У Вінниці створили онлайн-магазин, де продають речі від майстрів хенд-мейду

У Вінниці створили онлайн-магазин, де продають речі від майстрів хенд-мейду
  • Ляльки «Калуш», Борис Джонсон, бойові гусаки, прикраси у формі літака «Мрія» та шопери з вінницьким гербом — це лише крихта від того, що можна придбати у Вінниці.
  • Комунальне підприємство «Офіс туризму Вінниці» об’єднало 25 виробників хенд-мейду та запустили інстаграм-магазин BYVI.
  • Розповідаємо, як придбати бажані сувеніри й також, як іншим виробникам хенд-мейду продавати тут свої вироби.

На Європейській площі 29 червня презентували нову платформу BYVI (by vinnytsia - авт.). Комунальне підприємство «Офіс туризму Вінниці» зібрало 25 майстрів hand made, які створили продукцію, пов’язану з брендом міста. 

Це різноманітні прикраси, серед яких є й літак «Мрія»; ляльки-мотанки з подільською вишивкою; колекція «бойових гусаків», Джонсонюк, маленькі «Калуші» в рожевих панамках та багато інших цікавинок. Усі їх можна придбати на byvinnytsia в Інстаграм.

Відео дня

Сукні з петриківським розписом

Знані у місті модельєрки Леся Зіанурова та Тетяна Комар, презентували нову колекцію льняних суконь. Журналісту розказали, що це їхня перша «мирна продукція», адже з початку повномасштабного вторгнення швейний цех переформатували на потреби військових.

— Ми відшивали і продовжуємо відшивати амуніцію: розгрузки, плитоноски, різні кишеньки та чохли. Скільки всього було зроблено — не рахували, але тільки плитоносок вийшло понад 600 штук, — каже Леся Зіанурова.

— А зараз ми відшиваємо багато військової форми. Бо, наприклад, штани швидко зношуються і хлопцям потрібні нові, кращі, — додає її колега Тетяна Комар.

Леся Зіанурова (ліворуч) та Тетяна Комар

Щодо суконь, то вони льняні, з гарданими від Олександри Білоус (ГО «Еко-творчість») й в цих намистах з бісеру проглядається петриківський розпис, що є яскравим елементом на одязі. Майстрині кажуть, що їх вже можна замовити на платформі BYVI.

Ляльки-обереги

Ще один локальний бренд — це ляльки-мотанки Валентини Погребняк. Усі вони виконані з подільським орнаментом, кожна лялька унікальна та за словами майстрині «має свій характер».

Майстриня працює під власним брендом Valentina Kilar. У її колекції є й найбільша в Україні лялька-мотанка — її висота 2 метри 20 сантиметрів!

— Я захоплююсь цими ляльками з дитинства, але робити їх почала кілька років тому. На це мене наштовхнула історія, яка трапилася зі мною в 2014 році, — згадує Валентина Погребняк. — Я волонтерка, і одного разу потрапила під обстріл. На моєму кителі була крихітна лялька-мотанка, до якої я звернулася за допомогою. І цей оберіг мене врятував: всі снаряди пролетіли мимо нас. Загалом, у мене 43 поїздки в зону АТО/ООС, 20 тижнів перебування на бойових позиціях. І я досі є волонтеркою. Але ляльки-мотанки також є суттєвою частиною мого життя.

Готові ляльки вона називає сувенірами, а щоб вони стали оберегами — людина має виготовити ляльку-мотанку власними руками. Валентина Погребняк допомагає їх зробити на майстер-класах, а придбати готові ляльки можна також на BYVI.

То де купити сувеніри та інші речі?

Керівниця «Офісу туризму Вінниці» Тетяна Маєвська зауважила, що продукція 25 майстрів — це тільки початок роботи бренду BYVI.

— Вінниця — це місто талановитих майстрів, яскравих, харизматичних, амбіційних особистостей. І саме це стало причиною створення бренду та платформи ByVI. Це концептуальний бренд: ми пишемо історію кожного майстра, про продукцію цієї людини. Ми запрошуємо до співпраці всіх амбітних, талановитих, яскравих українців; об'єднатись під сильним міським брендом. Запрошуємо вінничан придбати унікальну продукцію від майстрів, зроблену з душею, — сказала Маєвська.

Простими словами, «Офіс туризму Вінниці» запрошує майстрів hand made до співпраці: ті створюють продукцію, а комунальне підприємство рекламує вироби на сторінці платформи ByVI. Роздивитись і придбати сувеніри та інші хенд-мейд речі можна сторінці в Instagram.

А ще на цій платформі хенд-мейд майстри можуть розміщувати свою продукцію.

— Майстри мають коротко написати про себе, додати портфоліо робіт. Відбір є: розміщуємо на платформі тільки ті вироби, що професіонально виконані, є креативними та унікальними, — прокоментувала журналісту керівниця «Офісу туризму Вінниці» Тетяна Маєвська. — Вироби можуть бути найрізноманітніші: вишивка, кераміка, полімерна глина, вироби з дерева, бісеру, натурального каменю, іграшки, одяг тощо.

Зв’язатись з «Офісом туризму Вінниці», щоб також долучитись до онлайн-магазину, можна через їхню фейсбук-сторінку, Інстаграм-сторінку або за телефоном: (096)-775- 6795.

 

Читайте також:

Щоб росія не вбивала наших дітей». Маленькі вінничани продають черешню, кошти передають на Байрактар

«Повертаємо їм радість до життя». У Вінниці відкрили оздоровчі табори для дітей переселенців

З виїздом із Вінниці. Туроператори пропонують подорожі Україною, Європою і на морські курорти

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up