У Вінниці підняли тарифи на проїзд у маршрутках. Яка нова вартість та коли почне діяти?

У Вінниці підняли тарифи на проїзд у маршрутках. Яка нова вартість та коли почне діяти?
  • До міськради звернулися перевізники та просили відкорегувати тарифи на проїзд у маршрутках.
  • Аргументували це зростанням ціни на пальне та економічною ситуацією в країні.
  • Сьогодні, 16 червня, видали рішення виконкому міської ради та встановили нову ціну на проїзд.

Рішення вступає в дію 18 червня. Про це інформує Вінницька міська рада.

— Діючі тарифи на перевезення пасажирів на маршрутних таксі були затверджені більше року тому — до введення воєнного стану і становили від 10 до 12 грн. Широкомасштабний наступ військ російської федерації спричинив та продовжує завдавати нищівних ударів по економіці нашої країни, — розповів голова ГО «Маршрут» Олександр Гота. — А руйнування найбільшого нафтопереробного заводу України призвело до стрімкого зростання цін на пальне та його дефіциту. Економічна ситуація в країні станом на сьогодні призвела до суттєвого зростання найбільш вагомих складових тарифу.

Гота зазначає, що ціни зросли на все:

Відео дня
  • на 107% виросла ціна на дизельне пальне — з 27,54 грн/л (з ПДВ) у 2021 році до 57,00 грн/л (з ПДВ) у 2022 році,
  • на 4,5% зросли витрати на технічне обслуговування і поточний ремонт в зв’язку з ростом курсу долара, від якого залежить ціна запчастин і паливно-мастильних матеріалів. 

— Надані перевізниками розрахунки перевірені департаментом економіки і інвестицій міської ради та приведені до вимог чинного законодавства, — зазначають у міськраді. — Тож, ціна на проїзд у міських маршрутках становитиме 15 грн. На довших маршрутах таких, як №30А, №30Б та №33А – 18 грн. Така ж ціна на нічному маршруті №25А.

Переселенці у Вінниці, нагадаємо, можуть отримати картки для безкоштовного проїзду у громадському транспорті. Це стосується пільговиків. Як отримати картку та користуватися нею у матеріалі: Деякі переселенці можуть безкоштовно їздити містом. Хто саме та як скористатися?

Також відзначимо, що громадський транспорт Вінниці змінив графік руху та зменшив кількість транспорту. Детально, який транспорт та через скільки курсує ТУТ.

 

Читайте також:

Велосипед, самокат, таксі: на чому швидше та дешевше пересуватися Вінницею?

«18 гривень — це занадто». Вінничани про можливе здорожчання проїзду в маршрутках

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач56

    кому вийна а кому  бизнес  и тарифики.цей "народ" да и якый  це  народ  це  ворожи племена фки на час  обьеднала внешний терорист  пукин.  а на  дили воны похлеще и не  гирше. його,вже не поминяе  нищо. .раз  вийна   не вбила  в них  жлибство  и селючисть  и  бажання набити кишеню.счас и сьогодни.то це вжэ  диагниз.кстати и цины  в магазах  не из-за вийны вырослы  а  тому  що олигархы АТб  и Сильпо  втратили своих  торгови площи и товар а мы  за це платимо .ну а инши  пид  шумок и соби
  • Алена Котневич

    Зв’язку з війною, постійними тривогами, залишати самих  ДІТЕЙ в дома ОДНИХ страшно!!!  батьки вимушені брати їх собою (на роботу, в лікарню, в магазин і тд.). В Вінниці є райони, де не можливо виїхати громадським транспортом, потрібно користуватись тільки маршрутками, оплачувати повну вартість за себе та за дитину фінансово важко ( військовий час не всіх є робота , виросли ціна на ліки на продукти харчування і тд.)

    Чому не подумали надати  ПІЛЬГУ НА ПРОЇЗД ДІТЯМ ШКІЛЬНОГО ВІКУ В МАРШРУТКАХ на дію військового стану,!
  • Semen Semenuch

    Валидаторы прилагаются?
  • Aut Tupin

    ганьба місцевій владі

keyboard_arrow_up