Коли спорт сильніший війни. Вінницькі ДЮСШ запрошують на безкоштовні тренування

Коли спорт сильніший війни. Вінницькі ДЮСШ запрошують на безкоштовні тренування
  • У Вінниці функціонують сім спортивних шкіл. Вони культивують 26 видів спорту. Від початку війни всі були вимушені фактично припинити роботу. 
  • Займалися тільки в онлайні. Тренери по телефону і відеозв’язку проводили заняття дистанційно. Вже у травні повернулися до звичного режиму роботи.

—  Якщо не на 100%, то на вісімдесят, напевне, всі міські спортивні школи повернулися до звичного графіку занять, — розповів голова вінницького спортивного комітету Сергій Краєвський. 

Посадовець додав, що заняття на базах залів та стадіонів Вінниці проводяться з дотриманням усіх вимог безпеки. На випадок тривог передабчена евакуація учнів і тренерів до укриттів.

До війни у Вінниці на базах усіх семи ДЮСШ займався  2751 спортсмен. Ще впродовж квітня, прикладом, футбольні тренери бідкалися на те, що через евакуацію в інші країни втратили не менше половини свого учнівського складу. Для футболу така ситуація зрозуміла. Чимало футбольних шкіл та академій Європи надали притулок перспективним молодим юнакам для занять на своїх базах. Однак про інші види такого сказати не можна. Навіть самі діти охоче беруть участь у міських заходах, на яких пропагують фізичну культуру та спорт. Один з таких відбувся минулими вихідними у центральному парку.

Відео дня

—  Зараз у нас займаються 1695 учнів. До них доєдналися ще 18-ро дітей переселенців. Поступово ситуація вирівнюється, — сказав Сергій Краєвський. 

Як відомо, до завершення воєнного стану в Україні заборонено проводити будь-які спортивні змагання. Відтак, поки що українські і, вінницькі спортсмени зокрема, залишатимуться без практики. Однак, це не стосується їхньої участі у міжнародних змаганнях за кордоном. Їх ніхто не скасовував. Спортсмени, які входять до складу збірних команд України, є в списках міністерств, які ними опікуються. Деякі наші майстри у складі збірних команд також тренуються за межами України. Профільне міністерство дає можливість виїхати з країни спортсменам, які мають їхати готуватись або брати участь у міжнародних стартах або для участі у змаганнях,

Читайте також:

В аеропорту Тель-Авіву літакам РФ вінничанин подавав сигнали прапором України. Його звільнили?

Кохання під час війни: скільки у Вінниці одружилося пар та народилося дітей

Георгій Самков заснував «банку допомоги» та ініціював виплату стипендій ветеранам спорту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up