З виїздом із Вінниці. Туроператори пропонують подорожі Україною, Європою і на морські курорти

З виїздом із Вінниці. Туроператори пропонують подорожі Україною, Європою і на морські курорти
Вінничани все частіше цікавляться морським відпочинком. Фото Юлії Сікорської
  • Вінницькі турагенції відновлюють свою роботу. Які напрямки для подорожей пропонують, і за яку вартість?

Хтось скаже «Під час війни в країні не до туризму». Психологи ж переконують, що відпочинок потрібен завжди, місцева влада наголошує — бізнес має працювати. Відтак  вінницькі турагенції поступово відновлюють свою роботу. Серед пропозицій: подорожі Україною і Європою, морський відпочинок за кордоном.

З початком літа українці почали виїжджати на вихідні, неподалік від місця проживання. Крім того, є попит на одноденні та екскурсії вихідного дня, і багато гідів пропонують свої послуги. 

Тури Україною і Європою

З початком повномасштабної війни турагенції призупинили роботу. Дехто займався волонтерством, хтось чекав закінчення бойових дій, аби відновити свою діяльність. На сьогодні стало зрозуміло: або потрібно відновлювати діяльність, або припиняти свою роботу.

Відео дня

Ті , хто відновив роботу переконують, що вести туристичному бізнесі під час війни складно. Керівник турагенції  «Бомба-тур» розповідає, що вони єдині, хто всім бажаючим повернули кошти за бронювання турів. Всі ніші оператори пропонують за рахунок авансу взяти новий тур, або поїхати на відпочинок після війни.

Ігор Колос: «Відправляємо туристів в подорожі Україною і Європою, допомагаємо ЗСУ»

— З початком війни ми призупинили роботу, але завжди були на зв'язку з нашими клієнтами, — розповідає директор агенції «Бомба-тур» Ігор Колос.— Кошти  за попереднє бронювання більшість туристів не просили повертати, щоб поїхати кудись пізніше. Люди зверталися, постійно запитували про тури. Тому в кінці травня ми вирішили відновити свою роботу. Але команда й надалі планує займатися волонтерством. Нещодавно ми провели кілька благодійних екскурсій Вінницею. Кошти витратили на закупівлю турнікетів для ЗСУ. 

У цьому сезоні туристам «Бомба-тур» пропонуватимуть тури вихідного дня Вінниччиною та популярними місцями у сусідніх областях, наприклад, до Бакоти, Кам’янця-Подільського, Софіївки та інших. Незмінним напрямом також залишаться Карпати. 

Автобусний тур до Закарпаття на 5 днів коштуватиме 2950 гривень за особу (проїзд, проживання, страхування). Драгобрат на два дні обійдеться в 2390 гривень. Одноденна екскурсія до Буші і Лядова коштує 850 гривень. Екскурсія по Вінниці 99 гривень, 100% коштів з якої йде на потреби ЗСУ.

Також «Бомба-тур» для туристів поступово відкриває Європу. Тур «Альпійський експрес» за 10210 гривень за особу, передбачає екскурсії в Австрії, Швейцарії Німеччині, з перетином кордону на потязі і сніданками в готелі. Якщо тур включає авіапереліт, для цього туристам організовують трансфер до аеропортів в інші країни. 

Директор агенції «Бомба-тур» Ігор Колос говорить, що компенсувати подорожі до моря в Україні  планують завдяки закордонним поїздкам, зокрема, до Болгарії, Чорногорії, Греції, Італії та Хорватії. Наприклад, автобусний тур до  Чорногорії і иждень на морі у Будві пропонують за 11558 гривень за людину, включаючи проживання, сніданки і оглядову екскурсію.

Морські курорти

Щодо закордонного туризму, то серед українців останні кілька тижнів зріс попит на відпочинок біля моря. Оскільки пляжі Одеси цьогоріч для відпочивальників будуть під забороною, запрацювали агенції, які пропонують закордонні курорти. Користувачі соцмереж дописи про подорожі не одразу сприйняли позитивно.

— На сторінках турагенції я перший пост після війни зробила 2 червня, до цього працювала з туристами, які самі телефонували,— говорить Юлія Сікорська,  директор турагенції Anex Tour.— І вже в червні ні одна людина нічого поганого не написала. Але у квітні тим агенціям, котрі почали працювати і активно вести інстаграм, в коментарях писали багато негативу.

Менеджери з туризму говорять, що нині користується попитом морський відпочинок — і серед тих, хто зараз знаходиться в Україні, і серед тих, хто виїхав за кордон. Звичайно, їздити не дуже зручно, але можливість така є. Відвідують, як і зазвичай, пляжні країни: Туреччину, Болгарію. Напрямки майже не змінилися, проте змінилося місце, звідки треба виїжджати і вилітати. З території України виїжджають до Польщі, також є виїзд до Кишинева. Але ці витрати в суму туру не входять. 

Юлія Сікорська: «Все більше вінничан обирають автобусні тури до морських курортів Болгарії, Туреччини, Чорногорії».

Рейсовий автобус  Польщі з Вінниці ходить щодня, ціна приблизно 1500-1700 гривень в один бік. До Кишинева також є регулярні рейси,  ціна квитка від 1000 гривень. Є приватні групові трансфери, вони коштують 1700-2000 грн з людини.

До того ж, потрібно розраховувати, що в автобусі ви проведете ще дві доби. Можливо, навіть прийдеться забронювати готель в Польщі чи Молдові, щоб до вильоту прибути  в аеропорт завчасно. 

Туреччина з Кишинева коштуватиме приблизно 41 700 грн. на двох (відпочинок 7 днів в п'ятизірковому готелі). У вартості: переліт, проживання, харчування, страхування, трансфер. Туреччина з Польщі можне бути і за 62 600 грн. за двох дорослих.

Греція із Кишинева обійдеться в середньому 38 000 грн. на двох дорослих за тиждень. У вартості туру: авіапереліт, проживання, харчування, страхування, трансфер.

Єгипет з Кишинева за двох —  можна взяти і за 31 500 грн на 7 днів. У вартості: переліт, трансфер, проживання, харчування, страхування

— Ціни на пакетні тури з авіаперельотом для українців, в порівнянні з минулим роком, зросли в ціні на 20-30%, оскільки  Молдова  і Польща теж заробляють на цьому, — каже Юлія Сікорська. — Через ціни і  незручну логістику, я продала лише чотири авіатури. Більшість вінничан цікавляться автобусними турами до Болгарії, Туреччини, Чорногорії із виїздом з Вінниці.

Ціни на автобусні тури до закордонного моря теж зросли в півтори рази — через подорожчання вартості палива.

Автобусний тур з Вінниці до Болгарії на 9 ночей (7 ночей в готелі)  приблизно обійдеться в 22500 грн, 12 ночей (10 ночей в готелі) 29500 грн за двох дорослих, з сніданком і вечерею.

Автобусний тур до Чорногорії пропонують приблизно по 16900- 20850 гривень за двох дорослих без харчування, все включено вартує значно більше — 51700 грн. (за 11 ночей: дві доби в дорозі і 9 днів в готелі). Перетинати кордон, навіть задля туризму, теж можуть не всі українці.

 

Читайте також:

Подорожі під гул сирен. Де в Україні можна відпочити цього літа?

Відпочинок під час війни. Що думають про це вінничани?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач20

    Чи випускаютб на відпочинок чоловіків призивного віку
  • Ols Kat

    Знущаєтесь?

    Лариса Олийник reply Ols Kat

    Чому? Якщо є попит, то і є пропозиція

keyboard_arrow_up