«Ще ніколи на виставі люди так не сміялися!» Фурор комедії театру Садовського, яку варто побачити

«Ще ніколи на виставі люди так не сміялися!» Фурор комедії театру Садовського, яку варто побачити
  • Із французькою легкістю та рекордною кількістю сміху й овацій глядачів у культурне життя Вінниці увірвалася комедія «Чай з м’ятою чи з лимоном?» 
  • Прем’єра настільки блискуча, що її дійсно радимо побачити кожному!
  • Найближчі покази — сьогодні, 1 липня, а також у наступну п’ятницю, 8 липня.

«Надзвичайно! Блискуче! Неймовірно!» — одноголосні вінничани та гості міста, які першими побачили нову прем’єру Вінницького академічного музично-драматичного театру імені Миколи Садовського «Чай з м’ятою чи з лимоном?», яку за знаменитою французькою п’єсою поставив режисер-постановник Григорій Сиротюк.

У репертуарі вінницького театру є багато цікавих та іскрометних комедій, але ця дійсно заслуговує на звання суперкомедії та неодмінно стане хітом. Такої рекордної кількості сміху й усмішок, коли глядачі аж стільки, аж так багато, аж так щиро і постійно сміються, справді не було!

Вистава вибухова, яскрава, захоплююча і неймовірно легка. Дарує суцільну радість і особливий післясмак, тож для підняття настрою радимо на 1000 % для перегляду всім!

Відео дня

У світі неймовірних курйозів

Сюжет «Чай з м’ятою чи з лимоном?»  захоплює із найперших секунд і не відпускає до самого фіналу.

Головні герої вистави — театральна трупа, що готує нову прем’єру. На виконавця ключової чоловічої ролі ставлять сина продюсера — новачка, геть далекого від мистецтва, якому все потрібно пояснювати, і кожна дія якого закінчується найсмішнішим казусом. 

У першій дії перед глядачами відкриваються таємниці закулісся: нескінченні курйози, що трапляються під час репетицій, бажання кожного актора показати себе зіркою, затьмаривши колег, типова поведінка костюмерки, звукорежисера і завпоста, які живуть своїм життям, не рахуючись із репетиційним процесом, та зриви режисерки, яка, не маючи сил стерпіти це все, періодично виходить у підсобку, аби викричатись. Жінки-глядачки, до речі, у ці моменти неабияк впізнають себе!

Друга дія вистави — безпосередньо показ прем’єри. Актори постають у сценічних костюмах кінця XIX століття, та коли один із героїв, не впоравшись із емоціями, «перебирає» із алкоголем, прямо на сцені його приходиться замінити. Починається круговерть подій і акторських вивертів порятунку ситуації, що вийшла з-під контролю…

Споглядати за усім цим дійством настільки весело, що під час вистави нескінченно звучить заливистий сміх та овації глядачів.

Виняткова гра акторів

Окрема насолода — блискуча гра акторів Вінницького театру імені Садовського. Кожен свою роль грає просто вражаюче! 

Нелегку долю режисерів разюче відображають народна артистка України Таїса Славінська і заслужена артистка України Олена Пархоменко. Головного «винуватця» курйозів, сина продюсера Жюльєна розкішно грають Олексій Головач та Андрій Побережний. У ролі спокусливої акторки Софії постають заслужена артистка України Наталя Шолом та Вікторія Немченко, майстра гегів і зірку-позера Рішара грають народний артист України Анатолій Вольський та Сергій Мазур, вічного статиста Домініка — Андрій Богданов і Михайло Крисов, сварливу костюмерку-гримерку Бріджит — заслужена артистка України Жанна Андрусишена і Юлія Дацюк, колоритного запоста Робера — Богдан Костюк і Віталій Рибак.

— Ця вистава зі щирою усмішкою дозволила нам посміятися над самими собою, — говорить режисер-постановник Григорій Сиротюк. — Насправді є дуже мало комедій, де дійсно є таке бажання похуліганити, поімпровізувати акторам і, скажімо так, відкритися на повну. Та п’єса «Чай з м’ятою чи з лимоном?» — одна з таких! Перекликається із театром дель арте, де є певні рамки, але у яких актори можуть імпровізувати, відчуваючи себе, як риба у воді. До того ж, тут представлений легкий сатиричний погляд на театр і робочі стосунки, творчі процеси і компроміси, на які часто йдуть люди мистецтва, керуючись іноді не зовсім творчими міркуваннями. Але повторюсь: сатира тут не злоблива, а — легка!

«Браво!» не стихали

Вдячні за пережитий захват і бурю емоцій, глядачі вітали акторів та режисера комедії «Чай з м’ятою чи з лимоном?», стоячи. Під найбурхливіші овації вигуки «Браво!» не вщухали!

А у соцмережах вінничани продовжують активно ділитися враженнями від блискучої постановки.

— Я йшла на цю виставу, очікуючи легкий, приємний вечір, а отримала — просто вибух емоцій і фантастичний заряд позитиву та легкості! Феєрична постановка і неймовірна гра кожного актора, — зазначає вінничанка Ганна Петрик.

— Ми давно так не сміялися! Дякуємо за чудову прем'єру і гарний настрій, — пише Ольга Федун.

— Вистава — шикарна! Ми з чоловіком у захваті. Актори подарували море позитивних емоцій. Навіть вдалось на час вистави відволіктися від тривожних новин, — ділиться Наталя Лавренюк. — Але коли актори вийшли в фіналі, я заплакала. Просто від щастя, що я можу це бачити та відчувати, що я можу бути в коханому місті, вдома. Наші героїчні воїни подарували нам можливість мати таку розкіш. Ми їм завдячуємо всім!

Приходьте отримати свою порцію безцінних вражень та зарядитися позитивом на найближчих показах вистави «Чай з м’ятою чи з лимоном?» сьогодні, 1 липня, а також у наступну п’ятницю, 8 липня, о 17.30 у театрі ім. Садовського.

Квитки (від 100 до 250 гривень) можна придбати на сайті teatr.vn.ua і у касі театру.

Фоторепортаж з прем'єри Дмитра Данкевича.


Читайте також:

У «Театральному дворику» у Вінниці будуть вражаючі концерти просто неба. Відкриття вже скоро!

Про Вінницю із гумором і русофобні стріми: Віктор Бронюк зі стендаперами зібрали 60 тисяч для ЗСУ

Поза основною роботою та волонтерством: як дорослі можуть активно провести час у Вінниці

Відчути Вінницю. Гідеса назвала п'ятірку місць, які першим ділом треба відвідати у місті

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up