Поза основною роботою та волонтерством: як дорослі можуть активно провести час у Вінниці

Поза основною роботою та волонтерством: як дорослі можуть активно провести час у Вінниці
  • Вінниця сьогодні — це відносно мирна точка на мапі України, куди приїхало чимало гостей з більш небезпечних регіонів країни. Ви ще не так добре знаєте наше місто і не розумієте, як себе можна ненадовго відволікти. А ми знаємо. Тому зібрали для вас кілька пропозицій, як отримати активне дозвілля у Вінниці.

У Вінниці працює два театри, десятки музеїв, планетарій, зоопарк та зоодворик. Південним Бугом плавають теплоходи та катамарани. Однак ми вирішили зосередитися виключно на активностях, про які гості нашого міста можуть не знати, як-то аквапарк, двоповерховий екскурсійний автобус, або ж сухий басейн для дорослих.

Мотузковий парк

Понад п’ять років тому у парку Вишенському (колишній Дружби народів) з’явився мотузковий парк. З себе він являє кілометри різноколірних мотузок та канатів, що кріпляться до стовбурів височенних дерев. У ньому є кілька трас, кожна з яких складається з нескінченних канатів, невеличкого скеледрому, спіральних, вертикальних і горизонтальних перешкод, а також трьох зіплайнів (швидкісний спуск по натягнутому під кутом металевому тросу). Перед початком проходження будь-якого з маршрутів, вам проведуть інструктаж, видадуть шолом та одягнуть в надійну страховку.

Відео дня

Де: парк Вишенський
Вартість: від 110 гривень за один маршрут
Телефон: (095)393-65-55

Двоповерховий автобус

Минулого року у нашому місті з’явився BusPass — оглядові екскурсії на двоповерховому автобусі-кабріолеті. Лише уявіть собі: вас возять найбільш визначними та цікавими локаціями Вінниці, професійні гідеси розповідають вам про ці місця, і все це з відкритим поверхом та з висоти другого поверху. Якщо хочете подивитися на місто під незвичним ракурсом, записуйтеся на екскурсію.

Де: старт від Центрального автовокзалу
Вартість: 300 гривень
Телефон: (066)169-03-79

Гондола

Можливо, не найактивніший вид відпочинку у Вінниці, проте точно найбільш романтичний. Орендувавши цей унікальний для нашої країни човен, ви зможете провести 40 незабутніх хвилин на борту «Джульєтти» (назва гондоли). Справжній гондольєр повезе вас, куди скажете, розповість цікаві історії, дозволить хильнути келих шампанського чи прихопити з собою, якусь смачну їжу. Якщо їхати до Венеції планів на найближчий часу у вас немає, ласкаво просимо на борт. 

Де: причал біля пабу «Вінницька Реберня»
Вартість: 500 гривень за 40 хвилин
Телефон: (063)036-04-45

Сухий басейн

Знайти сухі басейни, наповнені м’якими кульками замість води, донедавна можна було у кількох ТРЦ міста. Та усі вони були розраховані на дітей. Однак кілька тижнів тому у Вінниці відкрили перший в Україні сухий басейн для дорослих. Поплавати у ньому можна серед 30 тисяч кульок, що вони створюють масажний ефект вашому тілу. Глибина такого басейну від 50 сантиметрів до одного метра, тож попірнати у вас вийде.

Де: Брацлавська, 29
Вартість: від 70 гривень за пів години
Телефон: (067)858-81-87

Картинг

Таке дозвілля точно підійде любителям екстриму. У вас є мініатюрна гоночна машина (карт), спеціально облаштована траса і ніяких швидкісних обмежень та постів поліції на шляху, — женіть з вітерцем. Керувати картом елементарно: ліва педаль — гальма, права педаль — газ, також є кермо. Ось і все. Інструктаж проведуть, захистом забезпечать, отже хвилюватися про безпеку немає причин. 

Де: Келецька, 117-Б (майданчик ТЦ Plaza park), Батозька, 1-В (майданчик ТЦ «Епіцентр»
Вартість: від 250 гривень за 10 хвилин
Телефон: (067)-160-70-76

Квадроцикли

Квадроцикл — це всюдихід на чотирьох колесах. Він створений для їзди бездоріжжям і з легкістю проїжджає там, де звичайний автомобіль застрягає: глибокі ями, круті пагорби, болота, річки, непрохідні ліси, засніжені території… У гостей міста є можливість приборкати цього звіра у зручний для себе час.

Де:
Вартість: від 800 гривень за 1,2 години
Телефон: (098)007-44-07

SUP-серфінг

Одним з популярних у нашому місті видом водного спорту є сапсерфінг. Серфер виходить на воду і за допомогою весла переміщається водною гладдю. Веслувати можна як стоячи, так і сидячи, й навіть лежачи. Ширина дошки більша за звичайну серферську, тому на ній легше утримувати рівновагу. А вага весла настільки мала, що гребти ним буде неважко навіть дитині. На жаль, через комендантську годину наразі неможливо зустрічати світанки на сапі, але споглядати за заходами Сонця, сидячи на дошці посеред водойми, ще ніхто не забороняв. 

Де: набережна Roshen, «Бригантина»
Вартість: 150 гривень за одну годину
Звертатися: сюди

Аквапарк

Навіть не всі містяни знають про існування аквапарку у Вінниці. А він є. Знаходиться на території водного комплексу «Маяк». Має басейн площею 360 м², глибиною від 1,2 до 1,4 метра та температурою води 28°. Для відвідувачів тут є дві водні гірки довжиною 15 та 40 метрів, атракціон «Швидка річка», три підводні гейзери, три масажні водоспади, шість гідромасажних форсунок. 

Де: Порика, 28
Вартість: 150 гривень за годину
Телефон: (096)335-37-20

Читайте також:

У Вінниці створили онлайн-магазин, де продають речі від майстрів хенд-мейду

«Повертаємо їм радість до життя». У Вінниці відкрили оздоровчі табори для дітей переселенців

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (59)
  • Lesya Belinskaya

    Видаліть цей пост ! Тільки людина ,без здорового глузду могла таке написати !
  • Мирослава Рибак

    🤦‍♀️
  • Іра Сверділ

    Позитив.Дякую😃
  • Patricia Maya Maya

    .

keyboard_arrow_up