На Вишенському озері повно мертвої риби. Вона задихнулась

На Вишенському озері повно мертвої риби. Вона задихнулась
Третій день мертва риба на Вишенському озері відлякує рибаків та плавців. Велика і маленька вона «кочує» вверх животами від одного берега до іншого, як тільки змінюється напрям вітру. У вінницькому рибгоспі розповідають про різке зниження кисну у воді. Що стало цьому причиною буде відомо лише після аналізів.

- Третій день ніхто цією рибою не займається, – каже вінничанин Андрій, який прогулюється біля озера зі своєю дівчиною. – Ми живемо поряд. Добре, що температура не висока, але риба вже почала смердіти.
Вздовж берега хвилі поприбивали велику і маленьку рибу. Двоє чоловіків плавають на човні і збирають її сачком в пакети.
- В основному загинув окунь і лящ, - каже чоловік з сачком. – Видно вона коли загинула, опустилась на дно, а зараз почала підніматись на поверхню.
Чоловіки розповідають, що вони працівники парку Дружби народів, рибу збирають вже другий день. Трохи далі пливає ще один човен.
- В понеділок люди почали було збирати напівживу рибу, - каже працівник парку. – Але хтось побачив мертву чайку. Подумали, що вона отруїлась. Зараз ніхто крім нас рибу не збирає.

Previous Next

- Про те, що в озері загинула риба, повідомив директор парку Дружби народів, - розповідає іхтіолог «Вінницярибгосп» Катерина Лесніковська. – Це було зранку в понеділок, 7 вересня. У таких випадках на місце виїжджає комісія у складі наших інспекторів та представників екологічної інспекції. На всьому плесі вони нарахували близько 15 екземплярів загиблої риби. Показники кисню у воді були мінімальні – 1,1 міліграм на мілілітр. А для риби кисень від 4 до 8 міліграм – це вже критично. При вмісті кисню у воді 1,1 риба гине.
За словами Катерини Лесніковської, комісія взяла проби води з озера, але на дослідження піде від 5 до 10 днів. Тому зараз поки важко сказати, чому у воді так поменшало кисню.
- Результати аналізів покажуть,  що стало причиною загибелі риби: людський чи природній фактор, - розповідає іхтіолог.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    краще перевірте приватні будинки з верхнього озера які поробили відвід каналізації у озеро, і стане зрозумілим яка зараза у воді.

    Дарья reply Анонім

    Люди такі безтолкові, що самі не розуміють, що творять. І коли виникає ось така ситуація і тільки тоді розуміють, що накоїли, але вину свою не визнають, щоб потім не нести за це відповідальність.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up