Чи будуть на Вінниччині вводитись віялові відключення світла?

Чи будуть на Вінниччині вводитись віялові відключення світла?
  • Для підтримки стабільної роботи енергосистеми тимчасові обмеження запровадили в Києві та на Київщині, Чернігівщині, Черкащині та Житомирщині.
  • На Вінниччині поки що не будуть відключати світло, каже голова ОВА, але людей просять не забувати про економію.

Вінницька область серед постраждалих регіонів, де є влучання ракет в об’єкти критичної інфраструктури. Про це повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов.

«Укренерго» запланувало контрольоване обмеження споживання електроенергії у Харківській, Полтавській, Сумській областях. Найбільший обсяг обмеження застосують у Києві, а також Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській областях. На Вінниччині поки що не буде вводитись обмеження споживання електроенергії.

— Для підтримки стабільної роботи енергосистеми нам потрібно знизити навантаження на електромережі. Це дасть енергетикам час для ремонту пошкодженого обладнання, — зазначає Борзов.

Відео дня

Ощадливе енергоспоживання може допомогти уникнути примусових відключень в області. 

Нагадаємо, з 10 жовтня, Україна знаходилася під атаками російських терористів. За інформацією генпрокурора, рашисти здійснили 85 атак на об’єкти електроенергетики України.

Найбільше атак зазнала Дніпропетровщина — 8, Львівщина — 6, Вінниччина — 5, Сумщина — 4, Харківщина — 4 та місто Київ — 4.

Вінничан просять економити електроенергію

— Починаючи із 7.00 до 23.00 години необхідно мінімізувати користування електроенергією, — наголошують у Вінницькій ОДА. — Це стосується жителів усіх областей країни. Якщо цього не зробити слід готуватися до тимчасових відключень. Це вимушені кроки. Тому всі разом працюємо на своєму фронті!

У містах також обмежать використання вуличного освітлення. 

Вінничани до 20.00 не вмикайте потужні електроприлади:

  • мікрохвильові печі, електрочайники,
  • кондиціонери, 
  • праски, 
  • бойлери,  
  • електрообігрівачі.

Підприємцям, власникам виробництв, магазинів, кафе та ресторанів радять максимально виключити освітлення та рекламу.

— Навіть невелика економія та зниження електроспоживання в кожному приміщенні допоможуть стабілізувати роботу національної енергосистеми, — зазначають у Вінницькій міській раді. — Тільки гуртом, коли кожен виконає рекомендації, ми зможемо вистояти, допомогти усім тим службам, що працюють цілодобово, щоб відновити зруйновані об’єкти та забезпечити безперебійне енергопостачання по всій території країни.

Глави Офісу президента Кирило Тимошенко, нагадаємо, заявив 18 жовтня, що українцям радять готуватися до відключень світла та води.

Також зазначимо, що у Вінницькій області триває режим тотальної економії електроенергії. Економія потрібна, щоб могли працювати лікарні та інші соціальні заклади.

До речі, вінничанам радять зробити запас питної та технічної води мінімум на три дні.

Впродовж кількох наступних днів, нагадаємо, Укренерго знадобиться додаткове обмеження електроспоживання. Це дасть можливість ремонтним бригадам відновити електромережі і якомога швидше забезпечити знову надійне енергопостачання.

Оновлено: 

Різні мікрорайони нашого міста та деякі населені пункти області сьогодні, 25 жовтня, були знеструмленими. Чому так відбувається? Як довго триватимуть відключення? Ми дізналися: 

Читайте також:

У цей день вітаємо Тарасів та Макарів. Історія, забобони й прикмети 25 жовтня

Вінничан закликають зарядити телефони: що робити, якщо зникне сигнал мобільного оператора

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (185)
  • Станислав Крыжанюк

    Добробут починається там, де йде боротьба за економію кожної кіловат-години електроенергії, кожного метра кубічного газу, кожного складометра дров, кожного кілограма вугілля, утеплення кожного вікна і тоді вам буде ЩАСТЯ....
  • Станислав Балко

    Брехуни ,факти показуют вiдключення.
  • Иришка Якубенко

    Як не буде????? як уже і Вінниця і область!!!!!
  • Валентина Ільчук

    навіть тут брешуть

    Валентина Ільчук reply Валентина Ільчук

    Леся Остапюк Я також за перемогу, але до чого це тут?

    Леся Остапюк reply Валентина Ільчук

    Валентина Ільчук Валя, сьогодні вранці написали, що по Київській області більше відключень не буде найближчими днями. Ми зраділи і розслабились, а в 12.00 бац- і світла нема. Так що ловимо моменти, коли дають світло, і вперед до Перемоги!

keyboard_arrow_up