

Новому власнику дістанеться приміщення у головному корпусі загальною площею 626,2 кв.метрів, виробниче обладнання, склад; договірні відносини з орендарем частини заводу — товариством «Сотка-7». А також новий власник має погасити борги заводу перед робітниками і бюджетом, та не допустити звільнення працівників, якщо це не передбачено трудовим законодавством.

Також Фонд держмайна виставляє на продаж вінницький завод «Кристал», що на вулиці 600-річчя. Після невдалого аукціону ціну знизили — з 89 млн до 44 млн грн. Майбутньому власнику дістанеться 100% пакету акцій ювелірного підприємства, і також зобов’язання:

  • протягом 6 місяців погасити борги підприємства;
  • на термін 1 рік треба зберегти основний вид діяльності ювелірного заводу;
  • недопущення звільнення працівників, якщо це не передбачено статтями трудового законодавства.

«Вінницький завод «Кристал» розпочав свою діяльність у 1973 році в системі алмазопереробної промисловості. В 1992 році з метою розширення внутрішнього ринку збуту діамантів на підприємстві почали виробляти ювелірну продукцію з дорогоцінних металів, з вставками із діамантів та іншого дорогоцінного каміння. 

В 2020 році підприємство перетворено в Акціонерне товариство. На сьогодні є унікальним підприємством в Україні з переробки алмазів в діаманти. Підприємство може виготовляти діаманти класичних круглих форм огранки на 57 граней. Технологічні підрозділи підприємства оснащені сучасним обладнанням. На сьогодні АТ «Вінницький завод «Кристал» виготовляє більше п’яти тисяч моделей ювелірних прикрас.

Попри борги, підприємство зберегло увесь виробничий комплекс. У разі залучення інвестицій товариство здатне швидко відновити потенціал», — йдеться у довідці про підприємство, яке виставили на аукціон.

Раніше, нагадаємо, ми розповіли про життя і смерть вінницького ДПЗ-18.

 

Читайте також:

Поставили паркан і повісили риштування. Що відбувається під Київським мостом?

Від $10,5 тис до $1,6 млн. ТОП-10 найдорожчих і найдешевших будинків, що продають у Вінниці

Мерія дозволила добудувати завод, на якому виробляють натуральні цукерки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Oleksandr Stoliarov

    Ви знайдіть майновий комплекс Цегельна, 12. Там продають 6 старих автомобілів, дуже старі компи, столи, стільці, борг 800к, в також об'язок виплачувати 23 працівникам центру зайнятості ЗП, мінімум протягом 6 місяців.
    Ну не довбойоби? Куди йдуть податки, хз
  • Natik Natik

    Об'єкти продають за копійки,а земля на якій ці споруди насправді коштує сотні тисяч.
  • Іван Коляструк

    Отак і прихватизовують,за копійки
    .

keyboard_arrow_up