Нова колія на Соборній прослужить 10-15 років. А коли відновлять рух трамваїв?

Нова колія на Соборній прослужить 10-15 років. А коли відновлять рух трамваїв?
  • З середини липня біля МакДональдсу та на Замостянській роблять «оксамитові» колії.
  • У мерії розказали, що роботи на Соборній підходять до фінішу. І нові колії прослужать наступні 10-15 років
  • Транспортники готові відновити рух трамваїв в Центрі вже з понеділка, а от про Замостянську — відмовчуються. Хоча й додають — роботи виконують за графіком.
  • А скільки це все коштує і хто виконує роботи?

З 15 липня пів Вінниці залишилося без трамваїв. Робітники товариства «Шляхбуд», що вибороли тендери, роблять реконструкцію колій на Замостянській та капремонт ділянки на Соборній. І щоб роботи виконати швидко — зупинили рух трамваїв, а транспортники змінили схему руху багатьох маршрутів громадського транспорту.

ФІНІШ БЛИЗЬКО. У мерії повідомили, що ремонти на Соборній підходять до завершення.

«Наразі укріпили бетонну основу, оновили асфальтне покриття, замінили колійні плити, зараз заливають шви між плитами, щоб не потрапляла вода. Паралельно влаштовують зливову каналізацію для відведення води, яка тут збиралась», — пише у фейсбуку міський голова Сергій Моргунов.

Відео дня

У його розпорядженнях йдеться, що на Соборній та Замостянській перекриття руху транспорту та заміна маршрутів тролейбусів, автобусів, маршрутом діятиме строком до 29 липня. Нових розпоряджень про подовження зупинки руху немає.

Тож, чи відновлять рух транспорту з 29 липня?

— Рух транспорту на Соборній збираємося відновити з понеділка (29 липня - авт.), по Замостянській такої впевненості поки що не маю. Єдине, що точно можу сказати, всі роботи йдуть за графіком, — каже директор «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко.

ЧОМУ РОБЛЯТЬ РЕМОНТ. Колії біля МакДональдса робили у 2007 році. Тоді збудували «оксамитову» колію, що зменшує шум та вібрацію від вагонів, на двох ділянках: від вулиці Оводова до торговельно-економічного університету та від Оводова до будівлі «Укртелекому».

Тобто, крива біля МакДональдса послугувала тільки 12 років. Але, за словами Моргунова, потребувала ремонту.

«Плити фактично вичерпали свій ресурс. А навантаження на криві лінії через особливості конструкції більше, ніж на прямих частинах. Реконструкція дозволить далі експлуатувати цю ділянку «оксамитового шляху» впродовж 10-15 років», — пише Моргунов.

До того ж, оновлення колій є однією з умов для того, щоб місто отримало чергову партію вживаних трамваїв з Цюриха, про що писали в цьому матеріалі: Які трамваї зі Швейцарії можуть передати у Вінницю у 2021 році

ПРО ГРОШІ. На ремонт колії біля МакДональдса витратили 524 тисячі гривень, а заміна рейок на Замостянській входить у загальний кошторис реконструкції 2-ої черги цієї вулиці вартістю 89,3 мільйона гривень.

Роботи виконує товариство «Шляхбуд», що є фаворитом на тендерах від міськради. За даними «DoZorro», фірма перемогла у 117 з 151 закупівлі на загальну суму понад 340 мільйонів гривень. 

І ще кожна п’ята пропозиція «Шляхбуду» стала переможною на закупівлях, що оголошували обласна Служба автодоріг. Тож фірма отримала тендери на загальну суму 195 мільйонів гривень тільки від цього замовника.

Читайте також:

Фото: fb.com/SAMorgunov

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Марина Новак

    Вінниця це саме краще місто. Мерія правильно робить,що вдосконалює.
  • Ols Kat

    З мобiлками так само, ранiше Нокiя 15 рокiв прослужити могла, а нинiшнi мобiлки з iнтернетом та iншими свистопердiлками роки 3 прослужать i уже мiняти треба

    Грицько Штахета reply Ols Kat

    Це тому що лохи купляють всіляких китайців задешево. Про ойфони які потрібні тільки для жбурляння курей в свиней та заміни кожен рік, я взагалі мовчу. Наприклад мої самсунги - телефон і планшет слугують мені вже 5 і 6 років відповідно, і міняти їх я в найближчі 3 роки не збираюсь.

    Писько Котлєта reply Грицько Штахета

    Скільки самсунги тобі проплатили за продажний коментар?

    Грицько Штахета reply Писько Котлєта

    Більше ніж коштує ніщєбродський ксяомі )))
  • Natasha Dykan

    10-15?!!! ми багата держава
  • Артем Пустовит

    А що ж сталося з попередньою??? Чому так мало відслужила?

    Anonymous reply Артем Пустовит

    Ти як дитина. Невже не розумієш,що новенькі зараз машинки через 10-15 років такими вже не будуть і їх доведеться обновити. Та й дача стара набридне,захочеться чогось нового...

    Артем Пустовит reply Артем Пустовит

    Ну да...

    1 reply Артем Пустовит

    бо в нас вже все недовговічне, автомобільні дороги теж служать до 10 років. Це вже не Радянський Союз де все на вєка робилось ще з застарілими технологіями.

    Грицько Штахета reply 1

    >Це вже не Радянський Союз де все на вєка робилось ще з застарілими технологіями.

    Скатайся автобусом наприклад до МурКурів, де дорога ремонтувалась останній раз якраз в кінці 80-х, і не шмизди так більше )))

    1 reply Грицько Штахета

    Як ніби я не їзжу машиною по області.
    Дороги побудовані по пів-століття назад, а може і більше. М-21 взагалі тільки останні кілька років почала розсипатись, до того була ідеальна і без ремонтів, прийшов час, скільки їй років? А Київ-Одеса он тріщить постійно по швам, десять років і все, напевне не встигають навіть до кінця дійти, як все заново треба починати. Отак і живемо у вічному ремонті.

    Грицько Штахета reply 1

    То катай в Придністров'я жити ))) І їхати близько, і твій улюблений есесесер там зберігся в первозданному вигляді )))

    Bondar Vadim reply Грицько Штахета

    в союзі дороги в райцентрах будувались під трафік - 2 газони(ну максимум зіла) в тиждень і те вагою до 10 тонн, а не під тягачі які таскають по 2 контейнери вагою по 50 тонн кожен.... нічого там довговічного не було, не треба мислити заголовками газет 60-х років, які придумували журналісти підлабузники партії!

    Грицько Штахета reply Bondar Vadim

    Я - то це знаю, а от одиничка зверху, яка за совдепію топить - ні ))

    Artem Mukhomor reply Артем Пустовит

    Артем Пустовит не задавай дивних питань, сам знаєш відповідь...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up