Нова реконструкція колій. Частина Хмельницького шосе залишиться без трамвая

Нова реконструкція колій. Частина Хмельницького шосе залишиться без трамвая
  • На перехресті Хмельницького шосе та Воїнів-Інтернаціоналістів запланована реконструкція трамвайних колій на загальну суму 1,4 мільйона гривень.
  • Щоб провести роботи транспортникам потрібно буде зупинити рух трамваїв. 
  • На їх заміну запустять тимчасовий автобусний маршрут.

У  ProZorro оголосили закупівлі на реконструкцію трамвайних колій по Хмельницькому шосе. Йдеться про ділянку на перехресті Хм.шосе та Воїнів-Інтернаціоналістів.

Там, за документацією, замінять рейки на залізобетонних плитах за технологією «оксамитовий шлях». Для цього зроблять дренаж, перекладуть комунікації та асфальт на тротуарах і дорозі по цьому перехрестю. На все пропонують 1 мільйон гривень.

Відео дня

Оголосили закупівлю будівельних матеріалів для цього проекту: 100 метрів трамвайних рейок за 341 тисячу гривень і 87 шпал, 170 гумових прокладок та супутніх матеріалів на 133 тисячі гривень. 

Усі матеріали постачальник має надати до 12 серпня. Водночас, реконструкція колій, як вказано у тендері, має тривати до 1 вересня 2019 року.

Очільник «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко розказав, що для заміни колій зупинять рух трамваїв.

— Щоб швидко виконати роботу потрібно буде перекрити повністю рух трамваїв на цій ділянці десь на 1,5-2 тижні. Трамвай буде розвертатися на території трамвайного депо та їздитиме на Барське шосе тільки через Вишеньку, — розказав гендиректор «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко. — А поки триватиме перекриття ми, можливо, зробимо тимчасовий автобусний маршрут. Як, наприклад, робили з автобусом №15

Питаємо, коли зупинять рух трамваїв?

— Зараз ще тривають тендерні закупівлі: визначаємо підрядника робіт, закуповуємо матеріали. Як тільки цей процес завершимо, то визначимось зі стартом перекриття. Але, однозначно, фініш робіт має бути до 1 вересня. Бо з цієї дати зростає пасажиропотік: починається навчальний рік у школярів та студентів, — відповів Луценко.

Ймовірно, закриють ще й переїзд з вулиці Хмельницьке шосе на Воїнів-Інтернаціоналістів для автомобілів. Більше інформації буде вже незабаром.

Нагадаємо, два тижні були без трамвая Центр і Замостя

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Галя

    Пачка сигарет вже 45 гривень. Вартість однокімнатного житла перевищує 100 мінімальних зарплат. А ми в реконструкції бавимось. Вінниці взагалі достатньо провести 5,5 км тролейбусної лінії, щоб закрити під три чорти повільний і гуркотливий трамвай., одна морока з ним. 0,7 км від мун.ринку до вокзалу і десь до 5 км від універмагу тільки тролейбусом не продубльовано.

    Грицько Штахета reply Галя

    Нема питань. Нічого більше не реконструюємо, бо це ж якась Галя так сказала. Тіки проведіть їй будь ласка персональний тролейбус з Тяжилова до лікарні Ющенка, щоб вона їздила на денний стаціонар )))
  • Anonymous

    За.бали вже з цими "реконструкціями! Невже в міста так багато грошей?
  • Эфраим Санкер

    китайцы мост строят за 1 день

    Грицько Штахета reply Эфраим Санкер

    Сам по тому мосту катайся після цього )))
  • NY

    Замінять рейки на залізобетонних плитах, зроблять дренаж, перекладуть комунікації та асфальт на тротуарах і дорозі і це за 1 млн.грн.

    А зробити якусь нещасну клумбу 150 тыс. грн...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up