Переселенці-пільговики можуть безплатно отримати «Картку вінничанина». Куди звертатись?

Переселенці-пільговики можуть безплатно отримати «Картку вінничанина». Куди звертатись?
  • За останні два тижні за оформленням «Муніципальної картки вінничанина» звернулися понад тисяча переселенців-пільговиків. 
  • Першу картку вони, як і решта людей, що мають пільгу на проїзд, отримують безоплатно. 
  • Куди звернутися, щоб подати заявку? І навіщо людям ця картка, якщо вони мають посвідчення пільговика?

Впродовж двох тижнів для оформлення Муніципальної карти вінничанина звернулось 1100 переселенців-пільговиків, серед яких пенсіонери та люди з інвалідністю. Про це повідомляють у прес-службі Вінницької міськради.

— Ми працюємо над тим, щоб якнайшвидше розглянути всі заявки та видати муніципальні карти для пільгових категорій переселенців, — сказала директорка КП «Вінницякарсервіс» Катерина Бабіна. — Для того аби пришвидшити процес реєстрації, ми залучаємо мобільні групи, які відвідують місця масового проживання ВПО.

Я хочу картку. Куди звернутись?

Оформити «Муніципальну карту вінничанина» можна у Прозорих офісах за адресами: Брацлавська, 85, Космонавтів, 30 та Замостянська, 7. 

Відео дня

При собі потрібно мати оригінали документів: паспорт, ідентифікаційний код, довідка ВПО, документ, який підтверджує пільгу на проїзд в громадському транспорті: пенсійне посвідчення, або довідка МСЕК тощо).

На місці зроблять вашу фотографію «як на паспорт». Адже «Муніципальна картка вінничанина» має ваше ім’я, прізвище, по-батькові та ваше фото. Як тільки картка буде готова, замовнику надійде СМС-повідомлення з адресою місця отримання картки.

А навіщо мені «Картка вінничанина», якщо є пенсійне?

За рішенням виконкому від 30 грудня 2020 року № 2918 пільговики для проїзду в транспорті мають користуватися пільговими «Муніципальними картками вінничанина».  

Їх можуть отримати мешканці Вінниці, Десни, Гавришівки, Стадниці, Малих та Великих Крушлинців, Писарівки та Щіток. А також пільговики-переселенці, які проживають на території цих громад. 

Натомість продовжують діяти й документи на пільгу держзразка, пенсіонерів, які не мають «Карток вінничанина» не штрафують і не висаджують з транспорту, розповідала керівниця «Вінницякартсервісу» Катерина Бабіна. 

Але. Якщо ви реєструєтесь пільговою «Муніципальною карткою вінничанина», то перевізник «Вінницька транспортна компанія» отримуватиме за ваш проїзд компенсацію.

Раніше, нагадаємо, повідомляли, що не працює додаток «Е-квиток» і онлайн-поповнення «Муніципальної картки вінничанина». Проте цю проблему вже усунули: всі опції сервісу для поповнення проїзної картки доступні в повному обсязі.

 

Читайте також:

Електронний проїзний: економія для тих, хто багато їздить у громадському транспорті

Біля Привокзального ринку з'явився світлофор. Що про нього говорять пішоходи?

Хто винен? На Соборній двоє на самокаті потрапили під колеса легковика

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач56

    круто.я  без  роботы  сидив полгода.  и мени дулю а им  безплатный произд и в итоги вони в мариуполи  сраку  лизнули путину..гоаорят що у них  дви родины https://www.youtube.com/watch?v=RjynD9jpVkQ&ab_channel=%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D1%83%D0%AF

  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up