«Операція захистити цвіт». Як можна врятувати фрукти від сьогоднішніх заморозків

«Операція захистити цвіт». Як можна врятувати фрукти від сьогоднішніх заморозків

На Вінниччині цвітуть абрикоси та вишні. Синоптики прогнозують сильні заморозки. Ми зібрали поради, як можна захистити цвіт для майбутніх плодів.

Сьогодні, 18 квітня 2017 року, за прогнозами синоптиків, на Вінниччині очікуються сильні заморозки. В Гідрометеоцентрі попереджують про 5 градусів морозу в повітрі.

«Арктичний холод посеред білого весняного цвіту - це не жарти. Що погано - холодне повітря розраховує у нас оселитися десь на тиждень, як мінімум. Тому короткочасне похолодання - це вже може бути небезпечно для ніжного цвіту майбутніх плодів фруктових. А що вже казати про тривале охолодження?», - запитує синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у ФБ.

Вона закликає врятувати ці дерева і кущі.

Відео дня

«Знаю, що по селах обкурювали плодові садки цілу ніч, щоб врятувати їх від морозу. Знаю, що повинні точно щось знати агрономи», - пише Діденко.

Пропонуємо вам подивитись відеоролик в якому розказують, як уберегти від заморозків за допомогою обкурювання та який принцип дії даного виду захисту від заморозків:

Ми зібрали наступні рекомендації з соцмереж, як ще можна врятувати цвіт.

  •  «Обмотати стрейч-плівкою», - пропонує Дмитро Гдаль.
  • «Є агроволокно. Це типу плівки, але з волокон, тому воно дихає. Якщо класти на грунт - кажуть, що додаст п'ять градусів. Дехто використовує це на деревах, але дороговато», - пише Дмитро Усов.

Дивіться ролик, в якому експерт розповість Вам про те як правильно використовувати агроволокно:

Але проблема з майбутнім врожаєм не лише в похолоданні.

- Так проблема не тільки у вимерзанні... абрикоси цвітуть - а опилювати нікому. Бджола до +12 С не вийде з вулика. а джмелів шось зовсім мало, - зазначає Олександр Бронзов.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up