Озброєний і у шоломі: вінницька майстриня Наталя Дремлюга створила бойового гусака

Озброєний і у шоломі: вінницька майстриня Наталя Дремлюга створила бойового гусака
  • Після того, як у російських ЗМІ з’явився фейк про українську пернату біологічну зброю, вінницька творча майстриня винайшла іще один символ спротиву — ним виявилася м’яка іграшка у вигляді бойового гуся. 
  • Він озброєний, носить військове взуття, шолом і має суворий погляд. Охочих придбати сувенір виявилося чимало з різних регіонів держави. Наталя Дремлюга не встигає із замовленнями.

—  Наталю, як насправді все сталося і ви винайшли «бойового гусака»?

— Я одна з вінницьких творчих майстринь. Ми зараз працюємо на базі одного з ательє, яке шиє розгрузки і плитоноски нашим захисникам. Такий собі воєнний стан на підприємстві. Під час роботи звичайно ж обговорюємо усе, що відбувається на війні. Буває, що і жартуємо, як то, прикладом, з новини про українську біологічну зброю у вигляді гусей, —  відповіла Наталя Дремлюга.

Далі додала, що все пішло само собою і жінка засіла у вільний час та зробила м’яку іграшку. Щоправда, не одразу. Декілька днів аналізувала образи гусей у різних творах та оповіданнях. Ось так і побачив світ іще гусак.

Відео дня

Наталя Дремлюга робить ляльки вже декілька років. Каже, що сьогодні це чи не єдине джерело її доходу, оскільки по вісім годин на день шиє ті ж таки розгрузки та плитоноски на волонтерських засадах. 

—  А як виглядає сама технологія виготовлення бойового гусака?

— З самого початку шию основу. Потім вкриваю її розчинною кавою або чаєм. Вона тому не втрачає форми. Тут необхідно розуміти, що це іграшка не для дітей. Вона для оздоблення інтер’єру. Тобто, сувенір. Якщо дитина нею гратиметься, то іграшка може втратити вигляд.

Разом із тим вінницька майстриня опанувала і чимало інших цікавих винаходів під час створення іграшки. Вона навчилася шити йому військові черевики. Левова частина часу під час виготовлення гусака йде на підготовку, Загалом на одну ляльку витрачається близько п’яти днів. Іграшка сохне після покриття та фарбування, тощо.

— Коли я зробила першу іграшку, то просто запостила її у фейсбуці. За дві години в мене її купили. Так з'вилися і замовлення з різних міст. Зокрема, Сум, столиці, Кременчука, — розповідає Наталя Дремлюга.

Нині за одного бойового гусака жінці дають по 900 гривень. Є і замовлення з Європи. Частину виручених коштів майстриня передає волонтерам для закупівлі тепловізорів. Також пані Наталя зізналася, що до неї звернулися і вихователі одного з дитячих садочків міста. Там попросили пошити макет українського літака «Мрія». Докладніше про це у невеличкому відео:

Читайте також:

В аеропорту Тель-Авіву літакам РФ вінничанин подавав сигнали прапором України. Його звільнили?

Кохання під час війни: скільки у Вінниці одружилося пар та народилося дітей

Георгій Самков заснував «банку допомоги» та ініціював виплату стипендій ветеранам спорту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up