«Щоб росія не вбивала наших дітей». Маленькі вінничани продають черешню, кошти передають на байрактар

«Щоб росія не вбивала наших дітей». Маленькі вінничани продають черешню, кошти передають на байрактар
  • Родина вінничан Мірошників з початком повномасштабної війни в Україні знайшла прихисток в Німеччині.
  • Біженці кілька місяців знаходилися в Європі, нещодавно повернулися до рідної Вінниці.
  • Двоє маленьких синів пари одразу почали волонтерити — продавати черешні. За допомогою мами кошти перераховують на підтримку ЗСУ.

«Сьогодні в районі Військового містечка діти продавали черешню, отримані кошти мама хлопчиків передала на байрактар». Таке повідомлення на адресу редакції 20minut.ua прийшло від адміністратора групи мікрорайону. До тексту додавалася фото усміхнених хлопчаків з їх солодким крамом і чек на 872 гривні, які мама малечі передала в благодійний фонд Сергія Притули на купівлю байрактару.

Відео дня

Зв'язалися з Катериною Мірошник, мамою 10-річного Максимка та 7-річного Нікіти, які продавали ягоди для підтримки ЗСУ.

— В нашого дідуся з бабусею, які мешкають на Хуторах, рясно вродила черешня,— розповідає вінничанка.— Сини виявили ініціативу обірвати ягоди, продати їх, а виручені кошти передати на купівлю байрактарів, у фонд Сергія Притули. «Хочемо передати кошти на підтримку ЗСУ, щоб росія не вбивала наших дітей» — пояснили сини свій вчинок.

В результаті хлопчики нарвали 12 кілограмів черешні і, разом з друзями, продали її за півтори години. Виручили 872 гривні, які Катерина Мірошник 26 червня одразу ж переказала на рахунок благодійної організації.

— На коробці з черешнею було написано, що виручені кошти підуть на підтримку ЗСУ, тому перехожі просто давали гроші, а ягоди не брали,— каже  мама маленьких волонтерів.— Вінничани дуже підтримували дітей і їх ініціативу.

Побачивши таку підтримку і результат своїх зусиль,  Максим і Нікіта вирішили власні збереження теж передати на потреби українських бійців. Сьогодні вони з власної скарбнички дістали 2900 гривень  і  разом з мамою  переказали на рахунок вищезгаданого фонду. Брати Мірошники  на досягнутому не зупиняються — ще у дідуся в садку достигають смородина і малина.

—Таку прекрасну дитячу  ініціативу підтримуємо, а гроші ми, батьки, ще заробимо,— говорить Катерина. — Нещодавно ми повернулися з Німеччини, куди поїхали з родиною на початку повномасштабної війни. Там нас гарно прийняли і допомагали, але ми з чоловіком не звикли сидіти в людей на шиї. Повернулися в рідну Україну, бо ніде немає краще, ніж на рідній землі. Разом ми переможемо, разом ми сила.

 

Читайте також:

«Повертаємо їм радість до життя». У Вінниці відкрили оздоровчі табори для дітей переселенців

Літні табори з укриттям та для переселенців. Де малеча може відпочити влітку на Вінниччині?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (29)
  • Ева Жеребецкая

    какой фильм посоветуете посмотреть на ночь?
  • Irina Sherban

    Маленькі патріоти, мирного вам дитинства!💙💛
  • Альона Григорець

    Пишаюсь що в нашому районі проживають такі чудові братики! Мирного вам дитинства!
  • Наталія Гулевата

    Мирного неба щасливого дитинства

keyboard_arrow_up