«Не ходжу в укриття, бо його немає». Як вінничани реагують на повітряні тривоги

«Не ходжу в укриття, бо його немає». Як вінничани реагують на повітряні тривоги
  • Сьогодні — 112-й день повномасштабної війни з росією. І наші люди добре вивчили, як звучить сигнал повітряної тривоги. А чи реагують на нього? Йдуть в укриття чи продовжують займатись буденними справами? Ми спитали вінничан.

З початку повномасштабної війни з росією вінничани вивчили, як звучить повітряна тривога. Довгий сигнал — варто ховатись в укриття, короткі гудки — небезпека минула.

Проте широкомасштабний наступ триває вже 112 днів. То чи реагують люди на повітряну тривогу? Ми спитали вінничан.

Текстова версія відповідей людей — під цим відео:

Відео дня

Діана (23), касирка:

— Ігноруємо. Ми вже звикли до повітряних тривог. Навіть на роботі вже не ховаємося і не закриваємо магазин. Ми продовжуємо спокійно працювати, приймати клієнтів.

Максим (42), менеджер:

— Я ніяк не реагую, не спускають в укриття, коли лунає повітряна тривога. Можливо, вже звик до них. А раніше використовував правило двох стін.

Неля (66), пенсіонерка:

— Немає сенсу, бо немає укриття. Я не вважаю підвал свого будинку найпростішим укриттям. Це «гробниця». І якщо її завалить, то я з неї не виберусь ніколи. Тому і не реагую на сигнали повітряної тривоги.

Руслан (42), безробітній:

— Не реагуємо взагалі. Інші міста страждають від щоденних ракетних обстрілів, тому там люди ховаються. А Вінницю минає це лихо, тому трошки ми розслабились. І у цьому є проблема.

Людмила (67), пенсіонерка:

— Я не ходжу в укриття, бо такого в мене немає. Напевно, якби були малі діти, то я б була більш відповідальною та ховалась б у підвалі. А так рятуємось тільки правилом «двох стін».

Владислав (75), пенсіонер:

— Слава Богу, в нас тут тихо та спокійно, тому не реагую на тривогу. Напевно, пристосувались вже до щоденних повітряних тривог. Інколи, навіть не зручно, коли в інших містах люди страждають від російських обстрілів, а в нас мирно.

Попри безпечність нинішньої ситуації у місті, ми закликаємо вас не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Це може врятувати ваше життя та близьких.

Раніше, нагадаємо, ми розповідали про те, як карають порушників комендантської години.

 

Читайте також:

Відпочинок під час війни. Що думають про це вінничани?

Платний виїзд з України для чоловіків під час воєнного стану. Що думають про це вінничани?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Active Informing 2

    Навіть коли розумієш що треба в укриття,а  недай боже...То начальству це не подобається.Начальство яке на першому поверсі і під ним великий підвал .звонить і каже------ми всі працюємо.
  • Наталья Белая

    Ми перемеленці. Прожили більше місяця в Вінниці і не ходили за гум. допомогою. Але жити стало трошки

    І вирішила знайти через інтернет центри. Знайшла вашу сторінку і коли почала дзвонити ,то телефони не відповідають. Як це? Що робити?
  • Читач77

    Напишіть адреси де у Вінниці є укриття. За останні місяці лише один раз побачила назву "УКРИТТЯ" на території медуніверситету . Розумію, що це укриття для працівників, В віхідні дні і робочя після 20-00 закривають вхід огороженної паркової  зони університету. Де насправді діючі укриття,  як до них добратись, де стрілочки куди бігти у Вінниці не має.

keyboard_arrow_up