Новий паспортний сервіс відкрився біля залізничного вокзалу (Новини компаній)

Новий паспортний сервіс відкрився біля залізничного вокзалу (Новини компаній)

Уже два роки поспіль вінничани мають альтернативу на отримання адміністративних послуг. Мова про Державне підприємство «Документ», і його паспортні сервіси, які працюють по всій Україні та бережуть час та нерви громадянам.

«Паспортний сервіс» Державного Підприємства «Документ» працює у Вінниці за новою адресою, на проспекті Коцюбинського, 4. Тож якщо ви бажаєте отримати швидко та зручно закордонний паспорт, айді карту для дорослого чи дитини, довідку про відсутність судимості, вид на жительство іноземних громадян, переклад та апостилювання документів, страхування та грін картки для подорожей — вам саме сюди.

Офіційне відкриття «Паспортний сервіс» відбулося 1 жовтня. На якому були присутні директор обласного департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Володимир Мережко, начальник обласного управління Державної Міграційної Служби (ДМС) Борис Наливайко та голова благодійної організації «Благодійний фонд «Шомрей Цедект» Данієль Слободянюк.

За словами прессекретаря державного підприємства «Документ» Володимира Поліщука, перший паспортний сервіс відкрили в Києві в 2003 році.

— З того часу по всій Україні відкрили 27 центрів обслуговування громадян, — говорить Володимир Поліщук. — І без ДМС відкриття таких центрів з надання адміністративних послуг було б неможливим.

— Лише за дев’ять місяців цього року «Паспортний сервіс» здійснив прийом та видачу документів більше ніж 15 тисячам громадян, які звертались не лише за закордонними паспортами, але й за довідкою про несудимість, апостилюванням і таке інше, — розповідає Борис Наливайко, начальник обласного управління ДМС. — Тобто такі сервіси, це певний вид співпраці, який допомагає збільшувати кількість точок доступу громадян до адміністративних послуг.
До речі, за словами Наливайка, в нас існує 32 територіальних підрозділи ДМС, які здійснюють прийом та оформлення документів від громадян. Для покращення сервісу вводяться новітні технології і додаються певні електронні сервіси.

— Наприклад, громадяни мають можливість отримати інформацію про ступінь готовності паспорта чи іншого документа, — говорить начальник обласного управління ДМС. — Також можна перевірити дійсність документа (можливо він заявлений як втрачений, або навпаки дійсний).

За словами Володимира Мережка, директора обласного департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку, основне завдання органів влади, це надання якісних послуг громадянам.

— На території нашої області на сьогоднішній момент є 44 адміністративних центри, які надають 200 видів абсолютно різних послуг. В десяти таких центрах громадяни можуть отримувати закордонні паспорти і паспорти громадян України, — говорить Мережко і додає, що приємно вражений тим, як змінюється та постійно розвивається міграційна служба, стає ближчою та доступнішою для людей.

— Відкриваються нові сервісні центри, розширюється надання різних послуг і приємно, що ми сьогодні відкриваємо новий сервіс, завдяки якому послуги стануть ще більш доступними для людей, — говорить директор департаменту.

За робочий день Паспортний сервіс обслуговує в середньому 150 клієнтів. Оператори сервісу за день опрацьовують та видають близько 200 паспортів, айді карток, та набагато більше інших документів

— Люди, які користуються нашими послугами, приходять першочергово на рецепцію, — розповідає Валерій Циркун, начальник відділу «Паспорт сервіс». — Працівники перевіряють всі документи, які необхідні для отримання тієї чи іншої послуги. Після того як всі документи перевірені, і відповідають дійсності, клієнт йде до оператора. Там його фотографують, беруть примірник підпису, і все - людина може бути вільна. Тож на все про все —  максимум хвилин 15. А коли конкретна послуга буде виконана, на номер телефону клієнта приходить СМС про те, що її документи готові, і вона може прийти та забрати їх.

— До речі, — додає керівник «Паспорт Сервіс». — Для оплати певних послуг не потрібно шукати банківські відділення, чи термінали. Всі послуги можна оплатити безпосередньо в Паспортному сервісі.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up