Біля Привокзального ринку з’явився світлофор. Що про нього говорять пішоходи?

Біля Привокзального ринку з’явився світлофор. Що про нього говорять пішоходи?
  • Днями на переході до ринку «Привокзальний» встановили світлофор. Влада міста висловила сподівання, що він зможе покращити рух транспорту на завантаженій автівками ділянці дороги. 

«Через нескінченний потік людей на переході, тут скупчувалися автівки. Тепер і пішоходи почуватимуть себе безпечніше, і водії не стоятимуть у заторах», — написав на своїй сторінці у Фейсбуці міський голова Сергій Моргунов.

Відомо, що світлофор регулюватиметься у кілька способів, в залежності від часу доби. До прикладу, з 07.00 до 19.00 він працюватиме у звичайному для світлофорів режимі. 

Решту доби — на вимогу пішоходів, себто за допомогою так званої кнопки пішохода: коли людина хоче перейти дорогу, вона натискає на кнопку та вже за кілька секунд світло світлофора стає для неї зеленим. 

Відео дня

З опівночі до 07.00 світлофор працюватиме у режимі миготіння сигналу жовтого кольору.

За попередніми розрахунками, тривалість циклу світлофора складатиме 60 секунд: з них транспортна фаза — 42, а пішохідна — 18 секунд.

Світлофор вже встановили, але не запустили. Як зазначили у міській раді, для початку роботи залишилося розв'язати питання з подачею електроенергії та під'єднати об’єкт до живлення.

У години роботи «Привокзального» ринку люди перетинають перехід безперервним потоком, натомість водії вимушені стояти у невеликих заторах.

Біля нового світлофора ми зустріли вінничанина, який розповів, що він чи не щодня дістається на роботу через цю ділянку дороги. За його словами, світлофор потрібно було встановили давно.

— Практично завжди ми стоїмо в заторі. З кожним роком машин все більше, тому й тривалість стояння зростає. Особливо неприємно від цього влітку, коли транспорт не кондиціюється, а людей в салоні багато, — говорить Олександр. — Гадаю, що світлофор потрібно було встановлювати ще років п’ять-сім тому. 

Кілька пішоходів про існування нового світлофора дізналися він нашого журналіста. Ініціативу вважають правильною, адже, на їхню думку, так справді безпечніше. 

Одна із перехожих жінок розповіла, що переходом часто користуються літні люди, й для декого із них світлофор може стати справжнім порятунком.

— Бабусі та дідусі доволі повільні, а це, по-перше, дратує водіїв, а по-друге — вони самі наражаються на небезпеку, коли переходять нерегульовані переходи. — говорить Інна, яка працює в магазині неподалік. — Добре, що тепер тут буде світлофор. Сподіваюся, він усім полегшить життя.

Опитування

На вашу думку, чи вирішить світлофор ситуацію на Привокзальній біля ринку?

Читайте також:

Що зміниться у липні для вінничан: зростання пенсій, зміни для водіїв, нові штрафи за паління

«Ще ніколи на виставі люди так не сміялися!» Фурор комедії театру Садовського, яку варто побачити

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач49

    Внести ринки за межі міста правильне рішення, а не світлофори
  • Читач74

    От вже подія так подія!!! Краще б місця для парковки обладнали...
  • Oleg

    світлофор погоди не змінить так як на повороті на зупинку привокзальний ринок постійно пробки
  • Aut Tupin

    100 років не пройшло

keyboard_arrow_up