Електронний проїзний: економія для тих, хто багато їздить у громадському транспорті

Електронний проїзний: економія для тих, хто багато їздить у громадському транспорті
  • Удвічі дешевше, ніж поїздка в трамваї/тролейбусі та в три рази, ніж в автобусі — разова поїздка по електронному проїзному у вінницькому транспорті коштує лише 3,92 грн.
  • Щоправда, таку суттєву вигоду ви отримуєте за умови, що виїжджаєте увесь ліміт поїздок на місяць.
  • Розповідаємо, як, за скільки та де придбати електронний проїзний квиток.

Від завтра ціна проїзду в муніципальних автобусах зростає з 8 до 12 гривень. В тролейбусах і трамваях проїзд досі по 8 гривень. Причиною такого підвищення, нагадуємо, є стрімке зростання вартості пального.

При цьому ціна електронних проїзних квитків залишається незмінною. Про це журналісту розповіла директорка КП «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна.

Ціни

Електронний проїзний, нагадаємо, можна придбати тільки як пакет поїздок на «Муніципальну картку вінничанина». Тобто, щоб купити проїзний квиток, вам потрібна пластикова картка — з вашим іменем чи без нього (прим. — так звана «сіра» картка вінничанина, яку можна придбати в кіосках «Преса»).

Відео дня

Учнівський проїзний коштує 155 гривень; студентський — 255 гривень; загальний проїзний (без пільг) — 510 гривень. 

Тобто, для власників учнівського проїзного одна поїздка коштує 1,19 грн (155 грн розділили на 130 поїздок); для студентського проїзного — 1,96 грн; а для загального проїзного — 3,92 грн.

Щоправда, максимальна вигода буде для тих людей, які їздять в громадському транспорті по 3-4 рази протягом кожного робочого дня на місяць.

— Влітку можна придбати усі види проїзних, в тому числі учнівський та студентський, — сказала директорка КП «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна.

Також посадовиця нагадала, що безкоштовна пересадка в муніципальному транспорті здійснюється по першому транспорту.

— Тобто, якщо ви сідаєте в трамвай, оплачуєте 8 гривень, а потім пересаджуєтесь в автобус, де реєструєте свою пересадку, то вам не потрібно буде доплачувати ще 4 гривні різниці, — зазначила директорка «Вінницякартсервіс».

Безоплатна пересадка протягом 30 хвилин, нагадаємо, доступна тільки власникам «Муніципальних карток вінничанина».

Нюанси е-проїзного

Проїзний квиток діє не один місяць, а протягом 30 календарних днів з дня активації. Тобто, якщо ви, наприклад, придбаєте проїзний сьогодні, то він діятиме до 30 липня 2022 року.

І також важливий пункт — учнівські, студентські та загальні електронні проїзні розраховані на 130 поїздок протягом цих 30 днів. 

Якщо ж вам такої кількості поїздок замало, то можна взяти «Безліміт» — проїзний на 30 днів без обмежень на кількість поїздок в трамваях, тролейбусах і муніципальних автобусах. Але він є найдорожчим — коштує 750 гривень.

Як замовити

Отож, спочатку вам потрібна «Муніципальна картка вінничанина». Замовити персоніфіковану картку, з вашим фото та ПІБ, можна через сайт et.vn.ua. Таким чином можна оформити загальну картку, учнівську та студентську. А от пільгову — ні, тільки через особисте звернення до центрів обслуговування

Вартість пластику — 60 грн; для пільговиків виготовлення першої картки безоплатно. Якщо ж пільгова картка була втрачена і треба зробити дублікат, то доведеться заплатити 60 грн.

Але якщо ви хочете картку тут і одразу, то можна придбати неперсоніфіковану «Муніципальну картку вінничанина». Її продають в кіосках «Преса» та деяких магазинах/супермаркетах (Адреси пунктів продажу). Вартість — 60 грн за картку.

Наступний етап — замовляємо електронний проїзний. Для цього є два способи:

Перший. В кіосках «Преса» та на інших точках поповнення. Там ми даємо необхідну суму — 155 грн для учнівського, 255 грн для студентського, 510 грн для загального чи 750 грн для безлімітного. Кажемо касиру, який проїзний нам потрібен і людина закидає кошти на нашу картку. Активація е-проїзного миттєва, нею одразу можна розраховуватись в транспорті.

Другий. Онлайн. Для поповнення через Інтернет є різноманітні сервіси, такі як EasyPay, Portmone (та їхні термінали самообслуговування по типу ibox) та et.vn.ua. На прикладі останнього показуємо, як відбувається замовлення проїзного:

gjl

Важливий нюанс! На відміну від поповнення в кіоску, купівля проїзного онлайн не відбувається миттєво: треба зачекати 30 хвилин і після активувати свою покупку на валідаторі у транспорті.

Для цього треба: натиснути кнопку Info — прикласти картку до валідатора — на екрані буде вказано, що поповнення здійснено. І тепер ви можете користуватись своїм електронним проїзним протягом 30 днів.

 

Читайте також:

Запустили новий телеграм-бот для пошуку пального на АЗС

У Вінниці підняли тарифи на проїзд у маршрутках. Яка нова вартість та коли почне діяти?

Реконструкція Коріатовичів: водіїв попереджають про тимчасові незручності

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Инна Олексенко

    А як може врятувати електронний квиток! По ньому що, ціна меньша?!

    Іван Морозов reply Инна Олексенко

    Инна Олексенко так, значно менша )

    Ivan Sobzyk reply Инна Олексенко

    Инна Олексенко Затрати компаній перевізника зменшились.
  • Robert Micadaro

    Зростання проїзду на 50%, до того було 100% (з 4 до 8). А мінімальна зарплата збільшилась на 200 грн.
  • Читач56

    бидни заплатять  за  богатых .дурни  за  розумных.эту  формулу  вывели  еще  лет  500 наЗад У иропи  феодалы..тоесть мы  живем в  средневековье  от вам  и кандидатство  у кандидаты у ЕС.
  • Ольга Мизюнська

    Хоть одна стабільність в країні, зарплата на місці у простих робочих.

keyboard_arrow_up