«Не можу повірити, що це вона зробила!» — жінка з Хмільника задушила немовля?

«Не можу повірити, що це вона зробила!» — жінка з Хмільника задушила немовля?
На цьому місці знайшли мертве немовлятко - дівчинка лежала у баку для сміття Фото оприлюднив Олександр Рибак
  • Новонароджену дівчинку знайшли у контейнері для сміття у Хмільнику
  • Підозрювану горе-матір поліція встановила надзвичайно швидко
  • Повідомлення про підозру ще не оголосили. Чому? Як жінка пояснює свій вчинок?
  • У Хмільнику це вже другий такий випадок за останній час

 

Це другий подібний випадок у Хмільнику — у грудні 2016-го жінка взагалі народила у вбиральні магазину. Причому, під час роботи. Відлучилася на деякий час… Там же залишила немовля у бачку для сміття. Тоді колеги також не запідозрили, що вона у «цікавому» стані… Їй дали умовний термін. Залишилася на волі. «Вчора бачив її у місті», — каже один з місцевих, який пам’ятає ту страшну історію. А тепер знову те ж саме.

Пологи приймала мама?

У невеликому містечку одразу дізналися, до кого приходила поліція. Тим більше, що мертве тільце немовляти знайшли неподалік будинку, в якому проживає підозрювана. "20 хвилин/RIA" про цей страшний випадок повідомив по телефону один з читачів з курортного містечка.  Розповів, що поліція побувала у квартирі жінки. Запрошували понятих.

— У неї у квартирі все блищало, кожен куток видраяла, — розповідає чоловік. — Особливо привертала увагу чистота у ванній кімнаті та туалеті. Кажуть, що саме ву вбиральні дитинка з’явилася на світ.

Відео дня

Ще одну страшну річ довелося почути від місцевих. Співрозмовниця повідомила, що приймати пологи породіллі допомагала її мати. Наскільки це правда, встановити не вдалося. За іншою версією земляків, Олена всіляко приховувала вагітність. Чи знала мати, що дочка виношує дитину?

У районній лікарні Хмільника уточнили, що породіллю до них доставив слідчий поліції. Разом з нею прибули мати і вітчим. До речі, вітчим раніше працював у поліклініці. Як пояснив журналісту один з медиків, який просив не називати його прізвище, встановити, що жінка після пологів, було нескладно. На це вказувала низка факторів, характерних для таких випадків. Так само одразу вияснили, що на обліку вагітних у лікарняному закладі вона не перебувала. Співрозмовник пояснив, що це в неї другі пологи. Коли виношувала першу дитину, також не ставала на облік. «Зараз такі випадки непоодинокі, — пояснює співрозмовник. — Особливо це стосується тих жінок, які не бажають медичного втручання у процес пологів. На запитання, чому, одна з них відповіла, мовляв, це природний фізіологічний процес. Бог дає дитину. Якщо у такому випадку забирає її до себе, значить так угодно Всевишньому».

Протягом трьох днів породілля перебувала у лікарні. Стан її здоров’я задовільний. Поводилася адекватно. Під час спілкування мислила логічно. Їй надали необхідну у післяпологових випадках допомогу і відпустили додому.

Вона нормальна, але скритна

Пані Олена, яку підозрюють у скоєному, після закінчення однієї зі шкіл Хмільника. У колективі гарно відгукуються про неї.

— Вона нормальна жінка, — каже одна з її землячок. — Щоправда, скритна. Як жила раніше, як живе тепер, про це майже нічого не знаємо. Чи був чоловік, не знаю. Зараз — одиначка.

Під час розмови зі слідчим жінка стверджувала, що дитина народилася мертва. «Чому ж ти винесла її на смітник, Олено?...»  

 «Вікно життя»: поліція не розшукує тих, хто приносить сюди дитину 

Порятунком для небажаної дитини і тієї, хто її народив, є «Вікно життя».

Воно знаходиться при жіночому католицькому монастирі у Вінниці на вулиці Соборній,18. Як пояснили у монастирі, тут немає камер відеоспостереження. Того, хто приніс дитину, поліція не стане розшукувати, бо дитині дали шанс на життя.

«Вікно життя» відчинено цілодобово. Коли залишають дитину, у ніші з написом «Вікно життя», спрацьовує сирена. На вулицю її не чути. Це сигнал для монахинь. Вони спускаються вниз і забирають дитину, потім передають її у Центр матері і дитини. Щоправда, спершу викликають поліцію. Та тільки для того, щоб зафіксувати факт залишення немовляти.

Деякий час дитина знаходиться під опікою лікарів, а тоді її передають на усиновлення.

Оголошення про підозру тільки після низки експертиз

Керівник відділу комунікацій обласної поліції Анна Олійник:

— Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст.117 КК України («Умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини»), — каже Анна Олійник. — За такий злочин передбачено покарання обмеженням волі або позбавленням волі на термін до п’яти років. За попередніми результатами судово-медичної експертизи, смерть настала через механічну асфіксію — перекриття дихальних шляхів стороннім предметом. Дитина жіночої статі, народилася доношена. Підозрювана має пройти судово-медичну експертизу, щоб офіційно встановити, що саме вона народжувала, і що знайдене немовля є її дитиною. Встановлять це з допомогою ДНК-експертизи. Тільки після того, як буде отримано всі результати, слідчий прийматиме подальші рішення. Тоді буде дана остаточна правова кваліфікація дій підозрюваної.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up