Відпочинок під час війни. Що думають про це вінничани?

Відпочинок під час війни. Що думають про це вінничани?
  • У розпалі літо і люди все більше замислюються про відпочинок. Війна змусила нас змінити звичні маршрути подорожей. 
  • Туроператори також зорієнтувалися, що прямувати до Криму українці не будуть, вже не кажучи про інші російські курорти. Не відпочинеш і на узбережжі Азовського моря поблизу  Маріуполя…
  • Водночас, в суспільстві вже не перший тиждень формується негативний сенс про цьогорічний літній відпочинок. Ми запитали вінничан, що вони думають з цього приводу?

Цього року сформувалася іще одна тенденція. Громадяни України уникають відпочинку за кордоном разом із громадянами Росії. Чимало наших співвітчизників, обираючи готель, перш за все цікавляться, чи немає там росіян. Нерідко і зустріч між представниками воюючих країн закінчуються скандалами та бійками.

Також багато людей в Україні взагалі відмовляється від відпусток та відпочинку, відчуваючи сором від думки про те, що будуть відпочивати в той час, як його знайомі чи навіть незнайомі співвітчизники, перебувають на війні. Ми вирішили поцікавитися думкою вінничан з цього приводу

Відео дня

Руслана (50), домогосподарка

— Того року, влітку, ми поїхали з дітьми на море. Там було дуже добре, але зараз ця територія є окупованою російськими військами. Дуже б хотілося знову поїхати. Але тепер нічого не плануємо, бо війна.

Назарій (34), священик, викладач

— Не та ситуація в країні, щоб відпочивати. Краще працювати на економіку країни та підтримку наших воїнів. І коли ти знаєш, що хлопці там на сході боронять наші рубежі, то будь-яке бажання відпочинку відпадає. Ти так само маєш долучатися до спільної праці.

Галина (60), пенсіонерка

— Хіба у теперішній час в нас є гроші на відпочинок? Нікуди не плануємо їхати. Та й що наша пенсія, 2000 гривень. Тут коштів на життя не вистачає, а на відпустку десь на морі, тим паче, грошей немає. 

Христина (32), переселенка

— Через війну я вимушено переїхала до Вінниці. Так, маю статус переселенця. Цього року точно ніякої відпустки не буде, всі плани зруйнувала війна. Залишається тільки прогулюватись Вінницею: парками, скверами, по набережній.

Богдан (34), держслужбовець

— Який може бути відпочинок, коли в Україні війна? І яку суму готовий витратити на відпустку? Та всі гроші зараз йдуть або на допомогу збройним силам, або на допомогу переселенцям. Тому максимум, який можу собі дозволити цього року — поїхати до батьків у село.

Микола (72), пенсіонер

— Я пенсіонер, тому маю чимало вільного часу для відпочинку. На пенсію далеко не поїдеш, та й не той зараз час, щоб по морям кататись. Тому використовую місцеві принади: на Буг чи якесь озеро з вудкою ходжу. От і весь відпочинок.

Відео версію опитування можна переглянути на нашому каналі в Ютуб

Читайте також:

Коли спорт сильніший війни. Вінницькі ДЮСШ запрошують на безкоштовні тренування

Автографи на клубній футболці від «Манчестер-Сіті» та платівка «Статус Кво» 70-х років. Які лоти готують організатори аукціону для підтримки ЗСУ?

Озброєний і у шоломі: вінницька майстриня Наталя Дремлюга створила бойового гусака

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (101)
  • Svitlana Tsukh

    Згодна, зараз це не начасі!
  • Иван Иваныч

    Вінничани які за Перемогу над Росією можуть і перетоптатись в себе вдома.А кому до одного місця і немае совісті то їхне діло.Допомагайте Нашій Армії.Якщо нехочете Іншій армії.Слава ЗСУ.
  • Римский Александр

    А что делают в Европе "беженцы" из Винницы?! И постят фотки на фоне моря или площадей. Курортники, мать их...
  • Ірина Валеріївна Сосінська

    Діток у табір можна🥰 а для дорослих в Буковелі на декілька днів чудовий реелакс💥💣😌✌. А хто має змогу,то полетіти із дітккми у іншу країну,відпочити,трохи забутись про ці сирени,напружену атмосферу) Відпочинок та спокій потребують усі! Не варто відкладати щось на потім "після перемоги, після війни і тд". Ми живемо зараз,а не потім. Обідайте в кафе,пийте найсмачнішу каву,гуляйте,працюйте,відпочивайте. Життя не зупинялось і не зупиниться!!!

    Тетяна Карнажицька reply Ірина Валеріївна Сосінська

    Ірина Валеріївна Сосінська на хвилинку, спілкуюсь при першій можливості, бо мої теж там, і чоловік, і син захищають нашу країну. Ну і звісно спілкуючись з військовими, ні один не сказав думати де відпочивати, а кажуть не нехтувати тривогами, бо ніхто не знає куди прилетить.

    Ганна Кравець reply Ірина Валеріївна Сосінська

    Ірина Валеріївна Сосінська А може цього року релаксувати в Буковелі не будете??? Відпо ивати в іншій країні не будете? Життя не зупинялися і не зупиниться? Ви - цинік! Життя зупинилося!!! Зупинилося для дітей, які вже ніколи не поїдуть відпочивати. Для дітей Маріуполя, Бучі, Ірпінь,, Харкова! Ви перевтомилися? Тоді, подумайте про наших захисників, які в окопах, подумайте про тих, хто вже ніколи не полетить в іншу країну відпочити, бо вони вже в місці вічного спочинку. Нема куди гроші дівати? Купіть бронежилети і віддайте нашим захисникам. Можливо, це врятує комусь життя! І як взагалі можна думати про відпочинок, коли кожен день, в кожному місці хоронять тих , хто вас захищав... Нема слів...

    Ірина Валеріївна Сосінська reply Ірина Валеріївна Сосінська

    Анжела Тильненко а що я можу вдіяти по-Вашому? Ніхто не застрахований від того,що має статися. Чи тут ракета прилетить і всім смерть без вибору діти то чи дорослі, хоч там на полі бою. Це війна. Нема ніде безпечного місця нині. Тому поки живі, треба відпочивати,рухатись,працювати,подорожувати. При цьому підтримувати армію та інфофронт!)

    Анжела Тильненко reply Ірина Валеріївна Сосінська

    Ірина Валеріївна Сосінська вы слишком юная чтобы быть такой равнодушной,тем более если вы в отношениях,то есть вас не тронет если с вашим  молодым человеком что то произойдет??? А если это маленькие детки или люди преклонного возраста??? Не нужно плакать по любому поводу,но и быть таким ценичным тоже плохо.

    Ірина Валеріївна Сосінська reply Ірина Валеріївна Сосінська

    Анжела Тильненко у мене тітка знаходиться в Херсоні. Але тим,що сидіти,нояти весь час,плакати я нічим не допоможу , на жаль. Життя продовжується. Ніхто не знає,де може застати смерть кожного. Ми живемо у моменті. І все. Є ЗСУ вони знають що треба робити,не потрібно їм заважати. Поступово звільнять всі території.Так,із дорогою ціною,когось вб'ють і це логічно бо війна...так завжди було і буде. Хтось продовжить жити,а хтось помре заради нашого життя надалі)

    Ірина Валеріївна Сосінська reply Ірина Валеріївна Сосінська

    Тетяна Карнажицька на хвилинку саме ці люди,які їдуть відпочивати , донати збирають,організовують збір на амуніцію,допомагають фінансово,на інформаційному фронті. Якби не вони,то наші воїни не могли би воювати. Ну і звісно, поспілкуйтесь хоч із одним військовим,він пояснить як мають поводитись люди,які у безпеці,що робити і тд.

    Тетяна Карнажицька reply Ірина Валеріївна Сосінська

    Ірина Валеріївна Сосінська А я з вами незгідна, про те що в нас війна неможна забувати ні на хвилину, тому що кожної хвилини гинуть люди,чи то солдати які боронять ті чи інші рубежі, аби ми могли спокійно спати, чи то мирні люди, діточки які знаходяться на тих територіях. Хто має змогу, має допомагати нашим захисникам чи то продуктами, ліками,молитвою, кожен чим може. Хіба ті хлопці які вже понад 100 днів боронять нашу країну не хочуть відпочити? А багато з них пішли вже на вічний спочинок 😥😥😥😭... Гуляйте, відпочивайте,працюйте, та не забувайте про тих, хто,"відпочиває" в окопах ,і лише у снах вже четвертий місяць може бути біля своїх найрідніших....

    Анжела Тильненко reply Ірина Валеріївна Сосінська

    Ірина Валеріївна Сосінська я бы очень хотела относится к жизни как вы,может это и правильно,может так и надо,НО я не могу жить для себя,любить себя любимую когда мои близкие в опасности,когда просыпаешься утром и первым делом смотришь сводки и пытаешься связаться с родными,как они там,в аккупации,живы ли? Невозможно отдыхать когда душа болит и сердце ноет,все ли знакомые дожили до утра,как там животные,которых не смогли взять с собой??? И ещё много таких вопросов. Вопрос отдыха волнует тех у кого нет близких на войне,и как можно отправить в такое время детей в лагерь когда не знаешь когда,куда и что прилетит

    Вадим Шевчук reply Ірина Валеріївна Сосінська

    Ірина Валеріївна Сосінська 👍👍

keyboard_arrow_up