На Замостянській зрубали старі дерева. Хто це робить і навіщо?

На Замостянській зрубали старі дерева. Хто це робить і навіщо?
  • Усі дерева на алеї, від початку Замостянської й до перехрестя з Острозького, тепер є пеньками. Робітники зрубали понад десяток старих дерев
  • У мерії роз’яснили, що дерева аварійні та старі: їм понад 50 років. Крім того, розпочалася перша черга реконструкції бульвару. А що посадять на заміну?

На днях розпочалася реконструкція вулиці Замостянської (колишня 50-річчя Перемоги). Будівельники обмежили парканом територію на початку алеї, розрили землю та почали діставати старі труби зливової каналізації.

На паркані розмістили паспорт об’єкту, за яким стало відомо, що це тривають підготовчі роботи до реконструкції, що виконують робітники приватного підприємства «Велес+». За це вони отримають, як йдеться у тендері на «Прозорро», 801 тисячу гривень.

Відео дня

За договором робітники мають прибрати старий асфальт з алей, прокласти нові комунікації, замінити урни з лавками і зрубати всі старі дерева. Результати вже видно: на 1-й частині вулиці, від перехрестя з проспектом Коцюбинського і до перехрестя з Острозького — залишилися тільки пеньки.

Чому потрібно було рубати всі дерева? Роз’яснив керівник департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко.

Чому знесли дерева

— Там, де росли ці дерева - пролягають комунікації: зливова каналізація, водогін. Це все потребує заміни й проектом реконструкції це передбачено. Без зносу дерев замінити всі комунікації не було б можливо. Залишити комунікації, щоб не рубати дерева — недоцільно: мережі потребують заміни та вичерпали свій строк експлуатації.

Так виглядала алея тиждень тому, 18 квітня

— Якщо дивилися на дерева, що є на вулиці Замостянській, то 40% з них — сухі. Та всім деревам вже понад 50 років.

— Ми маємо усі необхідні дозволи на знесення дерев: від балансоутримувача «Вінницязеленбуду», екологічного контролю природно-заповідного фонду Державної екоінспекції, Державного агентства лісових ресурсів «Вінницялісозахист».

А так - 26 квітня

Що буде замість зрубаних дерев

— За проектом передбачені зелені насадження. Це будуть штампові дерева — сакури та граби. Ці дерева будуть високими (2,5-3 метри), але без великої крони. А ще вони є стійкими до сольових розчинів, якими посипають дороги взимку. Плануємо висадити їх більше, ніж було — приблизно на 30%.

Під корінь. Що робити, якщо у вашому дворі невідомі пиляють дерева

Тендер на 79 мільйонів гривень

Оголосили тендер на реконструкцію першої черги вулиці Замостянської: від Стрілецької (колишня Червоноармійська - авт.) до проспекту Коцюбинського.

За технічним завданням підрядник має: зняти старий асфальт на тротуарах, дорогах; прибрати старе огородження; прокласти нові трамвайні колії на бетонних плитах із дренажем («оксамитовий шлях») та нову електромережу; викласти тротуарної плиткою алею; поставити нові зупинки для трамвая; висадити нові дерева та багато іншого. Усього 1446 видів робіт, які займають 45 сторінок документації. Строк на роботи: з травня до листопада 2018 року.

Ескіз лавок та урн, що стоятимуть на Замостянській. Скріншот з тендерної документації

Початкова сума за всю роботу — 79 мільйонів 889 тисяч гривень. Але завдяки аукціону на ProZorro - вартість робіт, ймовірно, зменшиться.

Нагадаємо, що цілковите оновлення вулиці Замостянської оцінили в 183 мільйони гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Олексій

    Чому не можна посадити рідні оку кожного вінничанина клен, липу, дуб, граб? Ну накрайняк каштани? Для чого ці сакури, які не у своїй кліматичній зоні будуть схожі промокшого голуба і не матимуть пишної крони?
  • truemalay turemalay

    Какие сакуры, фиалки еще там вместо деревьев втулите. Я хочу там Тополя, Клены, Ивы и Каштаны! Дубы! Чтобы высокие чтобы буяли зеленью!

    Anonymous reply truemalay turemalay

    Ты это, думай что предлагаешь - эти неадекваты горисполкомовские возмут и реально фиалок насадят вместо деревьев :-)))))))
  • Anonymous

    Полный ПИСЕЦ пришел городу с таким горисполкомом.
  • Papa Justify

    Краще б цих 183 млн грн, що виділили на реконструкцію втратили на владнання проблем з транспортом. Навіщо ця красота, якщо на дорогах бардак повний???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 10:01 Сьогодні — Чистий четвер. Про суть четвертого дня Страсного тижня та молитви 10:00 ТОП-50 німецьких фраз і слів: емоції, почуття, сім'я, захоплення (новини компаній) 09:45 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 09:11 Вінниця сьогодні прощається із 26-річним військовим Артуром Доміновим 09:11 На «зебрі» по Пирогова збили дівчину. Утворилася тягнучка 08:28 Сьогодні вітаємо Зою та Романа. Історія та прикмети 2 травня 21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up