Подорожі під гул сирен. Де в Україні можна відпочити цього літа?

Подорожі під гул сирен. Де в Україні можна відпочити цього літа?
Фото: Буковель
  • Під час війни більшість вінничан намагаються відновлювати економіку країни, допомагати ЗСУ та займатися волонтерством. Проте людський ресурс не безмежний. Тому потрібно подбати про якісний і безпечний відпочинок. Де це можна зробити в Україні цього літа?

Більшість вінничан, які все ж зможуть викроїти трохи часу для відновлення сил в умовах війни, найімовірніше, відправляться за релаксом в Україні. При цьому звична географія літнього відпочинку все ж зміниться.

На жаль, цього року українці залишаться без літнього морського відпочинку на Чорному та Азовському морях, адже частина півдня України, на даний момент під російською окупацією, а навколо решти — ведуться активні бойові дії. Через замінування берегової лінії перебувати там все ще буде небезпечно.

Гори та зелений туризм

Плануючи відпочинок в Україні цього літа, треба розуміти, що популярні серед туристів Українські Карпати також можуть бути важко доступні так само через те, що туди на час перебралося чимало жителів інших регіонів.

Відео дня

Тому, крім розкручених Буковеля, Яремче, Пилипця, Ворохти, де можуть бути проблеми з наявністю вільних місць, турагенти рекомендують звернути увагу на мальовничі населені пункти по всій карпатській і прикарпатській частині України, головне тільки поставиться метою їх знайти.

— В Івано-Франківській області також можна спробувати зупинитися в Микуличині, Поляниці, Татарові, Яблуниці,— говорить менеджер з туризму Ірина Корюшко. —У Закарпатській області — неподалік від Воловця чи Пилипця, також у Шаяні чи ближче до Хуста, а у Львівській області — у Сколе, Славському, Східниці, Тустані. Також можна поєднати приємне з корисним, відправившись підлікувати здоров'я і нерви на курорти. Варіантів тут багато — можна попити водички в Трускавці й Моршині на Львівщині чи Миргороді. А можна відправитися на термальні курорти в Берегово, Солотвино або Косино в Закарпатській області. 

Крім того, кажуть фахівці з туризму, можна спробувати підшукати собі щось у Вінницькій, Полтавській, Рівненській, Хмельницькій чи Черкаській областях, а також на Буковині. Насправді, в цих регіонах також красива природа, і зараз саме час спробувати щось нове. Зелений туризм тут розвинений дуже добре.

На заході України, в містах на кшталт Львова, Чернівців, Івана-Франківська, Тернополя чи Кам'янця-Подільського, де зараз зосереджена найбільша кількість внутрішніх переселенців, можуть бути серйозні проблеми з наявністю житла, тим більше, за адекватними цінами.

Ціни

На популярних сайтах з бронювання житла в тому ж Яремче на початок червня 2022 року є доступні номери, причому за цілком лояльними цінами — три ночі в скромному номері на двох обійдуться в суму від 1500 гривень. А ось у Пилипці вільних номерів на червень вже практично не залишилося, і коштують вони в середньому від 1000-2000 гривень на добу за двомісний номер. У населених пунктах поменше можна знайти житло від 500 гривень на добу за скромний номер на двох. На Закарпатті можна знайти двомісний номер і за 400 гривень за добу.

Якщо ви захотіли відпочити в Буковелі, номер в готелі вам обійдеться 600-1700 гривень за добу. За місяць проживання в готелі у вас попросять в середньому 20-40 тисяч гривень за двох осіб, деякі з них пропонують навіть сніданок.

Безпека

Зрозуміло, вибираючи місце для відпочинку в Україні, багато хто зараз буде виходити з питань безпеки. Так, прикордонні регіони з Росією або Білоруссю, а також прифронтовою зоною будуть сприйматися з побоюванням,як місце для відпочинку. Однак якщо виходити з міркувань побоювання ракетних прильотів, на жаль, в цьому контексті в Україні немає безпечних місць. Проте, щоб трохи убезпечити себе — краще уточнити, чи є поруч з вашим потенційним місцем відпочинку стратегічні об'єкти.

 

Читайте також:

Туризм під час війни. Як дістатися і скільки коштуватимуть тури на популярні морські курорти?

«У нас пташки співають, ми осторонь від бойових дій». Митці приймають переселенців у Буші

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up