Платний виїзд з України для чоловіків під час воєнного стану. Що думають про це вінничани?

Платний виїзд з України для чоловіків під час воєнного стану. Що думають про це вінничани?
  • Глава держави Володимир Зеленський відхилив петицію на сайті Президента, в якій йшлося про дозвіл на виїзд чоловіків з України. 
  • Автори пропозиції аргументували своє звернення тим, що в складних економічних умовах чоловіки повинні заробляти гроші за кордоном, аби утримувати свої сім’ї. 
  • Також у МВС заговорили про платний виїзд з України для чоловіків під час воєнного стану. А що скажуть люди?

На відхиленій президентом петиції обговорення теми на офіційному рівні не скінчилося. Днями питання актуалізував радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів, який написав пост у своєму телеграмі.

«Щодо виїзду чоловіків за кордон. Так, на жаль, війна на довго. І нам потрібно буде мобілізувати не одну сотню тисяч солдатів. Але питання виїзду — це не заборонити або дозволити. Це питання як їхати. Я пропоную внести страховий внесок, наприклад, 3-5 тисяч доларів і вільний виїзд для того, хто його вніс. У будь-якому випадку тотальна заборона шкодить нам ще більше», — зазначив Андрусів у своєму повідомленні.

Поки що тема, як то кажуть, на паузі, але в суспільстві її продовжують активно обговорювати. І є як прибічники, так і противники платного виїзду. Перші кажуть, що у такий спосіб можна було і поповнити бюджет, і дати можливість заробити чоловікам на чужині. Інші впевнені, що у воєнний час «тікати з країни» неприпустимо. 

Відео дня

Журналіст «20 хвилин» вийшов на вулиці Вінниці, аби поцікавитися думкою містян з цього приводу.

Ігор (43), будівельник:

— Я вважаю, що це неправильно. Це як торгівля людьми. Краще це узаконити, але не знаю як. Якщо поміркувати, то щось можна придумати. Ну, а в запропонованому вигляді таку ідею для втілення вважаю неприйнятною.

 

Валентин (30), робітник:

— Я впевнений у тому, що така ідея є неправильною. Тому що зараз виїжджають усі багаті, а бідні залишаються тут самі. Ніякого альтернативного варіанту бути не може. Який альтернативний варіант? Заробляти вдома. Ось уся альтернатива. 

 

Валентина (84), пенсіонерка:

— Чоловікам взагалі не варто нікуди виїжджати. Взагалі! Чоловіки — це моно-люди. Не у приклад жінкам. Без чоловіків не можна і у мирний час, не говорячи вже про військовий. Це все одно, що родина без дітей або без дому.
 

Сергій (48), спеціаліст:

— Я проти. Чому проти? В країні війна, а люди виїжджають. Кому воювати? Хто залишиться? Бідні залишаться і будуть воювати за багатих? Так не піде! Війна закінчиться, тоді всі будемо заробляти і вдома, і за кордоном.



Олександра (30), менеджер:

— Дуже негативне моє відношення. Тому що я не вважаю, що чоловіки мають їхати за кордон. Їх жінки, діти, батьки, наші хлопці, які призовного віку, мають захищати Україну? А вони їдуть за кордон за гроші? Якщо в тебе є гроші: або допоможи Україні, або я не знаю, що зробити з собою треба.
 

Ігор (30), працівник АЗС:

— Це нісенітниця. Припустимо, у одного і другого немає грошей виїхати, а у кого є — взяв і виїхав. А тебе візьмуть і заберуть за одне місце. На передову. Стріляти. Бо немає грошей виїхати. Я думаю, що це неправильно.

 

Опитування

А як ви сприймаєте пропозицію випускати чоловіків за кордон за гроші?


Читайте також:

Що думають вінничани про перейменування площі Гагаріна? Ми запитали перехожих

«Треба, щоб все українське у нас було». Що думають вінничани про перейменування вулиць

«Роботи немає, а доходи впали у рази». Ми запитали вінничан про зайнятість під час війни

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (120)
  • Work Email

    Авиакомпания sky up в тихую вывозит своих работников , как будто бы на рейс слетать. А на самом деле отпускает их потом в свободное плаванье и иммиграцию
  • Сергій Васильович

    Багато чоловіків сидять без роботи, і грошей через дану проблему, це неправильно. Ті хто покупляв групи, шастають туди-сюди, гонять машинини, заробляють грошики. А ті що не мають групи почувають себе суспільними інвалідами
  • Читач60

    Потрібно відкрити кордони. Заборона може бути тільки військовим. У нас не кріпосне право відкупитися від пана.
  • Галина Діденко Галина

    А для депутатів ,який виїзд  з України також платний  під час воєнного стану чи для них закони не писані хоч би  раз отримати прозору відповідь

keyboard_arrow_up